|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Količina RAM-a i win xp
Koje verzije win xp-a podržava 4GB RAM-a? Jel media centar podržava? Može li se instalirati media centar naknadno na xp pro 64bit? Rješava li sp3 problem s RAM-om? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Sve verzije, jedino će x64 prepoznati svih 4GB, a x86 oko 3GB XP MCE je isključivo x86 Ne ( osim pomoću VirtualBoxa, VMWarea ili sličnih ) Nikad problema nije ni bilo ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Kažeš da nije nikad ni bilo problema.. Ako ja stavim 4GB RAM-a i win ih prepozna 3GB jel ima kakvih problema ili normalno rade? Vjerojatno ću onda staviti media centar ili xp pro + meedio |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Nema problema ako imas 4GB rama i stavis x86 os..Vidit ce ti 3,25/3,50 i sve ce sljakat uredno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Super onda, hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
"Most users will be sobered when they equip their systems with 4 GB of RAM and find that only 3 GB is recognized by the BIOS and by Windows. This is neither a bug nor due to any hardware error. The explanation is simple: 32-bit systems can only address up to 4 GB of memory. Additionally, many add-in cards and on-board controllers require memory addresses in order to be accessible. This is called "Memory Mapped IO" (MMIO). Since this memory range has to lie within the 4 GB, it is subtracted from the installed and available RAM. Thanks to a technique called memory remapping, it is possible to move around parts of the system memory in such a way that the full 4 GB is still available for use. The trouble is that this feature had to be deactivated in Windows due to compatibility issues. In order to be able to utilize the entire system memory, you will therefore need to use a 64-bit version of Windows. In this article, we will take a look at memory usage under the 32-bit and 64-bit versions of Windows, and analyze how the operating system behaves with different amounts of RAM." Neznam od kud tebi da radi samo sa 2GB...moze raditi max sa 4GB, ali trebaju sustavu adrese i za druge kartice i kontrolere u sustavu, pa je zato moze raditi max sa onih 3,25 ili 3,50GB... ![]() Ali XP ionak ne trosi tak puno memorije ko Vista, tak da nije tolko bitno ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Po defaultu XP zna adresirati max 2GB virtualne memorije. Uz tzv. 3GB switch može adresirati više (to je ono "The trouble is that this feature had to be deactivated in Windows due to compatibility issues." ) - teoretski do 4GB, ali realno i ne baš. To što BIOS i sustav prepoznaju fizičke memorije koliko prepoznaje to ne znači ništa za rad. Ista stvar kao da imaš samo 2GB fizičke memorije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
daigu - nisi u pravu ![]() Svakodnevno se koristim sa 4 masine i jedna od njih ima 3GB i win32bit i sve radi ok osim sto eto jedan program/proces koristi max 2GB (imam problem sa tim storjem jer neke scene zbog toga nemogu izrenderirati jer mi scena koristi 2.5GB i onda mogu renderirati samo na ostale 3 masine koje su u win64bit ![]()
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:128GB, GPUs: 3*RTX 3090 24GB RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:128GB, GPUs: 2*RTX 4090 24GB Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 20.08.2008. u 13:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Inače limit se može prevazići preko PAE adresiranja i na 32bit stroju se može imati 4+GB RAMa ali s obzirom da je ta metoda dosta sporija nije baš popularna u geek populacije... ![]() A sa /3 GB switchem se može povećati do 3GB limit po procesu...
![]() |
![]() |
#14 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Radio sam i taj sistem sa /3GB switch ali mi se pokazalo dosta nestabilno (bilo je rushenja i BSOD) i jos jedna stvar je bila da ni neki progrmai napisani iskljucivo 32bitno neznaju onda ni sami korisititi vise od 2GB (po procesu) pa sam onda opet bio na istome i jos imao nestabilan stroj tako da ne preporucam /3GBswitch ako nije bas nuzno ![]() Sve u svemu milsim da autor topica nece imati problem ni sa 2GB/proces jer inace bi svakako gledao ici na 64bit OS (nebi ni pitao za 32bit da je upucen u problematiku. Ja sam se prebacio 2006. kad mi je trebalo vise od 2GB po procesu i sad stlano gledam kako bi se upgrejdao na 16GB jer je i 8 postalo malo ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|