Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.05.2008., 11:24   #1
Misek_Chipsy
Someone :D
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Usviravanje audio opreme

Usviravanje dakle podrazumeva savladavanje "međukristalnih granica" koje predstavljaju otpor i izvor izobličenja za signal na njegovom putu kroz vodove..... te pocetno "razgibavanje" spidera na zvucnicima....pa tako i na slusalicama.

a sad kao kvalitetne sluske ona moja preporuka ako se moze izdvojit malo vise para je :
Stanton DJPRO3000
http://www.planetdj.com/images/DJPRO-3000.jpg
-->
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Zasto te fascinira? Pa svaki zvucnik ima svoje vrijeme usviravanja... zasto ne bi imale i slusalice?
da potvrdim kolegu madboy-a

- Nakon što ste kupili novi audio uređaj, potrebno je neko vrijeme da se on usvira i tijekom usviravanja audio uređaj će svirati sve kvalitetnije. Baš kao i kada kupite novi auto, preporučljivo je da ga odvezete na npr. auto put Zagreb-Karlovac kako bi se mašina razradila. Minimalno vrijeme potrebno za usviravanje nekog audio uređaja iznosi 200 radnih sati, iako nerijetko i ZNATNO više. Primjerice, srebrnim kabelima je potrebno i do šest mjeseci da se u potpunosti usviraju. Dakle, potrebno je strpljenje....

a sto se tice usviravanja.....ne usvirava se zvucnik kao zvucniknego vodovi kroz zvucnik (zvucnik je jednostavno elektromagnestsko polje sa jednom ili vise zavojnica(vodovi) i stalnim magnetom te spiderom koji drzi "cone" sa zavojnicom na mjestu (i krece se naprijed natrag unutar armature stalnog magneta koji je statican) te membranom fiksiranom za cone sa zavojnicom) ...JEDINA komponenta koja se ovdje "razgibava " su vodovi....buduci da em polje nije fizicko i nema kontakta medu djelovima,osim donekle spidera samog zvucnika koji prilikom prvih koristenja lagano omeksa....

Usviravanje dakle podrazumeva savladavanje "međukristalnih granica" koje predstavljaju otpor i izvor izobličenja za signal na njegovom putu kroz vodove..... te pocetno "razgibavanje" spidera na zvucnicima....pa tako i na slusalicama.

a sad kao kvalitetne sluske ona moja preporuka ako se moze izdvojit malo vise para je :
Stanton DJPRO3000
http://www.planetdj.com/images/DJPRO-3000.jpg

Zadnje izmijenjeno od: Misek_Chipsy. 06.05.2008. u 11:39.
Misek_Chipsy je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2008., 14:08   #2
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pojam usviravanja mnogima zvuči smiješno, no definitivno ima svoju elektromehaničku osnovu. Ne samo da se kod zvučnika usviravaju ili uhodavaju vodovi, nego čak prvenstveno svi pomični dijelovi drajvera.
Moje su se Grado RS-1 slušalice usviravale oko 400 sati dok se drajveri nisu optimalno opustili. Čak sam u jednom trenu pomislio dok nisu bile usvirane da i nisu nešto posebno, ali kad su prosvirale i kad je došao bas, bilo mi je jasno da je to to. Nove slušalice, kao i sva ostala audio oprema što je kvalitetnija to se bolje čuju blagodati usviravanja. Također, dobar hi-fi se čak niti ne gasi jer pretpojačalima prvenstveno treba i po nekoliko dana da se stabiliziraju.

Ozi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.05.2008., 14:15   #3
Misek_Chipsy
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

ja kad sam kupovao 12" sub-ove za auto ukopcao sam ih na 8hz sinusnih na generatoru signala i ostavio da tako rade jedan dan uz povremene "odmore".... sve to ima smisla i ne shvacam zasto ljudi brzaju ...ukopcaju i razocaraju se.... ako je tako,i neda se cekat,onda kupis rabljeno sto je sigurno usvirano (ako nije kao kolega radilo par sati i prodao jer se razocarao) i sve 5
Staro 06.05.2008., 14:55   #4
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
za to "usviravanje" nisam ni bio svjestan. ajde za mašinu kužim jer ima pokretnih dijelova

no nekako mislim da oni to predtestiranje naprave u tvornici...
Staro 06.05.2008., 15:17   #5
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Hrconja Pregled postova
za to "usviravanje" nisam ni bio svjestan. ajde za mašinu kužim jer ima pokretnih dijelova

no nekako mislim da oni to predtestiranje naprave u tvornici...
To "usviravanje" postoji i primjetno je isto kao i prilagodba ljudskog uha na razlicitu "boju" zvuka, sve u svemu 95% ljudi ima prosjecan sluh i razlike kvalitete koje po meni ne opravdavaju razliku cijene su tu da popune trziste (bas citam da postoji rucni sat 0 gravity koji kosta 270000kn) pa ko ima nek kupi, ja slusam muziku a ne "drivere" i pristojan zvucnik na pristojno pojacalu mi je super za to, za kabel nedam vise od 10kn/m jer su to "gluposti" koje vode do psihickog stanja u kojemu se neprestano pitas: daki je to to.....
Jednostavo ako su slusalice "normalnog" zvuka, dobro ti leze na glavi, ne zuljaju i cool izgledaju kupi ih i GG. Svijet Profi HiFija je fanatican i kao takav ne priznaje alternativu svojim tvrdnjama.
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2008., 15:24   #6
Misek_Chipsy
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

znaci nece tebe bit na cice.com.hr i na audiofil.net
Staro 06.05.2008., 22:07   #7
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
To "usviravanje" postoji i primjetno je isto kao i prilagodba ljudskog uha na razlicitu "boju" zvuka, sve u svemu 95% ljudi ima prosjecan sluh i razlike kvalitete koje po meni ne opravdavaju razliku cijene su tu da popune trziste (bas citam da postoji rucni sat 0 gravity koji kosta 270000kn) pa ko ima nek kupi, ja slusam muziku a ne "drivere" i pristojan zvucnik na pristojno pojacalu mi je super za to, za kabel nedam vise od 10kn/m jer su to "gluposti" koje vode do psihickog stanja u kojemu se neprestano pitas: daki je to to.....
Jednostavo ako su slusalice "normalnog" zvuka, dobro ti leze na glavi, ne zuljaju i cool izgledaju kupi ih i GG. Svijet Profi HiFija je fanatican i kao takav ne priznaje alternativu svojim tvrdnjama.
Taj hifi i to usviravanje se meni čini ko strašno zanimljiva i zahebana stvar....

kad se jednom desi 'to savladavanje tih međukristalnih granica' koje rezultira usviranošču bilo kakvo slučajno krivo spajanje / obrtanje polariteta na zvučnicima ili npr obrtanje smjera kabela rezultira s 'nije to to' i počima nehotično 'odsviravanje' kabela /zvučnika... ?
Staro 07.05.2008., 10:41   #8
Misek_Chipsy
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
kad se jednom desi 'to savladavanje tih međukristalnih granica' koje rezultira usviranošču bilo kakvo slučajno krivo spajanje / obrtanje polariteta na zvučnicima ili npr obrtanje smjera kabela rezultira s 'nije to to' i počima nehotično 'odsviravanje' kabela /zvučnika... ?
jel kad automobil vozis unatrag,vracas ga prema tvornickom stanju i spustas kilometrazu te se motor ponovo regenerira????

mislim meni je ovo sto sam ja napisao jednako banalno kao sto meni zvuci ovo tvoje pitanje NHF.

To je isto kao da si rekao da ako si polirao neki metalni blok...i ispolirao ga.....i da si okrenuo smjer vrtnje na polirki i povrsina bloka je pocela opet postajat hrapavija

Da polaritet nije bitan mozda potvrduje to da vecina ljudi usvirava svoje zvucnike prije koristenja tako da ih spoji na generator sinusnog napona koji ide u plus i u minus..dakle svake pola periode okrene polaritet

Polaritet i smjer prolaza struje je posve nebitan u slucaju usviravanja.

jos jedan primjer je npr kad ulijevas vodu u hemper sa pjeskom...pjesak je mokar ako otpilis dno na hemperu i uljevas tamo vodu,pjesak je i dalje mokar ,nece se susit
Staro 07.05.2008., 11:03   #9
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
NNHF (nemam nimalo hard filingsa) pa valjda zbog tog ima interneta ...da blesavi pitaju pametne

Neš ti argumenata....
Ja sam na svoje oči vidio kad je Supermen letio oko zemlje naopako da bi spasio Lois Lane

Citiraj:
Autor Misek_Chipsy Pregled postova

Polaritet i smjer prolaza struje je posve nebitan u slucaju usviravanja.
Onda što to ljudi čuju kad nakon dugo vremena okrenu npr zv. kabel ili....
čemu ona mala strelica na int. kabelima....
Staro 07.05.2008., 11:08   #10
Misek_Chipsy
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

sto ljudi cuju? nemam pojma nisam jos primjetio da bi itko sta cuo dok okrece kabel osim "p*S M***ER kad vidi da konektor ne pase....strelica mozda radi konektora, mozda kako je tvonicki napravljen....tvarno neznam,nisam to jos vidio a mozda sljedi strelicu da nadjes kraj kabela

a i u svakom slucaju da i je neka razlika,ako ga krenes neces ga odsvirat nego usvirat na "drugu stranu" LOL

nebi se u tu dubinu mjesao ,nisam toliko duboko u tim vodama...
Oglas

Oglas
Staro 08.05.2008., 20:29   #11
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
- Nakon što ste kupili novi audio uređaj, potrebno je neko vrijeme da se on usvira i tijekom usviravanja audio uređaj će svirati sve kvalitetnije. Baš kao i kada kupite novi auto, preporučljivo je da ga odvezete na npr. auto put Zagreb-Karlovac kako bi se mašina razradila.
Da, ovo je vrijedilo zadnje za Stojadin, valjda...

Danas svi auti dolaze jerked up and good to go iz tvornice, jer je motor tamo vec radio xyz h.

Citiraj:
Minimalno vrijeme potrebno za usviravanje nekog audio uređaja iznosi 200 radnih sati, iako nerijetko i ZNATNO više. Primjerice, srebrnim kabelima je potrebno i do šest mjeseci da se u potpunosti usviraju. Dakle, potrebno je strpljenje....
Reci, to usviravanje... Koja se tocno komponenta "promijeni" nakon usviravanja, u kojim mjernim jedinicama i redovima velicine je to mjerljivo a i koliki je delta?

Ovakve lamentacije i mlacenje pimpekom po pojacalu spadaju u kategoriju stimanja sublatencija, twikanja prozora u Windowsima ili zatezanja gefufne za pola milimetra. Princip je isti, sve su ostalo nijanse...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2008., 20:33   #12
Misek_Chipsy
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

2bubba nije rjec samo o motoru nego i o prijenosu i nije da je motor tamo radio xyz sati...kolke serije automobila se proizvode? jel mislis stvarno da svakog provozaju xxx ili bar XX pa ni X sati nakon proizvodnje?nije to to....

i SVAKI auto ima PRVI servis nakon 1000kn sta mislis zbog cega? to je onaj period razrade i pocetnih trosenja i nakon tog se sve vidi jasno i glasno
Staro 08.05.2008., 20:36   #13
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
2bubba nije rjec samo
/a-ca
Posipam se ostacima Fuks motornog ulja, no mora da ti je promaklo:

Citiraj:
Reci, to usviravanje... Koja se tocno komponenta "promijeni" nakon usviravanja, u kojim mjernim jedinicama i redovima velicine je to mjerljivo a i koliki je delta?

Programer
Staro 08.05.2008., 20:43   #14
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
hm, jel samo meni nisi smjesan ili?
Staro 09.05.2008., 09:55   #15
Misek_Chipsy
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

ma lik je jednostavno tvrdoglav LOL

bubba evo pa citaj ako si nedas dokazat
http://www.audiopuls.hr/testovi/frybaby.html

inace frybaby je sprava za usviravanje...i gore sve pise....
a dalje ako ne vjerujes citaj:
http://www.hagtech.com/burn.html
tu ti je isto sve ljepo objasnjeno

spalio sam tog da nebi znao o cem pricam
LP

EDIT: duboko smo u OT-u sa raspravom o usviravanju pa bi molio dobre modove da ovo presele u novu temu "USVIRAVANJE....istina ili mit i o cemu se radi" .....pa da se i ostatak clanova ukljuci u raspravu te da se sukladno tome otvori anketa (istina,ima nesto u tome, mit)

Zadnje izmijenjeno od: Misek_Chipsy. 09.05.2008. u 10:42.
Misek_Chipsy je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 10:52   #16
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
spalio sam tog da nebi znao o cem pricam
Mozda su ti tokom "spaljivanja" izgorili cunjici i tucak i prasnici (ili kako se to vec zove) u ocima?

Citiraj:
Slusam - formule, nacin mjerenja, mjerne jedinice, promjene, deviacije...

Slobodno reci. Nisam ni mislio da ces ni ti ni tvoji mali prijatelji imati odgovor. No dobro...

Samo cu njezno predpostaviti da kao ni 105% "audiofila" nemas *blage veze* o cemu pricas niti imas dovoljno (da budem zlocest i kazem - ikakvo) znanje teorije ili prakse mjerenja u elektronici. Sve druge subjektivno placebo audiofilske teorije slobodno objesi macku o rep...

Programer
Staro 09.05.2008., 11:01   #17
nex
Premium

nex's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Bubba, ti nisi normalan, pa kud ides otvarati ovu limenku crva Prema mom iskustvu audiofili su veci fanatici od opsesivnih clockera ili cak tunera koji hoce od skode napraviti porsche. Samo se usudi komentirati da su preskupi kablovi besmislica ili da njihove ultra osjetljive usi haluciniraju flejmat ce te do dok ne zaboravis sto si uopce htio reci. Idem ja po kokice, ovo ce biti zanimljivo
nex je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 11:04   #18
Misek_Chipsy
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

sto se tice mjerenja i elektronike i elektrotehnike za to sam zavrsio skolu

aj ok..ak os mjerit.... na membranu nekog veceg suba idi mjerit pomak i snagu pomaka.....
NOVOG..i sad pusti da radi i koristi kojih 300-tinjak sati i idi mjeri ponovo u istim uvjetima po tvojoj teoriji sve bi trebalo biti isto.....

mozes ic mjerit i induktivitet zavojnice dok je nova i nakon sto oko 300 sati kroz nju prolazi izmjenicna struja pod naponom koji daju XX ili u slucaju suba XXX W. Isto tako mozes ic mjerit i realni omski otpor iste

prouci elektrotehnicke materijale i komponente te elektronicke vodove i njihova svojstva a isto se malo upustis u molekularnu fiziku i nac ces svoje dokaze i promjene u materijalu....

ovdje ces shvatit i promjene na tromosti spidera i same membrane kao i promjene u vodovima

mislim i osnove molekularne fizike daju ti i vise nego dosta dokaza sta se dogadja s vodovima pri prolasku struje

kad kupis novi sub..gurni membranu..il probaj krutost u radu....i probaj kasniej opet nakon mjesec dana

a mozes npr ako imas neke sluske koje koristis duze vremena.....kvalitetne....kupi jedne iste nove....isti model....ili kupi 2 sluske...jedne koristi jedne spremi..pa ih preslusaj nakon nekoliko mjeseci

iskreno meni se neda vodit ovu raspravu i ovakvo napadanje...nema ni za mene ni za tebe nikakve koristi od tog...ako te zanima proucit ces i samo malo to i mozda prihvatit,mozda ne.......ako te ne zanima, zasto se opce trudit kad nikakve koristi od tog. ...sta se mene tice slusaj ti kako zelis

sad idem na pifu :P
Staro 09.05.2008., 11:30   #19
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor nex Pregled postova
Bubba, ti nisi normalan, pa kud ides otvarati ovu limenku crva Prema mom iskustvu audiofili su veci fanatici od opsesivnih clockera
Cudi me da Spejsmajstor i njegovi sljedbenici, osim sublatencija, nisu uveli i pojam "uklokavanje". Znas, to ti je ono kad pustis prvo 100 do 1000 sati procesor na normalnim frekvencijama, i onda ga naklokas do jaja.

