![]() |
(riješeno) LCD inverter
evo riknuo mi je monitor.rjec je o ibm think vision l170.
kad ga upalim samo bljesne i ne svjetli vise,slike ima,nema svjetla.isao sam ga rastavit odmah i sad rekoh,znam sta je,riknuo je tranzistor na inverteru,ali na tom djelu ploce nema tranzistora!imaju neka dva chipa samo,znam da je do njih jer imam struje do njih a dalje nema.a sto mene zanima,kakvi su to chipovi? ima 8 nozica,4 s jedne strane su zalemljene zajednoi idu na jedan vod trafa,s druge strane jedna je 13V ground,pa prazan(nije spojen),pa 13V+, i na zadnjoj imam nekih 5-6V.takva su dva komada i svaki je spojen na jedan vod trafa. sad posto su izgorili i ne vidim oznake,dali ima neki elektronicar da mi preporuci neki chip s kojim da zamjenim ove?dali je to mozda neki oscilator tipa n555? |
posto nema strucnjaka mojeg kova na forumu morao sam sam rijesiti problem...:kafa:
kupio u chipoteci neonku za ispod auta,uzeo njen inverter i spojio to na neonke od monitora,napajanje na plocu od monitora i sve radi ko da nista nije ni bilo,jedino nemogu pojacavati brightnes vise na monitoru al to mi ni netreba. znaci rijeseno! |
daj sliku invertora. Ja sam imao takav problem i riješio ga. Imao sam sreče da je na mom invertoru crko osigurač.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:50. |