31.08.2008., 17:10
|
|
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Autor Sumblimat
Koliko bi podataka trebala imati Vista u folderu C/Windows?
|
Ovisi o masi stvari i izgleda da budeš teško došel do neke konkretne brojke, pošto svi imaju drugačiju situaciju.
Citiraj:
Citiraj:
Autor hammer_of_thor
Dali se i vama "winsxs" folder konstantno povečava do nenormalnih veličina
meni u jednom danu naraste za 2 GB, idiotski folder, brijem da cu ga izbrisati, mada nije preporučljivo 
Koji im je qurac, sa 6 GB slobodnog prostora na 100 MB 
|
Citiraj:
Autor m4dm4n
Dosta sam guglao, ali bez nekih rezultata, samo informativne prirode. "winsxs" folder na Visti se konstantno povećava, to je bez sumnje. Pitanja su :
1. Ima li to granicu ?
2. Čisti li to Vista sama (ako deinstaliramo određen software), jerbo sam čuo da ne.
3. Postoji li neki tool koji provjerava i čisti nepotrebne fajlove kojih navodno ima.
|
Citiraj:
Autor LAcy
Ako nekog zanima što je i čemu služi winsxs folder nije loše ukucati nešto kao What is the winsxs folder in Vista. Iz mnoštva ponuđenih odgovora izdvojio bih ovaj dio:
The Winsxs folder, stores multiple copies of dll's in order to let multiple applications run in Windows without any compatibility problem.
Ostatak pogledajte ovdje.
Dakle može se reći da je Windows Side By Side brute force rješenje problema različitih verzija istog dll-a tzv. dll hell. Apsurdno je što su dll-ovi zamišljeni da se dijele među aplikacijama i da svaka nova verzija bude unazad kompatibilna no kao što većina zna u praksi to nije baš tako. Još apsurdnije je da je jedan od razloga bila ušteda prostora na disku. Vjerojatno se svima dogodilo da instalacija jedne aplikacije omete nesmetan rad druge jer je promijenila zajednički dll u system32 folderu.
|
Citiraj:
Autor m4dm4n
Ma baš je u tome stvar,što taj folder stalno raste. Osobno nemam toliki folder kao kolega yedwy ("samo" 5.5 GB ). Ja se slažem da taj folder treba imati toliko fajlova zbog kompatibilnosti, ali čisti li Vista kada maknemo neke programe taj folder, i ako ne čisti, zašto ne postoje third utility? Ili je to stvarno kritična točka Viste koja se ne dira ? 
|
Citiraj:
Autor LAcy
Ispada da je kritična no unatoč svemu veličina mu je nelogično velika. 8872 foldera i 30831 file na relativno svježe instaliranom sustavu sa vrlo malo dodatnih aplikacija. Ispada da su strpali sve verzije, svih njima poznatih dll-ova  Baš me zanima koliko je velik taj folder odmah nakon instalacije. Većina foldera ima samo po jedan mali dll ali se nakupi, još kad se uzme ne iskoristivost zbog veličine clustera...
|
|
|
|
|