Citiraj:
sto se tice mjerenja i elektronike i elektrotehnike za to sam zavrsio skolu
Da, vidim.

Citiraj:
aj ok..ak os mjerit.... na membranu nekog veceg suba idi mjerit pomak i snagu pomaka.....
NOVOG..i sad pusti da radi i koristi kojih 300-tinjak sati i idi mjeri ponovo u istim uvjetima po tvojoj teoriji sve bi trebalo biti isto.....
Znaci, pricamo o zvucnicima. Ok - evidentno, promjene mora biti zbog same izrade materijala, elasticnosti i slicno.

No tko je pricao *samo* o zvucnicima? Koliko ja "znam", trebaju se usvirati i pojacalo, i zvucnici, i kablovi (OMG!) a vjerojatno i elektricna mreza.

Kad smo kod toga, reci, ti si jedan od onih koji imaju zlatne power kablove za pojacala?

Citiraj:
mozes ic mjerit i induktivitet zavojnice dok je nova i nakon sto oko 300 sati kroz nju prolazi izmjenicna struja pod naponom koji daju XX ili u slucaju suba XXX W. Isto tako mozes ic mjerit i realni omski otpor iste
I kakve to veze ima sa "usviravanjem"?

Citiraj:
a isto se malo upustis u molekularnu fiziku i nac ces svoje dokaze i promjene u materijalu....
Ti si neki opaki dasa - molekularna fizika? Hajde nauci mene neoverklokera sto se tocno dogadja na molekularnoj razini i tako, zanima me jer ne znam.

Citiraj:
mislim i osnove molekularne fizike daju ti i vise nego dosta dokaza sta se dogadja s vodovima pri prolasku struje
Ja nisam slusao osnove molekularne fizike, pa bih volio da mi objasnis, podkrijepis i dokazes kako hipersnazna struja iz pojacala od par desetaka kHz razdire vodic do granice primjetne slusljivosti.

Citiraj:
i ako se piovuces na elektrotekniku i fiziku nac ces i formule
Zasto bih ja to radio?

Ja sam mjerenja za vlastiti gust napravio prije par godina. Rezultati do 100 kHz su bili IDENTICNI na gotovo svakom komadu drota koji mi je bio pod rukom, a mjerene su apsolutno sve relevantne komponente. Iznad toga rezultati su bili akademskog znacaja, ponajmanje vazni za sluh.

Najzanimljivije kod vas likova je bilo sto sam okupio nekolicinu takvih, ukljucivo one koji su se kleli da CUJU razliku izmedju CD-a sprzenog na 1x i na 24x, i podvrgnuo ih zgodnom testicu. Pokazao sam im nekakve kablove iz Chipoteke od par kn po metru i Straight Wire Musicable, dao im da vlastorucno spoje prvo jedne pa zatim druge i naravno, dobro poslusaju kako to "zvuci". Naravno, kolicina svrsavanja kad su biti Straight Wirei je bila degutantna (oh, ta purpurna punoca i sinfonijska sinergija srednje visokih tonova i ostrost ali ipak mekoca i satenski prijelaz visokih mi podize erekciju do stropne lamperije). Nakon sto su izdrkali, rekoh idiotima (trojica su bila) da izvole izaci iz sobe i da cu ja promjeniti kablove, no mozda i necu, te da ce oni svojim ostrim uhom to jamacno zamjetiti. Nakon 5 "mijenjanja" i vracanja, vratili su se sa svojim nalazima (naravno, jednoglasnim), no na njihvou zalost, imao sam oba kabla na stolu a pojacalo i zvucnici su citavo vrijeme bilo povezani sasvim desetim kablovima. Sva trojica valjda imaju opreme doma u vrijednosti parsto k$, cjevna pojacala, kablove dovoljno debele da provuces pola Krskog kroz to i slicno. Jedan mi je cak nedavno javio da ce uzeti nekakvo smece koje mi je Visage poslao na ICQ (LossyAudio ili tako nesto), no ocito mu djabe...

Dakle, ukratko, molim te da mi specificiras kojim si metodama uspio otkriti razliku izmedju "usviranog" i "neusviranog" kabla - ili da se preformuliram, ako ti donesem "usvirani" i "neusvirani" kabao i dam ti da radis apsolutno sve na njemu sto te velesi, hoces li mi sa 80% sigurnoscu moci reci koji je koji? Hmda...

