|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Dobio sam neki keylogger
Odjednom primjetih da mi se komp čudno ponaša, CuteFTP i ZoneAlarm blokiraju WinXP te nekako primjetih (ne znam ni sam kako) da sam dobio keylogger sldrun.exe koji snima šta radim u sldrun file. Oba se nalaze u C:\Windows folderu. Na netu nisam našao skoro pa ništa, a niti jedan AV ili Antispyware program nisu pomogli ni blokirali ga. Na kraju sam ga ručno obrisao u Safe modu i, hvala Bogu, lako se remova. Međutim, ostaje pitanje kako mi se to govno uvuklo? Primjetih u sldrun fileu da mi je saveao sve što sam radio nakon instalacije Macromedia Fireworks 8 koju sam skinuo preko torrenta. Torrent je imao instalacijski exe file od 90-tak MB... CENSURED Pa zar je moguće da je netko inkorporirao malware u .exe file pa da mi nitko od AV-a nije registrirao zarazu? Ajmo znalci, help! DOMY: Ostatak nije potreban...
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Riješio si problem koliko vidim tako da ti nikakva pomoć ne treba. Antivirusni programi te štite od poznatih virusa i onih koje uspiju detektirati prema sličnosti, sumnjivom ponašanju i sl. Zamaskirati virus od AV-a i nije neki preveliki problem.
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Riješio sam problem, ali sam pitao da li je teoretski moguće da je netko zamaskirao malware u .exe file koji se uredno instalira sa InstallShieldom i ni najveći znalac ne bi rekao da se upravo sa programom instalirao i malware keylogger?
#4 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Naravno. Možeš to napraviti na više načina. "Spojiš" (npr. WinRAR-om) instalaciju malwarea i neku instalaciju tako da se pokretanjem tog filea oboje kopiraju u temp dir i tamo izvrše. Sve što vidiš je da se pokrenula instalacija. Takve stvari najbolje detektiraju firewalli s kontrolom aplikacija (jedna aplikacija pokreće drugu). Još jedan način bi bio napraviti instalaciju koja će instalirati program ali i malware. Ima mnogo besplatnih programa za to (npr. NSIS, Ino Setup), a uvijek možeš i kupiti InstallShield i sl. komercijalna rješenja. Najvećeg znalca ćeš jako teško prevariti ![]()
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Pa normalno da je moguće da se prikači za neki file keylogger... Iako mislim da to što ti imaš nije keylogger.... ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Baciš oko malo na datum prije postanja? Malo je tema zastarila jelte, lik je vjerojatno dobio i riješio još koji KL u međuvremenu ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|