|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Aug 2008
|
Vrlo tiho računalo za AUDIO snimanje glasa
Neznam gdje da postavim pitanje u vezi ovakvog računala, postavio sam ga još nekom Audio forumu, pa bi vas molio, pošto više znate da mi pomognete oko toga, HVALA! Molio bi vas stručnjake da mi pomognete oko slaganja vrlo tihog računala za snimanje glasa. Konfiguracija samog računala može iznositi do 30.000kn. S tim da sam ja razmišljao što je tiše, HTPC kućište ili obično kućište sa nekim vodenim hlađenjem. Odnosno, kod snimanja se ne smije ćuti niti trunčica šuma ili nedo bog brujanja nekog. Ako postoji neko napajanje a da nije recimo sa zračnim hlađenjem nego npr. sa vodenim ili nekaj drugo da također ono bude tiho. Grafička zbog video renderiranja i sl. da možda i ona ima podršku za vodeno. Naravno, neki vrlo jaki QUAD processor! Bitni su RAM-i, da ih bude barem 8GB jer bi došla Vista 64-bitna. Veliki storage koji bi išao u RAID zbog brzine prijenosa te količinski. Blu-ray pržiljka za backupiranje. Neka jako kvalitetna zvučna kartica! E sada, jeli bi vi išli da PC bude DDR2 ili DDR3, to ostavljam na vama. Neki kvalitetni MONO zvučnik. Te neki usmjereni mikrofon za GLAS, da ne hvata okolinu, mora biti vrlo kvalitetan, i cijena NIJE BITNA!!! Neki 24" ili veći monitor, sa HDMI priključkom i sl. Evo, hvala Vam unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
sad već pitaš jako puno različitih stvari. kupuješ kompjuter koji mora biti nevjerovatno jak, ali u isto vrijeme tih? toliko tih da superskupi mikrofon ne čuje ništa? neće ići... po meni, kupit jedan normalni workstation, nakrcan kako treba (vodeno potpuno nepotrebno), tu ti mogu Bubba i ekipa pomoć oko tih kvalitetnijih stvari. uz to, kupit neki lowbudget microATX komp, sa svime integriranim, pasivnim napajanjem, SSD diskom, te na njega upiknut kvalitetnu zvučnu karticu. mislim da tiše od toga nemožeš dobiti... a i onu razliku od 4000-5000kn za vodeno se lako utuče u jače komponente... (ako te već brine brujanje, i pumpa koja bi gonila to vodeno bi brujala...) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Možda i to nije loša ideja, u sobu gdje snimaš audio ide neki slabiji tihi kompjuter bez ventilatora. Nije baš da trebaš neke jake komponente da snimiš zvuk. A ova mrcina za obradu, tu ti nije važno da li je tih onda. Spoji ih u mrežu i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
MacPro (i gore eventualno WinXP x64, Vista ne ide) + Mac mini + externa zvucna ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
A tam gdje bi bio taj PC i nema druge sobe, to je jedan od problema. Bio bi PC u samo jednoj sobi i to je to. Tak da to ipak ispada... No, ako bi mi mogli onda složiti jednu OK konfiguraciju pa čak do nekih onda 20-30k da bude donekle tiha te da ima vrlo kvalitetne komponente za AUDIO, jer ipak VIDEO nije toliko bitan. Te da ima možda Blu ray i neki veći disk ali da je tih i može biti oni skuplji i tak, to ostavljam na vama. No, ugledao sam i HTPC kućišta, što s njima? Jeli su ona tiha, jer dobro izgledaju, malo prostora zauzimaju, čak neka imaju i monitor ugrađen, što je dobro jer tu toliko i nije važan neki veliki monitor, ako uzimamo da će mi najviše trebati samo za snimanje audia a ne za preveliku obradu videa i sl.? A koju vanjsku zvučnu za MAC-a? Mislim kaj je tiše, mac ili sam-napravljen PC? A ovo sa MACpro i MACmini te nisam skužio, kaj bi da se uzmu dva MAC-a odvojeno ili kako? EDIT: A što mislite o ovome? http://www.proaudiosolutions.com/pro...a8-nuendo4.htm http://www.proaudiosolutions.com/pro...3-aurora16.htm Da se uzme tako nešto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
gledaj, najbolja solucija su ti dva kompa, jednoga pukneš na standby dok snimaš audio, i to je to... jer nečujno, tiho i donekle tiho su jaako različiti pojmovi.... ali sad, kakav ti to pak audio snimaš, ako nemaš niti neke opreme s kojom bi to snimio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Ne, imam ja opremu, barem donekle, no već je zastarila i sl. Imam odlične SHURE mikrofone i vanjsku jedinicu za snimanje zvuka koja ide preko svog porta u karticu, no to je sve dosta dosta staro, tako da sada treba nešto novo. EDIT: Da se vratima na MACpro i MACmini... Možda bi ipak to bila najbolja izvedba, preko MACmini-a snimati audio te ga obrađivati na macpro-u... No, što mi još preporučate da još uzmem uz njega, uz tog Mini-a za AUDIO snimanje? I od programa i od uređaja? Ili je bolje uzeti umjesto MACmini neki MAC-ov laptop ili čak iMAC? Zadnje izmijenjeno od: Audiofil. 02.08.2008. u 16:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
iMac imamo na faksu. Ne dopada mi se baš nešto ali priznam da ima hlađenje/ventilaciju riješeno kao nitko drugi. Nit' se grije nit' ga čuješ. Koliko ja znam svi ozbiljniji audio studiji ti imaju macove za audioprodukciju a to ti sve veli... Ako ga misliš uzeti kupi i neki miš novi jer Mighty Mouse je dobar valjda samo za miševe tjerati po kući. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
SRV ti dobro kaze, ozbiljno se bavis glazbom i namjeravas potrositi 30k kn na komp, a problem je na skroz drugom mjestu trebaju ti dvije odvojene prostorije, i 2/3 tih para bolje ulozi u rjesavanje tog problema nego kupovinu super mega tihog skupog kompa |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
mi možemo ponuditi rješenje bazirano na Zalman TNN500 pasivnom kućištu http://www.zalman.co.kr/ENG/product/...ad.asp?idx=116 može ići quad core procesor, jaka grafička (do 100W) i SOLID STATE disk 128GB (ili 2x 128GB u RAID) garantiramo potpunu nečujnost (dok se DVD uređaj ne koristi) Zadnje izmijenjeno od: Callidus. 16.08.2008. u 20:08. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|