|
![]() |
#1 |
Banned, clon
Datum registracije: Apr 2008
|
exel izračunavanje postotaka - pomozite
želim na najednostavnoiji način da upisujući brojeve u stupac u exel u sljedećem stupcu računa dotične brojeve uvečane za 22% . e pa onda ako je moguće da taj novodobiveni stupac biva pomnožen za neku konstantu. bitno mi je da ne moram radit ništa predugo nego da mi instantno izbacuje novonastale brojeve. a da na dnu svakog stupca zbraja cijeli stupac(ok to znam sa sumom). ako tko zna hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned, clon
|
Citiraj:
ja želim da npr stupac A je rezerviran za slova artikle (do 100) cijeli B stupac je za cujene bez pdv, a cijeli C stupac za PDV , a D za preračunato u eure E sad ja popunjavam B redak i želim kako popunjavam B da mi se odmah automatski popunjavaju C i D stupac. Što moram napraviti u C i D stupcu da se to togađa , a da ne klikam svaki put u C I D polja i unjima upisujem formulicu za svaki pojedini red. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Da mislio je na polja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned, clon
|
hvala Zadnje izmijenjeno od: Pakistanac. 06.06.2008. u 22:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ljudi su ti dali lijepo odgovor, a to kaj ti ne kužiš, je tvoj problem... btw: try google, jer sam ja naučio programirati u exelu uz pomoć googla.
![]() |
#8 |
Banned, clon
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned, clon
|
a evo jedno PREVAŽNO pitanje samo za tebe. Obračunavam za stupac C vrijednost u eurima. e sad skoći tečaj . da li to znaći da ću morat mijenjat u svakom od 100 polja tečaj ili se može sve selktirat i nekako promjenit samo na jednom mjestu. prevažno!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Recimo da ti je u stupcu A cijena u kunama iz koje izracunavas cijenu u eurima. Uzmes si neko proizvoljno polje koje ti nece smetati postojecoj tablici i u nju upises tecaj. Sada C_ dobijes kao =A_*_celija_u_kojoj_je_tecaj_ . _ iza A i C su brojeci retka u kojem trenutno racunas. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned, clon
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() Znači, u formuli adresu ćelije tečaja postaviš kao apsolutnu (sa F4) - kad izračunaš u prvoj ćeliji za ostalih 100 koristi samooblikovanje - dođeš na donji desni rub ćelije dok se ne pojavi crni križić - uhvati i povuci preko ostalih ćelija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned, clon
|
da da već sam se komentirao u tom smislu post prije. A li sad me mući ovo kako da sada ljepu tablicu sa artiklima cijenama postocima prebacim u word a da mi sto slići na tablicu ? I kako u exelu nakon šta odredim duljinu polja koje će mi bit lijepo stiskajući enter upisujem rečenicu ispod rečenice a da ne izčječem gore dole izvan polja. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned, clon
|
EVO I TO SAM SREDIO: JEDNOSTAVNO SE NAPRAVI U WORDU TABLICA PASTA SE U EXEL TAMO SE POPUNI I COPY PASTA U WORD I TO JE TO. Još bi bilo ljepo kad takvu tablicu iz worda koju popunjavam u exelu mogu popunjavat tako da dok pišem text (artikal) nakon stistkanja enter (nakon završavanja pisanja texta za to polje ) aktivno polje nije ono ispod nego desno jer se onda moram pomicat pa vračat gore. znali tko to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
.....
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Banned, clon
|
Citiraj:
, a kad zelim kopirati tablicu 5x6 i neželim 3 red u word kako ču to. Pokušao sam sa alt selektirati sve osim 3 reda i uspio ali kad paste u word cijelu je stavi hvala na pomoći |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
.....
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
=$A$1*B1 I onda označiš čeliju u kojoj je formula, uhvatiš za točkicu u donjem desnom uglu i povučeš 100 polja dolje. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|