|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Jel bude dovoljno jako??
probao sam dobiti odgovor u drugoj temi za koju je vezano pitanje pa vidim da nitko ne trza i eto me ovdje ![]() ovako, imam konfu iz siga, i napajanje EC ATX-400 JSP (ovo donje, ne silent) http://www.partis.cz/index.php?gid=638 ![]() plan mi je, kad skupim novce (nadam se do 10.mjeseca najkasnije) zamijeniti konfiguraciju ovako necim 5000+ BE AC Freezer 64 Pro Gigabyte MA78G-DS3H 2x1Gb Kingmax 667/800 HD3850/HD3870 naravno, cim kupujem BE planiram barem malo OCat ![]() pitanje vam je ocito: da li ce napajanje koje imam biti dosta za pogonit ovako nesto (i kad kasnijem zamijenim x2 za phenoma BE) ili ce mi trebati novo, jace napajanje (oce izdrzat barem za vladavine 5000+?)
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Cak i da moze. Ja nebi nista drzao na tom. Bolje si kupi Fortrona 400W PNF. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
nesto jace mozda? ne mislim mijenjati napajanje svako malo, pa ako treba dati i nesto novaca za nesto oko 500w ili jace da znam da ce mi izdrzati par mijenjanja maticnih nisam dao previse za ovo, mislim da je oko 200kn bilo... prije sam imao neko od 550w koje je grom spalio (ne znam sta tocno, samo znam da je davao lampici 12V na MBu, a nije htio upaliti komp) pa sam trebao nesto nabrzinu i tako je i ostalo...
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
kupovina napajanja na duze staze i nije neko narocito isplativo rjesenje. Recimo cijene 600+W napajanja su u zadnjih godinu dana pale cijenama sa preko 1000kn na ~600. Hocu reci da se vise isplati kupiti neko napajanje adekvatno za konfiguraciju koja se slaze nego ulagati u eventualnu nekakvu snagu za buducnost, pogotovo ako uzmemo u obzir da se povremeno pojave i novi tipovi prikljucaka. uzmi sad neko tipa fortrona 400pnf, chiefteca 450, coolermaster 430 extreme power i sl. Bilo koji od njih ce gurati tu konfu bez da se ikad oznoji cak i malo. s druge strane ako ipak hoces nesto sto ce i sljedecu konfu u sljedecih godinu - dvije tjerati ziher cak i ako bude nekog jaceg kalibra onda recimo corsair tx650 ~ 580kn dode, a izguralo bi dvije ovakve konfiguracije i pitalo jel ima jos sta za tjerat ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Corsair 450w uvjek je bolje ići na sigurnije a ne neko privremeno riješenje za trenutnu konfiguraciju |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
malo sam trazio o napajanju i dosao do ove stranice: http://www.capsmod.net/forum/viewthread.php?tid=267 jel bi imalo ikakvog smisla zamijeniti te kondove za prvu ruku ili bi sa tim popravio krvnu sliku (kvalitetu) tog PSUa? edit: nije stvar u tome da sam skrt kupiti kvalitetno nego volim malo modati ako mogu... BTW, koje kondove bi preporucili da idu na mjesto ovih? chipoteka ima Jamicon, a kao sto sam vidio nisu nesto predobri
Stari se... Zadnje izmijenjeno od: P_KAMENi. 21.08.2008. u 11:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
dobio sam odgovor od kolege sa drugog foruma da bi kupnja kvalitetnih kondova dosla ne ispod 200kn, pa i sam zakljucujem da se to ne isplati raditi posto to nitko nije znao, eto da podijelim informaciju ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
kakav vam se pokazao coolermaster? nekako mi je on ok po cijeni (350kn), pretpostavljam da dobro odradi cim ga preporucujete pretpostavljam da je to ovo http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.715.055 http://www1.coolermaster.com/index.p...20Power%20430W
![]() |
#13 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Kupio ga lega u linksu i tako izgleda, nije ni meni bilo jasno. Drži 8200, 4GB, HD4500, 500GB. I nije tiho jer ima 80mm i ima samo 1x 12V.
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ako je onakvo crno, kupit cu ga... ako ne, idem na fortrona 400pnf ovo me vec sad pocelo zezati (eurocase). 3.3v mi pada pa se komp resetira vrijeme je za promjene ![]()
![]() |
#15 | |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Imam ga ja, ima 19A na 12V, istina je da ima 1x80mm ali meni je dosta tih |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |