|
![]() |
#1 |
bliss_zg - take, muljanje na tržnici
Datum registracije: Oct 2011
|
Faxiranje iz dokumenta
Pozdrav, imam Lexmark x204n, jel moguce ikako da se salje direktno file na faksiranje iz wordovog dokumenta? Skinuo sam neki njegov program, al on me trazi fax-modem neki da upisem i neke gluposti i ne funkcionira. Zadnje izmijenjeno od: Take. 02.02.2012. u 12:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
sumnjam da on može glumiti eksterni modem uređaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
Vidio sam u nekim firmama da rade direktno sa kompa slanje na fax, mislio sam da to i on moze. Pise u njemu da ima modem 36.5kbps? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
Aham, a kako bi to mogao provjerit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#8 |
|
Evo nasao sam nesto u uputama: http://images.lexmark.com/publicatio...20x_serija.pdf 72.stranica dokumenta, znaci moram spojit fax na komp i na uticnicu od telefona, onda telefon spojit na komp i onda mozda mogu slat. Predivno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
Hahah, to se i ja pitam. Ok nista od toga onda ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Pozdrav ! Imam jedan upit da sada neotvaram bezveze novu temu, kad je u skladu ove. Vidio sam nekakav printer, skener, kopirka i da ima opciju FAX, to je onaj printer epson bx-305f. Mene zanima kad bi kupio taj printer kako uopće funkcionira taj FAX, što meni treba osim tog pritnera s opcijom FAX ? Imam Iskon trio paket. Pitam jer nemam koga pitati uz vezi tog nitko živ nezna o FAX-u koga poznajem, a trebalo mi je meni i starcima već više puta godišnje faksirati nekakav dokument i te sheme pa se moralo ić na poslu ili na poštu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
Kaj onda samo taj printer spojim na Phone2 ili mora ići preko y-splitera preko Phone1 skup sa telefonom ? ![]() I nakon toga netrebam ništa samo ukucam na printeru telefonski broj kome šaljem ? Znači neide novi broj ni ništa takvoga ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
evo javljam kako je riješeno FAKS-nje preko Epsona bx 305f s ISKON-a, postupak je slijedeći taj printer ima u sebi već ugrađeni tzv. spliter, znači telefonska žica iz rutera ide u printer LINE IN, a telefon ide u drugi slobodni utor od printera TEL, znači printer ima dva normalna utora RJ-11 tj. ide onaj telefonski kabel znači LINE IN i TEL, i još dobijete jedan TEL kabel uz taj printer koji se nalazi u kutiji tako da je postupak bezbolan samo trebate kupiti ako već nemate onaj USB kabel A-B za povezivanje s PC-ijem i to je to probao faksirati s svojeg printera tj. slati i rpimati, i radi bez greške samo treba pratiti upute koje dobijete uz njega koji pišu na HR ! ![]() za te novce za mene printa odlično imate zamjenske boje od 20kn naviše |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
eh da zabravio sam napomenuti da bi telefon radio, printer uopće nemora biti upaljen tj. može biti ugašen iako je uštekan na printer što je veliki plus, osim ako namjeravate printati ili faksirati onda mora biti printer upaljen ovaj funkcionalni printer s FAKS-om zbilja je od koristi pa makar i faksirao 3 puta godišnje, bolje i to nego da moraš šetati do te neke ustanove i potrošiti vremena i pare na prijevoz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
kasno sam vidio ovu raspravu, uglavnom, ja sam godinama koristio program WinFaxpro 10, samo se u opciji printanja izabere WinFax, slično kao PDF pisač. Sad sam na HomeBox-u, a on ne podržava faxiranje, tako da sad samo mail-am Postoje i besplatne inačice programa za faxiranje, ali gore spomenuti je zakon |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|