![]() |
Prijenos Windows XP licence
Da li je moguc prijenost xp home licence koju sam dobio uz laptop na neki drugi kompjuter?
Htio bi instalirati linux na laptop pa bi mi bilo zao ostaviti neiskoristenu original licencu. |
Ja mislim da ne. Ta licenca je vezana isključivo za to kučište laptopa i taj laptop.
|
Tako je, nije moguć prijenos.
|
To sam i mislio. :(
Bit ce dual boot onda. :D Hvala! |
Citiraj:
|
Meni uopće ne želi pokrenuti instalaciju OEM XP-a ako ne instaliram na Dellovom laptopu. Javi poruku this installation cd is only for dell genuine bla, bla..., ne sjećam se kako doslovno ide.
Nemam pojima kako stvari formalno, pravno stoje. Inaće ti propisi nisu baš najasniji, zato Microsoft svako malo završi na sudu :) |
Pa zato što to i nije čista instalacija, nego recovery disc koji dijele mnogi proizvođači laptopa kao i msi, fujitsu, toshiba itd...
Dobiješ disk sa kojeg "prebaciš" doslovno windowse kao sa acronisom na jednu preinstaliranu točku, pa i ne možeš instalirati na drugo računalo.. A što se tiče prenošenja licenci, može se. Originalni CD key, i prije toga obavezno deaktiviranje aktivacije windowsa sa laptopa, te brisanje same instalacije. Potom instaliranje sa origigi cd keyom na drugo računalo i nova aktivacija... I to je to... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Bio sam naisao na istu temu na nekom engleskom forumu, pa je pisalo da u slucaju da ti laptop prestane raditi, a windows nije OEM mozes kontaktirati microsoft i nakon sto im posaljes sliku licence dobijes novu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:23. |