Programer
Staro 09.05.2008., 11:46   #20
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Erkecija do stropne lamperije. MegaLOL

Bubba uber ko i obicno
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 11:57   #21
Misek_Chipsy
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

nope necu jer to su gluposti..isto tako sto si i napisao,vecina toga su gluposti i u malo sto od toga sam uvjeren........al cu primjetit razliku na pojacalu,vodu i zvucniku novom i onom koji je nekoliko mjeseci svakodnevno radio u toj kombinaciji iz iste serije

takodjer mi je i glupost cd przen na 4x i 24x ja ih przim na max....LOL pa i dalje...spike kako je AUDIO cd uber kvalitetniji od mp3...iskreno ja tu razliku ne primjecujem.....

ne patim toliko za lovom tih mitova i sitnica kao neznam..kabel od par sto eura po komadu,pozlaceno ovo ono to mi je LOL....

sistem doma? 2 sonyeve linije... LOL

i ne patim toliko na high end kao neznam sta....te nisam toliki "frikcina i audiofil da bi"....
u autu imam relativno low-middle end komponente pa i MCFun mk4 pojacalo opcepoznatog porjekla malo modano s onim sto na njemu ne valja...izlazni tranzistori i napajanje i naravno da se tu osjeti razlika.....a kao drugi sub koristim MCHammer STORK mark 2 koji je iskljucivo za niske frenvencije i sub...jer na visim frekvama i ne odusevljava,a snage ima dovoljno....kabele imam one iz chipoteke za sub i kanal za midove ,a USBlasterov sa pozlacenim kontaktima samo kanal sa visokima (koji kosta 120kn) i to samo radi dobrog kontakta....sto se tice kabela za napajanje...to sam iskusio ZASTO debeli...naime dok sam imao obicne tanke kabele pregrijavali su se ,osjetio se na subu manjak "peaka" jer kad je trebao bit udarac,...samo se omeksao....i kabeli su se zagrijavali...stavio naponske od 25kv mm i radi idilicno....nista predjerano ,nisa "audiofilski" sve za slusanje.....potkrepljeno kondenzatorom da ne dobijem omeksani bas kad lupa i da mi svjetla ne blicaju...

i k tome sistem radi bolje nego Alpineov "uber" sustav kod frenda....na koji je potrosio X puta vise para.

tako da toliko o tome koliko patim i "vjerujem" sljepo u mitove i trosim u neznam sta da bi uhvatio boga za nozni prst....

ali ono sto sam se uvjerio je kako sustav radi kad je nov..i kako sustav radi kad se "usvira" ....

i nisam tvrdio pojedinacne razlike na neznam cemu sve,nego sam pokusao objasnit sto se dogadja na pojedinacnim stvarimo sto rezultira boljoj kvaliteti SVEUKUPNOG sistema....mislim da se tu najvise dobiva kod samog zvucnika i napajanja pojacala....i to je to
Staro 09.05.2008., 12:22   #22
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
nope necu jer to su gluposti..isto tako sto si i napisao,vecina toga su gluposti i u malo sto od toga sam uvjeren.......
U sto si "malo uvjeren"?

Citiraj:
al cu primjetit razliku na pojacalu,vodu i zvucniku novom i onom koji je nekoliko mjeseci svakodnevno radio u toj kombinaciji iz iste serije
Ja bih to volio vidjeti. Iz iskustva, kako vlastitog, tako i drugih "audiofila", prilicno sam uvjeren da bi prosao kao i ona trojica gore...

