|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
![]() ovako htio bi napravit si server za kod kuce...pa me sad zanima sta mi je sve potrbeno..koja jacina kompa i to....imam doma jedan komp athlon 2000+ 512 ram....molim misljenja i prijedloge.... ![]() ![]() EDIT : htio bi imat jedan komp kod kuce samo za podatke tj da mi sluzi kao server znaci hard diska od 1 terabajta i da sve stavljam na njega...kucni server ,neznam kako da objasnim drugacije nadam se da ce netko shvatit sta mislim pa bi molio da mi kazete sta mi je potrebno sve....hvala vam u naprijed...
![]() Zadnje izmijenjeno od: deeyo. 29.07.2008. u 14:32. Razlog: nisam bio dosta precizan kaze kolega.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
a jesi precizan u 3 pm |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
to sto bi ti htio se zove nas, odnosno network attached storage, a ne server. Za to ti ne treba nist posebno, taj athlon 2000+ je i puno previse za tu ulogu. Pukni mu neki linux gore, zatvori ga u ormar, spoji na router i mir. Nit ga vidis, nit ga cujes, a podaci dostupni bilo kome na mrezi. stvar je u tome sto doticni stroj apsolutno nista ne mora obradivat tako da i najslabiji procesor koji mozes naci ce bit prejak. jedino preporuka da si provedes gigabitnu mrezu jer kopiranje 100gb podataka na 100mbit inace uuuuzasno dugo traje (~3+ sati)
![]() |
#5 |
Premium
|
imam zyxel p-600 od t-coma pa neznam dal moze ic gigabitna mreza...ako nemoze moram uzet drugi router ili?dal mogu windowse stavit umjesto linuxa?
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ma ne, nema potrebe za uzimanjem drugog routera, gigabitni routeri su jako skupi, ono sto mozes jeftinije napravit je kupit gigabitni switch (naravno i gigabitnu mreznu za taj komp, obzirom da ziher nema) onda spajas tel kabel na router, router na switch, kompovi na switch i to je to. mozes staviti i windowse, samo postoji vjerojatnost da ces povremeno morat resetirat komp, win ko win. linux je ipak puno stabilniji za takvu upotrebu. al da, win ce radit normalno.
![]() |
#9 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Network-attached_storage |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
pa bas zato obratno, nas je poluglupi uredaj koji samo sadrzi podatke, dok fs ipak treba bit malo napredniji, on provjerava fajlove itd. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
ok to za kabele sam i mislio ove uzet...nego napravit cu "NAS" kako je reko antrax...hvala ljudi
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|