|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() bok ljudi, Imam pitanje za vas koji znate više. Instalirao sam Vistux32 na svoj novi komp (intel core 2 duo e6750, 4 Gb DDR 2 memorije, 500 Gb HDD Seagate i Nvidia XFX 8800 GTS 512 Mb) i čini mi se da ne radi sve baš najbrže, mučio sam se sa driverima, sve našao, ali da li mi se isplati vraćati na XP sa SP2 ili da ostavim Vistu, koliko zapravo gubim na performansama računala??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zna se da je Vista sporija od XP-a. Moja preporuka je da se vratiš na XP.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
jedino kaj gubiš je directx 10 to je to jedino to ![]() ili si napravi dual boot ![]() ![]() tak bi ja da imam neki direct10 sposobnu karticu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
hvala na odgovorima. da bih upotr***io svih 4 Gb memorije, da li mi je potreban XP 64 (malo mi je blesavo kaj mi upotrebljava samo 3, 25 Gb memorije) i ako ga instaliram da li će mi raditi pomoćni programi, igre, da liću uspjeti naći drivere??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
još jedan vista user.... ![]() kao prvo, zašto nisi instalirao 64bit Vistu, radi daleko brže i bolje nego 32bitna. drugo, gubitka performansi na takvom računalu nema, tako da... dapače, windoze rade brže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nub azz pwnzor!
Datum registracije: Sep 2007
|
Uz rizik da će me flameati zagriženi anti Vista korisnici moj savjet je da instaliraš 64 bit Vistu. Radim na njoj neko vrijeme i jako sam zadovoljan. Brža je od XP-a, takav dojam ja imam. Problema sa driverima nisam imao, osim nekih sitnih sa slušalicama, ali to je sređeno. Kada se Vista podesi kako treba, i kada se svi problemčići riješe, radi ko urica. Ja sam ultra zadovoljan i nebih se vraćao na XP. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Imam dual boot doma, XP i Vista x64. SP1 je uvelike poboljsao neke stvari na Visti - pogotovo kopiranje lokalno i preko mreze. Primjera radi, prije mi je na 100Mbit mrezi kopiranje filmica obicno islo sa kojih 3.5Mbytes/sec (s tim da iz nekog cudnog razloga na remote XP stroju sa kojeg kopiram je bio gadan disk trashing), dok nakon service packa ide sa nevjerojatnih 11Mbytes/sec - brze nego kad iz XP-a kopiram! Jos jedna stvar koju sam zamjetio je da je otvaranje foldera brze sa SP1. Ostale razlike jos nisam bar primjetio. Jedina mana je sto 'remaining time' krivo racuna -> racuna po broju koliko je fileova iskopirano/ostalo, umjesto po kolicini podataka, pa taj remanining time je totalno useless info. Inace, Vista sad radi cisto solidno. Mana ostaje dosta vece zauzece memorije, ali s danasnjim cijenama memorije i nije neki problem. No, meni najveci problem jest i ostaje performance impact u igrama, gdje je Vista sporija 10-20% nego XP, i to mi je jedini i glavni razlog sto primarno koristim XP. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
a reci zašto si uopće išao na Vistu ako je samo zbog dx10 onda kak dečki vele napravi dual boot XP i Vista i to je to što se memorije tiče da bi se adresiralo svih 4GB RAM-a trebaš imat 64bit verziju XP-a i Viste jer 32bit verzije ne mogu adresirat preko ~3,25GB
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
ne moram doć i vidit, meni na konfi koja ima četverojezgreni CPU, 2GB RAM-a i dual boot na 250GB disku Vista ne radi brže od XP-a, a da ne kažem kao u idle-u troši oko 600MB sistemske memorije, dakle tebi bi pojela gotovo sav RAM i još bi stalno roštala po disku i abnormalno koristila PageFile P.S. koristi Edit ![]()
![]() |
#19 |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Kod mene ta Visturina grebe po disku još pola sata nakon bootanja...nice! A najviše me hebe što se ne mogu naviknuti na neke stvari tipa "sort by" i ovaj mutavi CP. Zašto su njega mjenjali???
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
jedino ono "klikanje" diska svako malo me živciralo al to se sredi u "power" opcijama.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Meni Vista ima višestruko brži startup. Inače dosta igara bolje peglam na visti (FPS je veći i ne trza ko na XP-u), a još ima dosta bugova pa sam je izbrisao. Kada dođe SP i vLite budem je priloagodio za još ugodniji rad. Šta se tiče kopiranja dosta je sporije nego na XP-u i još mi diže tlak ona opcija ze replace. Isto tako sigurnost je bolja jer kad sam namjerno proba otvorit neke viruse pislo je da nisu WIN32 valjane datoteke, tako da ima mana i prednosti! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
jel moguće postojeću vistu32x na neki način nadograditi na vistu64x ili je za to potrebna cijela nova instalacija? inače našao sam bug- ov DVD sa programčićima za tweakanje viste i nakon što sam pogasio neke gluposti i malo je prilagodio radi ko urica, jedino me još smeta kaj mi ne adresira sav RAM, ali na to se odnosi gore navedeno pitanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
koja je razlika u windowsima XP professional 64bitnim i 32 bitnim molim da mi netko objasni ?? planiram kupit jak novi komp tak da znam kaj je bolje instalirat jer vistu ne planiram uopće imati.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Između ostalog, ako imaš 4Gb rama 32-bitni XP vidi samo 3,25Gb rama, a 64-bitni vide svih 4 (ili više).
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..ja takodjer vrtim vistu (32-bit) na stroju iz siga i radi perfect,samo ono kopiranje fajlova me ubiva u pojam,netko je vec spomenuo taj problem i nadam se da ce rijesiti ovo u sp1,imam pitanje:kad bi presao na 64bitnu verziju viste da li bi imao problema sa sky star2 karticom i driverima kao i sa prog dvb aplikacijom za gledanje sat programa i takodjer imam v-gear tv karticu pa me i to zanima ako netko ima ovu kombinaciju ili zna da ce ovo raditi sigurno ?
![]() |
#29 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
e imam pitanje, imam AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+ 2.1 GHz, 2.00 GB RAM, 350 GB na hardu, dali da si stavim vistu ili windowse 64 bit??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|