Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.06.2008., 12:04   #1
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
DVI-D vs. DVI-I

Vec sam opisao svoj problem sa lenovo monitorom u lenovo threadu sad cu samo kretko ponoviti:
Monitor kada je spojen preko DVI-D kabela koji dolazi s njim na Ati2600XT nedaje sliku sve dok se windowsi ne dignu skroz do logon screena. BIOS u svim kombinacijama, oba slota na grafickoj ili bilo kakva druga kombinacija nema efekta. Napomena da sa analognim kabelom sve radi savrseno.
Cista logika navodi da je ovdije problem u kabelu, tako sam pogledao na Wikipediju sto znace pinovi na DVI-X kablovima i gle cuda otkrio problem, ikao sam znao za razlike dualDVI i singleDVI kabela nisam znao za sljedece:

Na slikama se jasno vidi da 4pina oko minusa/plusa(krizica) predstavljaju anlognu vezu:
C1 Analog red - C2 Analog green - C3 Analog blue - C4 Analog horizontal sync - C5 Analog ground Return for R, G and B signals.
Originalini lenovo kabel koji dolazi sa monitorom je DVI-D (digital only) kabel i nema ta 4 pina:

Dok frend ima na LGju i Samsungu "normalan" DVI-I (integrated, digital & analog) i sve mu radi u svim kombinacijama, mozda moze biti nesto i sa monitor/kabel/grafa/MBO kompatibilnosti ali sve u svemu ne gine mi novi DVI-I kabel.

@admins
Ako mislite da post treba u lenovo thread OK
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2008., 12:12   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nesto slicno sam jucer "otkrio" kod stavljanja hdmi>dvi adaptera. Zelio sam spojit PC na 42" LCD, grafa je HD2600XT i kako nisam mogao naci kutiju gdje je adapter, uzeo sam onaj sto je dosao sa mojom HD3870 x2 grafom. Slika se dobije ali zvuk nikako. Javlja se nakon boota Catalyst centar sa porukom da adapter nije compatibilan sa grafom te nije moguc prijenos zvuka. Slika ide normalno.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.06.2008., 16:10   #3
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Nesto slicno sam jucer "otkrio" kod stavljanja hdmi>dvi adaptera. Zelio sam spojit PC na 42" LCD, grafa je HD2600XT i kako nisam mogao naci kutiju gdje je adapter, uzeo sam onaj sto je dosao sa mojom HD3870 x2 grafom. Slika se dobije ali zvuk nikako. Javlja se nakon boota Catalyst centar sa porukom da adapter nije compatibilan sa grafom te nije moguc prijenos zvuka. Slika ide normalno.
Vjerojatno HD2600XT ne podržava audio preko sabirnice te nema "pravi HDMI" izlaz kao što to ima HD3800 serija.
Staro 02.06.2008., 17:12   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Vjerojatno HD2600XT ne podržava audio preko sabirnice te nema "pravi HDMI" izlaz kao što to ima HD3800 serija.
Podrzava, ali mora njen adapter biti. Preko hdmi-ja dobio sam i sliku i zvuk na telki.

Stvar je u tome da ima razlicitih adaptera.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno