|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Prijenos Windows XP licence
Da li je moguc prijenost xp home licence koju sam dobio uz laptop na neki drugi kompjuter? Htio bi instalirati linux na laptop pa bi mi bilo zao ostaviti neiskoristenu original licencu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja mislim da ne. Ta licenca je vezana isključivo za to kučište laptopa i taj laptop. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
To sam i mislio. ![]() Bit ce dual boot onda. ![]() Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Ma pusti ih, pricaju pizdarije obojica. ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni uopće ne želi pokrenuti instalaciju OEM XP-a ako ne instaliram na Dellovom laptopu. Javi poruku this installation cd is only for dell genuine bla, bla..., ne sjećam se kako doslovno ide. Nemam pojima kako stvari formalno, pravno stoje. Inaće ti propisi nisu baš najasniji, zato Microsoft svako malo završi na sudu ![]()
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Pa zato što to i nije čista instalacija, nego recovery disc koji dijele mnogi proizvođači laptopa kao i msi, fujitsu, toshiba itd... Dobiješ disk sa kojeg "prebaciš" doslovno windowse kao sa acronisom na jednu preinstaliranu točku, pa i ne možeš instalirati na drugo računalo.. A što se tiče prenošenja licenci, može se. Originalni CD key, i prije toga obavezno deaktiviranje aktivacije windowsa sa laptopa, te brisanje same instalacije. Potom instaliranje sa origigi cd keyom na drugo računalo i nova aktivacija... I to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
A kako deaktivirati ako ti npr. laptop odapne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Bio sam naisao na istu temu na nekom engleskom forumu, pa je pisalo da u slucaju da ti laptop prestane raditi, a windows nije OEM mozes kontaktirati microsoft i nakon sto im posaljes sliku licence dobijes novu. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|