/srack srack srack

Citiraj:
ali ono sto sam se uvjerio je kako sustav radi kad je nov..i kako sustav radi kad se "usvira" ....
Genijalno. Dakle:

Citiraj:
Autor Bubba
Koja se tocno komponenta "promijeni" nakon usviravanja, u kojim mjernim jedinicama i redovima velicine je to mjerljivo a i koliki je delta?
Citiraj:
Autor Bubba
ako ti donesem "usvirani" i "neusvirani" kabao i dam ti da radis apsolutno sve na njemu sto te velesi, hoces li mi sa 80% sigurnoscu moci reci koji je koji?
Citiraj:
i nisam tvrdio pojedinacne razlike na neznam cemu sve,nego sam pokusao objasnit sto se dogadja na pojedinacnim stvarimo sto rezultira boljoj kvaliteti SVEUKUPNOG sistema....mislim da se tu najvise dobiva kod samog zvucnika i napajanja pojacala....i to je to
Pa nisi nista objasnio, ne znam kako to ne shvatjas. Niti si nam demonstrirao svoje znanje molekularne fizike i objasnjavanja "savladavanja "međukristalnih granica" koje predstavljaju otpor i izvor izobličenja za signal na njegovom putu kroz vodove" niti smo saznali kojim metodama se mjeri "usviravanje" a ocito nisi ni u stanju prepoznati usviranu i neusviranu komponentu (ako jesi, pruzilo bih mi neobicno zadovoljstvo da mi to demonstriras, uz moju javnu ispriku pred citavim forumom).

QED.

Predpostavljam da mozemo zakljuciti ovo kao jos jednu overklokersku eskapu u nepoznato. Vidim da Spejsmajstor regrutira na svim poljima...

Programer
Staro 09.05.2008., 12:26   #23
nex
Premium

nex's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Cudi me da Spejsmajstor i njegovi sljedbenici, osim sublatencija, nisu uveli i pojam "uklokavanje". Znas, to ti je ono kad pustis prvo 100 do 1000 sati procesor na normalnim frekvencijama, i onda ga naklokas do jaja.
Joj, Bubba, pa to ti je burn in: kljik! To sto trebas biti strong in force and pure of heart da skuzis kako to radi jer logicnog objasnjenja nema je sasvim ocekivano

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Erkecija do stropne lamperije. MegaLOL

Bubba uber ko i obicno
A ne uopce
nex je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 12:28   #24
Misek_Chipsy
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

dogovoreno...nabavi 2 identicna pojacala, identicne kabloce te identicne zvucnike i jedno zapakiraj negdi u podrum,drugo slusaj 6mj...il daj meni na slusanje 6mj :P

i nakon tog cemo zajedno preslusat jedno i drugo uz prisustvo jos nekoliko clanova PCE i ocemo vidjet razliku uz moju javnu ispriku svima ako SVI koliko ih ima (ako nisu sa ostecenjem sluha 80% i na vise) ne cuju razliku.

IMHO to je razumno vrijeme za nesto ovakvo i realni uvjeti....
Staro 09.05.2008., 12:45   #25
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
ako ti donesem "usvirani" i "neusvirani" kabao i dam ti da radis apsolutno sve na njemu sto te velesi, hoces li mi sa 80% sigurnoscu moci reci koji je koji? Hmda...
Jap, brijem da je "usviran" onaj na kojem je više kamenca

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 13:02   #26
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
...Baš kao i kada kupite novi auto, preporučljivo je da ga odvezete na npr. auto put Zagreb-Karlovac kako bi se mašina razradila...
Zvučnike neću komentirat, ali ovo je najveća glupost koju čovjek može napraviti. Očito nikad nisi imao novi auto. Kod kupnje ti lijepo kažu da auto prvih n tisuća kilometara NE SMIJEŠ forsirat, nego da se fino i lagano voziš, baš zato da se motor razradi. Nije ni čudo zašto ti je KiJa u banani

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 13:46   #27
Misek_Chipsy
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Zvučnike neću komentirat, ali ovo je najveća glupost koju čovjek može napraviti. Očito nikad nisi imao novi auto. Kod kupnje ti lijepo kažu da auto prvih n tisuća kilometara NE SMIJEŠ forsirat, nego da se fino i lagano voziš, baš zato da se motor razradi. Nije ni čudo zašto ti je KiJa u banani
ti si u banani...odkad je voznja autoputa FORSIRANJE? voznja autoputom je najstedljivija i najnjeznija voznja uopce vozis sve brzine do najvise,saltas normalno...najmanje goriva trosis,ne kocis,ne radis nagle radnje volanom i gasom, ne guras gas u pod kako bi krenuo s semafora na vrijeme i slicno....

