![]() |
Vista spora! Da li se vratiti na XP?
bok ljudi,
Imam pitanje za vas koji znate više. Instalirao sam Vistux32 na svoj novi komp (intel core 2 duo e6750, 4 Gb DDR 2 memorije, 500 Gb HDD Seagate i Nvidia XFX 8800 GTS 512 Mb) i čini mi se da ne radi sve baš najbrže, mučio sam se sa driverima, sve našao, ali da li mi se isplati vraćati na XP sa SP2 ili da ostavim Vistu, koliko zapravo gubim na performansama računala??? |
Zna se da je Vista sporija od XP-a. Moja preporuka je da se vratiš na XP.
|
jedino kaj gubiš je directx 10 to je to jedino to :)
ili si napravi dual boot :) xp i vista..igre koje su directx10 pelajaj s vistom a koje nisu i ostale radnje na pciju radi u xpu :) tak bi ja da imam neki direct10 sposobnu karticu :) |
hvala na odgovorima.
da bih upotr***io svih 4 Gb memorije, da li mi je potreban XP 64 (malo mi je blesavo kaj mi upotrebljava samo 3, 25 Gb memorije) i ako ga instaliram da li će mi raditi pomoćni programi, igre, da liću uspjeti naći drivere??? |
Zar nije HAL na UNIXU ili nekakvom slicnom OS-u? ;)
|
Citiraj:
;) |
još jedan vista user.... :)
kao prvo, zašto nisi instalirao 64bit Vistu, radi daleko brže i bolje nego 32bitna. drugo, gubitka performansi na takvom računalu nema, tako da... dapače, windoze rade brže. |
Uz rizik da će me flameati zagriženi anti Vista korisnici moj savjet je da instaliraš 64 bit Vistu.
Radim na njoj neko vrijeme i jako sam zadovoljan. Brža je od XP-a, takav dojam ja imam. Problema sa driverima nisam imao, osim nekih sitnih sa slušalicama, ali to je sređeno. Kada se Vista podesi kako treba, i kada se svi problemčići riješe, radi ko urica. Ja sam ultra zadovoljan i nebih se vraćao na XP. :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Imam dual boot doma, XP i Vista x64. SP1 je uvelike poboljsao neke stvari na Visti - pogotovo kopiranje lokalno i preko mreze. Primjera radi, prije mi je na 100Mbit mrezi kopiranje filmica obicno islo sa kojih 3.5Mbytes/sec (s tim da iz nekog cudnog razloga na remote XP stroju sa kojeg kopiram je bio gadan disk trashing), dok nakon service packa ide sa nevjerojatnih 11Mbytes/sec - brze nego kad iz XP-a kopiram! Jos jedna stvar koju sam zamjetio je da je otvaranje foldera brze sa SP1. Ostale razlike jos nisam bar primjetio. Jedina mana je sto 'remaining time' krivo racuna -> racuna po broju koliko je fileova iskopirano/ostalo, umjesto po kolicini podataka, pa taj remanining time je totalno useless info. Inace, Vista sad radi cisto solidno. Mana ostaje dosta vece zauzece memorije, ali s danasnjim cijenama memorije i nije neki problem. No, meni najveci problem jest i ostaje performance impact u igrama, gdje je Vista sporija 10-20% nego XP, i to mi je jedini i glavni razlog sto primarno koristim XP. |
Citiraj:
a reci zašto si uopće išao na Vistu ako je samo zbog dx10 onda kak dečki vele napravi dual boot XP i Vista i to je to što se memorije tiče da bi se adresiralo svih 4GB RAM-a trebaš imat 64bit verziju XP-a i Viste jer 32bit verzije ne mogu adresirat preko ~3,25GB |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
dođi pa vidi:D
|
4 expirience pointa:goood:
|
ne moram doć i vidit, meni na konfi koja ima četverojezgreni CPU, 2GB RAM-a i dual boot na 250GB disku Vista ne radi brže od XP-a, a da ne kažem kao u idle-u troši oko 600MB sistemske memorije, dakle tebi bi pojela gotovo sav RAM i još bi stalno roštala po disku i abnormalno koristila PageFile
P.S. koristi Edit ;) |
ha možda je placebo efekt?
ali ja zadovoljan..... |
Dugo bio na XP-u, sad sredi Vistu65 vlite-o:D
po isključivao nepotrebne servise i radi ko grom... kojih 10-15% brže od XP-a... redoviti update |
Kod mene ta Visturina grebe po disku još pola sata nakon bootanja...nice!
A najviše me hebe što se ne mogu naviknuti na neke stvari tipa "sort by" i ovaj mutavi CP. Zašto su njega mjenjali??? |
Citiraj:
jedino ono "klikanje" diska svako malo me živciralo al to se sredi u "power" opcijama.. |
Meni Vista ima višestruko brži startup. Inače dosta igara bolje peglam na visti (FPS je veći i ne trza ko na XP-u), a još ima dosta bugova pa sam je izbrisao. Kada dođe SP i vLite budem je priloagodio za još ugodniji rad. Šta se tiče kopiranja dosta je sporije nego na XP-u i još mi diže tlak ona opcija ze replace. Isto tako sigurnost je bolja jer kad sam namjerno proba otvorit neke viruse pislo je da nisu WIN32 valjane datoteke, tako da ima mana i prednosti!
|
jel moguće postojeću vistu32x na neki način nadograditi na vistu64x ili je za to potrebna cijela nova instalacija?
inače našao sam bug- ov DVD sa programčićima za tweakanje viste i nakon što sam pogasio neke gluposti i malo je prilagodio radi ko urica, jedino me još smeta kaj mi ne adresira sav RAM, ali na to se odnosi gore navedeno pitanje |
evo za sve zainterisirane i nove viste s ugrađenim 2u1 service packom ..:D:D:D
http://www.vista.com.hr/ :lol2::fiju: |
koja je razlika u windowsima XP professional 64bitnim i 32 bitnim molim da mi netko objasni ?? planiram kupit jak novi komp tak da znam kaj je bolje instalirat jer vistu ne planiram uopće imati..
|
Između ostalog, ako imaš 4Gb rama 32-bitni XP vidi samo 3,25Gb rama, a 64-bitni vide svih 4 (ili više).
|
kaj je to jedina razlika između 32 i 64 bitnih XP Pro???
|
Citiraj:
|
..ja takodjer vrtim vistu (32-bit) na stroju iz siga i radi perfect,samo ono kopiranje fajlova me ubiva u pojam,netko je vec spomenuo taj problem i nadam se da ce rijesiti ovo u sp1,imam pitanje:kad bi presao na 64bitnu verziju viste da li bi imao problema sa sky star2 karticom i driverima kao i sa prog dvb aplikacijom za gledanje sat programa i takodjer imam v-gear tv karticu pa me i to zanima ako netko ima ovu kombinaciju ili zna da ce ovo raditi sigurno ?
|
Citiraj:
|
e imam pitanje, imam AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+ 2.1 GHz, 2.00 GB RAM, 350 GB na hardu, dali da si stavim vistu ili windowse 64 bit???
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:48. |