![]() |
Faxiranje iz dokumenta
Pozdrav,
imam Lexmark x204n, jel moguce ikako da se salje direktno file na faksiranje iz wordovog dokumenta? Skinuo sam neki njegov program, al on me trazi fax-modem neki da upisem i neke gluposti i ne funkcionira. |
sumnjam da on može glumiti eksterni modem uređaj.
|
Vidio sam u nekim firmama da rade direktno sa kompa slanje na fax, mislio sam da to i on moze.
Pise u njemu da ima modem 36.5kbps? |
naravno ima fax modem za svoje potrebe, pitanje je da li može komp pustiti kroz sebe van.
|
Aham, a kako bi to mogao provjerit?
|
guglanjem :)
|
Citiraj:
Kad sam ja zanji put probavao poslat faks s kompa, svo moje guglanje se svelo na traženje nekog 3rd party online servisa di ti praktično njima pošalješ mail/dokumenat a oni onda faksiraju. |
Evo nasao sam nesto u uputama:
http://images.lexmark.com/publicatio...20x_serija.pdf 72.stranica dokumenta, znaci moram spojit fax na komp i na uticnicu od telefona, onda telefon spojit na komp i onda mozda mogu slat. Predivno :) |
pa šta će ti onda spoj kompa i mfp-a kad će ti komp sam biti fax mašina? :D :D
|
Hahah, to se i ja pitam.
Ok nista od toga onda :) |
Pozdrav !
Imam jedan upit da sada neotvaram bezveze novu temu, kad je u skladu ove. Vidio sam nekakav printer, skener, kopirka i da ima opciju FAX, to je onaj printer epson bx-305f. Mene zanima kad bi kupio taj printer kako uopće funkcionira taj FAX, što meni treba osim tog pritnera s opcijom FAX ? Imam Iskon trio paket. Pitam jer nemam koga pitati uz vezi tog nitko živ nezna o FAX-u koga poznajem, a trebalo mi je meni i starcima već više puta godišnje faksirati nekakav dokument i te sheme pa se moralo ić na poslu ili na poštu. |
pa spoji ga preko pasivnog y-splitera na analognu telefonsku liniju i mislim da ne bi trebalo biti nikakvih problema.
|
Citiraj:
Kaj onda samo taj printer spojim na Phone2 ili mora ići preko y-splitera preko Phone1 skup sa telefonom ? http://www.cccme.org.cn/FileServer_U...01_1233172.jpg I nakon toga netrebam ništa samo ukucam na printeru telefonski broj kome šaljem ? Znači neide novi broj ni ništa takvoga ? |
nemam pojma kako to ide na ovim novim tehnologijama, zovi u iskon.
|
Citiraj:
|
evo javljam kako je riješeno FAKS-nje preko Epsona bx 305f s ISKON-a, postupak je slijedeći
taj printer ima u sebi već ugrađeni tzv. spliter, znači telefonska žica iz rutera ide u printer LINE IN, a telefon ide u drugi slobodni utor od printera TEL, znači printer ima dva normalna utora RJ-11 tj. ide onaj telefonski kabel znači LINE IN i TEL, i još dobijete jedan TEL kabel uz taj printer koji se nalazi u kutiji tako da je postupak bezbolan samo trebate kupiti ako već nemate onaj USB kabel A-B za povezivanje s PC-ijem i to je to probao faksirati s svojeg printera tj. slati i rpimati, i radi bez greške samo treba pratiti upute koje dobijete uz njega koji pišu na HR ! :chears: za te novce za mene printa odlično imate zamjenske boje od 20kn naviše |
e pa to je posao :D
|
Citiraj:
ovaj funkcionalni printer s FAKS-om zbilja je od koristi pa makar i faksirao 3 puta godišnje, bolje i to nego da moraš šetati do te neke ustanove i potrošiti vremena i pare na prijevoz :D |
kasno sam vidio ovu raspravu, uglavnom, ja sam godinama koristio program
WinFaxpro 10, samo se u opciji printanja izabere WinFax, slično kao PDF pisač. Sad sam na HomeBox-u, a on ne podržava faxiranje, tako da sad samo mail-am Postoje i besplatne inačice programa za faxiranje, ali gore spomenuti je zakon |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:25. |