Voznja autoputom je najblazi oblik voznje a ne forsiranje

Inace novi auto..mazda 3...iz salona sad ide 3ca godina

a kia u banani?LOL jos uvjek te naperem u svim dionicama i na svim mogucim oblicima usprkost tome sto sam imao jako lose amortrizere od tuheljskih i sto sam u svakom zavoju kocio,jos si bio daleko iza

a upravo ono zasto sam naveo je ovo sto si ti napisao:

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
od kupnje ti lijepo kažu da auto prvih n tisuća kilometara NE SMIJEŠ forsirat, nego da se fino i lagano voziš, baš zato da se motor razradi.
e pa ja sam to povezao ovako
Citiraj:
Autor moj pokusaj objasnjavanja
Spojis na usviravanje na NISKE frekvencije i snagu koja je skoro duplo manja od nominalne da bi se on usvirao i NE FORSIRAO...jer FORSIRA se s glazbom i frljenjem glazbe pa je zato to u usporedbi sa RAZRADIVANJEM i blagom voznjom autoputom di se auto ne forsira nego vozi optimalnom i stednom voznjom
nisam mislio na auto koji neide 130 bez da ga stisces na 5000 okretaja.
Staro 09.05.2008., 14:04   #28
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
ti si u banani...odkad je voznja autoputa FORSIRANJE? voznja autoputom je najstedljivija i najnjeznija voznja uopce vozis sve brzine do najvise,saltas normalno...najmanje goriva trosis,ne kocis,ne radis nagle radnje volanom i gasom, ne guras gas u pod kako bi krenuo s semafora na vrijeme i slicno....

Voznja autoputom je najblazi oblik voznje a ne forsiranje

Inace novi auto..mazda 3...iz salona sad ide 3ca godina

a kia u banani?LOL jos uvjek te naperem u svim dionicama i na svim mogucim oblicima usprkost tome sto sam imao jako lose amortrizere od tuheljskih i sto sam u svakom zavoju kocio,jos si bio daleko iza

a upravo ono zasto sam naveo je ovo sto si ti napisao:

e pa ja sam to povezao ovako

nisam mislio na auto koji neide 130 bez da ga stisces na 5000 okretaja.

..sorry, ali pričaš pizdarije.
Koliko je meni poznato oko mašina auta, motora, mopeda itd, preporučljivo je štediti mašinu do određene kilometraže jer i sama mašina treba vremena da se razradi, tako da ova špreha autocesta-gas drži vodu kao i izreka da će Vista biti revolucija..
..i molim te Kataleniću, poštedi javnost špreha tipa "moj auto je brži".
Staro 09.05.2008., 14:07   #29
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Očito sam krivo shvatio onda to s autoputom, jer se obično na autocestu auto ide ispuhat, a ne vozit ko tetkica

Citiraj:
vozis sve brzine do najvise,saltas normalno...najmanje goriva trosis,ne kocis,ne radis nagle radnje volanom i gasom, ne guras gas u pod kako bi krenuo s semafora na vrijeme i slicno....
I kak onda razradiš auto na autocesti ak ti je cijeli rad s autom šaltanje od 1. do 5. ( 6. ) kad kreneš s naplatnih kućica i kad dođeš do kraja. Voziš se u jednoj brzini, volan okrećeš max 45 stupnjeva u svaku stranu itd itd. Kak ćeš na taj način razradit auto. A kretanje sa semafora s pedalom na podu, kaj nismo to svi prerasli već, a pogotovo to neće ić radit netko tko je tek kupio auto.

Da se vratim on topic. Ovo s razrađivanjem zvučnika i ima smisla, pogotovo ako uzmemo u obzir da je kod instrumenata ista stvar, što se više koriste, to bolji zvuk imaju. E sad, platite si mjerenje, pa da vidimo tko je u pravu. Osobno ne bih stao na ničiju stranu, jer nisam audiofil i svi mi zvučnici zvuče jednako. Bitno da AC/DC svira, za ostalo me baš briga

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 15:34   #30
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
čovjek koji prodaje priče o usviravanju, a ne čuje razliku između MP3-a i cd-a.....

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge