|
![]() |
#1 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
(riješeno) LCD inverter
evo riknuo mi je monitor.rjec je o ibm think vision l170. kad ga upalim samo bljesne i ne svjetli vise,slike ima,nema svjetla.isao sam ga rastavit odmah i sad rekoh,znam sta je,riknuo je tranzistor na inverteru,ali na tom djelu ploce nema tranzistora!imaju neka dva chipa samo,znam da je do njih jer imam struje do njih a dalje nema.a sto mene zanima,kakvi su to chipovi? ima 8 nozica,4 s jedne strane su zalemljene zajednoi idu na jedan vod trafa,s druge strane jedna je 13V ground,pa prazan(nije spojen),pa 13V+, i na zadnjoj imam nekih 5-6V.takva su dva komada i svaki je spojen na jedan vod trafa. sad posto su izgorili i ne vidim oznake,dali ima neki elektronicar da mi preporuci neki chip s kojim da zamjenim ove?dali je to mozda neki oscilator tipa n555?
![]() |
#2 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
posto nema strucnjaka mojeg kova na forumu morao sam sam rijesiti problem... ![]() kupio u chipoteci neonku za ispod auta,uzeo njen inverter i spojio to na neonke od monitora,napajanje na plocu od monitora i sve radi ko da nista nije ni bilo,jedino nemogu pojacavati brightnes vise na monitoru al to mi ni netreba. znaci rijeseno!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
čuđenje je početak znanja
Datum registracije: Aug 2008
|
daj sliku invertora. Ja sam imao takav problem i riješio ga. Imao sam sreče da je na mom invertoru crko osigurač. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|