|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
HP garancija - vlastoručna zamjena diska i nadogradnja memorije (HGSpot, Senso)
Noćas ne mogu zaspat (ne direktno zbog ovog problema ![]() Zanima me je li dozvoljena vlastoručna zamjena diska i nadogradnja radne memorije u HP-ovim prijenosnicima ako je on kupljen u HGSpotu (dobavljač im je Senso u ovom slučaju)? Čitam na Zel-Cos-ovom FAQ-u odgovor na upit jednog kupca može li sam zamjenit disk (HP prijenosnik) unutar garantnog roka i oni mu odgovaraju potvrdno te naglašavaju da time ne gubi garanciju. Osobno sam uzeo manual i garantne uvjete od HP-a, no tamo su navedene neke općenite odrednice koje ništa ne razjašnjavaju dok npr. u Sensovim uvjetima jamstva stoji da se garancija ne prizna u slučaju dogradnje u neovlaštenim servisima i slučaju nestručne ugradnje. Prosvjetlite me, srdačno zahvaljujem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
jel to znači ak ti ovlašteni nestručno ugradi da neće priznati garanciju ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
gubis garanciju ako sam odvrtis i jedan saraf... odnesi im hard i reci da ga ugrade hebiga tak ti je to..
![]() |
#5 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja sam pak dobio drukčiju informaciju od HP supporta. Frend je išao nadograđivati i istu stvar me pitao pa smo otišli na HP support chat i čovjek nam je tamo fino rekao da hard i memorija spadaju pod dijelove koji su user replacable i njihova zamjena ne utječe na garanciju.
![]() |
#6 | ||
Premium
|
Citiraj:
U biti znam da će trgovina do trgovine drukčije tumače garancije (Zel-Cos npr. odoobrava to svojim korisnicima), al sad gledam kod ovog Sensa i G-Spota je izgleda malo drugačije. Kad sam dograđivao memu, lik mi je u HGSpotu to na licu mjesta napravio ali je nakeljio naljku preko mjesta di se mijenja mema. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
ja sam u HPa dodao jedan keksic RAMa, rastavio ga da mu pocistim ventilator, i kada je na ekranu krepala jedna linija pixla, na servisu su priznali garanciju ![]() tako da ne bi rekao da su jako strogi po pitanju rastavljanja i nadogradnje |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
Ja sam na svog HP-a stavio ram.. Naime mozes stavit RAM bez da gubis jamstvo.. za hdd neznam. EDIT: Za RAM sam ih pitao u ducanu kad sam uzimao laptop i rekli su da mogu bez gubljena garancije nadogradit ram.. ali su isto tako savjetovali da to oni ucine kako bi provjerili dodatno dal je sve kompatibilno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|