PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   HP garancija - vlastoručna zamjena diska i nadogradnja memorije (HGSpot, Senso) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=139318)

tutix 21.02.2009. 06:17

HP garancija - vlastoručna zamjena diska i nadogradnja memorije (HGSpot, Senso)

Noćas ne mogu zaspat (ne direktno zbog ovog problema :)) pa bih nekoga zamolio ako upoznat sa slijedećim da napiše dvije-tri pametne. Naime nisam pronašao ništa usko vezano na netu, na Sensovim stranicama, HGSpotu etc.

Zanima me je li dozvoljena vlastoručna zamjena diska i nadogradnja radne memorije u HP-ovim prijenosnicima ako je on kupljen u HGSpotu (dobavljač im je Senso u ovom slučaju)?

Čitam na Zel-Cos-ovom FAQ-u odgovor na upit jednog kupca može li sam zamjenit disk (HP prijenosnik) unutar garantnog roka i oni mu odgovaraju potvrdno te naglašavaju da time ne gubi garanciju. Osobno sam uzeo manual i garantne uvjete od HP-a, no tamo su navedene neke općenite odrednice koje ništa ne razjašnjavaju dok npr. u Sensovim uvjetima jamstva stoji da se garancija ne prizna u slučaju dogradnje u neovlaštenim servisima i slučaju nestručne ugradnje.

Prosvjetlite me,
srdačno zahvaljujem :)

Oranje 21.02.2009. 09:20

jel to znači ak ti ovlašteni nestručno ugradi da neće priznati garanciju :)

Codiac 21.02.2009. 09:25

gubis garanciju ako sam odvrtis i jedan saraf...

odnesi im hard i reci da ga ugrade hebiga tak ti je to..

atha 21.02.2009. 09:52

Da, Codiac je rekao, nazalost nema sarafljenja po lapu ako je u garantnom roku.

1v@n 21.02.2009. 11:29

Ja sam pak dobio drukčiju informaciju od HP supporta. Frend je išao nadograđivati i istu stvar me pitao pa smo otišli na HP support chat i čovjek nam je tamo fino rekao da hard i memorija spadaju pod dijelove koji su user replacable i njihova zamjena ne utječe na garanciju.

tutix 21.02.2009. 18:02

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1282952)
gubis garanciju ako sam odvrtis i jedan saraf...

odnesi im hard i reci da ga ugrade hebiga tak ti je to..

Citiraj:

Autor atha (Post 1282958)
Da, Codiac je rekao, nazalost nema sarafljenja po lapu ako je u garantnom roku.

E jbg, već jesam. Zamjenio onaj iz T-Comovog eksternog diska i stavio u lap (jer je veći i nešto brži). Ali sad sam neki dan razmišljao da bi bilo dobro produljit garanciju još dvije godine pa razmišljam da sve vratim nazad kako je i bilo. Nemre se vidjet da sam šarafao jer sam bio vrlo pažljiv. (Nije ništa auzrajsano)

U biti znam da će trgovina do trgovine drukčije tumače garancije (Zel-Cos npr. odoobrava to svojim korisnicima), al sad gledam kod ovog Sensa i G-Spota je izgleda malo drugačije. Kad sam dograđivao memu, lik mi je u HGSpotu to na licu mjesta napravio ali je nakeljio naljku preko mjesta di se mijenja mema.

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1283025)
Ja sam pak dobio drukčiju informaciju od HP supporta. Frend je išao nadograđivati i istu stvar me pitao pa smo otišli na HP support chat i čovjek nam je tamo fino rekao da hard i memorija spadaju pod dijelove koji su user replacable i njihova zamjena ne utječe na garanciju.

E pa ovo i mene zanima. Pogotovo zato što su to napravili vrlo jednostavno za napravit. U slučaju memorije, dva šarafa i kopča. Kod diska, dva šarafa vani, jedan unutra i samo zaslajdaš disk u lijevo i oslobođen je.

Citiraj:

Autor Oranje (Post 1282948)
jel to znači ak ti ovlašteni nestručno ugradi da neće priznati garanciju :)

:D

Ianus Ziensis 22.02.2009. 15:06

ja sam u HPa dodao jedan keksic RAMa, rastavio ga da mu pocistim ventilator,
i kada je na ekranu krepala jedna linija pixla, na servisu su priznali garanciju :)
tako da ne bi rekao da su jako strogi po pitanju rastavljanja i nadogradnje

tutix 22.02.2009. 15:17

Citiraj:

Autor Ianus Ziensis (Post 1283965)
ja sam u HPa dodao jedan keksic RAMa, rastavio ga da mu pocistim ventilator,
i kada je na ekranu krepala jedna linija pixla, na servisu su priznali garanciju :)
tako da ne bi rekao da su jako strogi po pitanju rastavljanja i nadogradnje

Gdje je kupljen prijenosnik?

qutip 24.02.2009. 13:11

Ja sam na svog HP-a stavio ram.. Naime mozes stavit RAM bez da gubis jamstvo.. za hdd neznam.
EDIT: Za RAM sam ih pitao u ducanu kad sam uzimao laptop i rekli su da mogu bez gubljena garancije nadogradit ram.. ali su isto tako savjetovali da to oni ucine kako bi provjerili dodatno dal je sve kompatibilno

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:31.