Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.06.2004., 11:26   #1
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
s939-pitanjce

Zna li itko kada će se to moći kupiti ovdje?Mislim na fx-e i 64-orke.
Sad je 64 na DC-u, ali ima manje cachea.Dakle, kada i-mislite li da je veći dobitak od 1Mb cache ili od DC s upola manje cachea?Ja sam vidio mješovite rezultate, ali nekako mi se čini da je DC bolji.
dr.fiksi je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2004., 12:59   #2
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
cache ti je povijesno manje bitan na athlonima... tak je bilo prije, tak je i sad s 64-om. dakle, DC je korisniji.

kada ce se pojaviti kod nas? tko zna, mi jos nismo dobili nista na test, a ducani uvijek kasne za tim jos dodatno...
Oglas

Oglas
Staro 11.06.2004., 23:29   #3
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by ozren
cache ti je povijesno manje bitan na athlonima... tak je bilo prije, tak je i sad s 64-om. dakle, DC je korisniji.

kada ce se pojaviti kod nas? tko zna, mi jos nismo dobili nista na test, a ducani uvijek kasne za tim jos dodatno...
Hvala.To je jedan close to paper launch.
Staro 12.06.2004., 09:56   #4
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Da, tak ispada... Iako ja osobno sumnjam da je problem s yieldom tih procova. Meni se vise cini da je launch forsan prije nego kaj je skvadra sredila ploce....

Drugi problem je cijena tih procova.... uff uff
Staro 12.06.2004., 12:22   #5
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Originally posted by ozren

Drugi problem je cijena tih procova.... uff uff
da jedno 5000 kuna samo za proc...
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2004., 16:08   #6
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Isus
da jedno 5000 kuna samo za proc...
AMD kreće intelovim stopama.Bolje to nego bankrot ovako dobre firme.Da li oni realno vrijede toliko?Naravno da ne, ali to sad nije bitno.
Staro 13.06.2004., 20:17   #7
tigman
Banned

tigman's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
ma baš se pitam kamo i ko vodi te u AMD-u !?
tek im je dobro krenulo s Bartonima , pa Mobile 64 i FX , a odmah su se distancirali od "raje" i nabili lude cjene tako da te CPU malo ljudi kupuje.
umjesto da sada forsiraju niske cjene da uzmu tržište i da se "ukopaju" u mala i srednja poduzeča i stvore image solidnih računala za sitne pare , oni su odmah lupili u plafon gdje puca i INTEL..
mislim da če se opet spustiti na niske grane i grcanje u minusima , ako ne spuste cjene i 64 i FX pogotovu FX-ica jer ako sada zakoče prodaju ljudi budu ostali ili na starim Bartonima ili će preči na INTELE..neče INTEL dugo biti u "opijen" i brzo će i on ubaciti svog pulena , i mislim da to više neće biti s onim ludim cjenama od 1000$ za jedan CPU ..
tigman je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2004., 20:36   #8
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Zašto kažeš da je AMD lupio lude cijene procovima FX i 64-tvorke.
Pa Intel traži za svoje procove iste pare pa ako oni neće smanjit cijene a nude slabiji i sporiji proc nema razloga da AMD to čini.
Freek je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2004., 20:44   #9
tigman
Banned

tigman's Avatar

pa usporedi cijenu po ...snazi CPU, mene ne zanima tehnologija kao napredak , več snaga mjerena ..kako ko hoče i omjer uloženo dobiveno
FX ne vredi tih para , a ni 64 , kada je lošiji od mobilca kad ga klokneš , a on se ne da !
to je paradox ....hebeš FX ako je 20% jači od mobilca , ako je i toliko !?
Staro 13.06.2004., 20:48   #10
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tigman
pa usporedi cijenu po ...snazi CPU, mene ne zanima tehnologija kao napredak , več snaga mjerena ..kako ko hoče i omjer uloženo dobiveno
FX ne vredi tih para , a ni 64 , kada je lošiji od mobilca kad ga klokneš , a on se ne da !
he ,he pa di je glava da uspoređuješ mobilca i FX proc pa FX ga pomete da to nije normalno šta ti čovječe.Ti gledaš takt gledaj ovo da proc AMD-FX53 koji radi na 2.4Ghz pregazi Pentiuma na 3.4Ghz pa ti gledaj MHz to je prošlost FX je daleko najjači procesor na tržištu zato ne lupetaj.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.06.2004., 20:51   #11
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Citiraj:
Ima li mobilac(barton) 64bit podršku?Krivo je kad ljudi uspoređuju nešto, ne uzevši u obzir najbitniju mogućnost.Iako ona još sada nije potpuno korisna...pod linuxom već "dere" naveliko.
Staro 13.06.2004., 20:55   #12
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Citiraj:
Originally posted by dr.fiksi
Ima li mobilac(barton) 64bit podršku?Krivo je kad ljudi uspoređuju nešto, ne uzevši u obzir najbitniju mogućnost.Iako ona još sada nije potpuno korisna...pod linuxom već "dere" naveliko.
mislim da je AMD izbacio 64 procove za Laptope.
E da koja je to najbitnija mogućnost i koju verziju Linuxa imaš???
Staro 13.06.2004., 21:03   #13
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Freek
mislim da je AMD izbacio 64 procove za Laptope.
E da koja je to najbitnija mogućnost i koju verziju Linuxa imaš???

Mandrake 10.Nemam još 64bita, ali idem prema tome.Samo rekompajliranje svog izvornog koda već prilagodi sofver.Kompletan kernel, pa i sav softver ide u 64 bita tako.
Ako još driveri krenu, biti će jako dobro.Vidio sam negdje primjer najobičnije komprsije, tj utilitya koj je poluoptimiziran za 64bita-dobitci su bili strašni.Ako se dizajnira otpočetka s tim na umu,
koliko će npr encoding potencijalno profitirati?Sve će profitirati, samo treba vremena.To je sigurna budućnost.sami enginei, rendering software, kompajleri...dobitci su sigurni.
Staro 13.06.2004., 23:27   #14
tigman
Banned

tigman's Avatar

pa dobro bre čoveče koliko npr. gigaflopsova ima FX pa to usporedi s naracanim Mobilcem i uzmi također omjer cjene , i možeš li to logično iskalkulirati ..
a software će se prilagoditi....ali neče biti đabe ..., a ovog "našeg 32" ima na svakom čošku

FX je dobar i najbolji u klasi , ali dati za njega 5× više nego za Mobilca , a ima s 32 bita tek malo bolje perfomase od mobilca na 2,5 GHz ...bacanje novaca ..., a to što če on odvaliti brda kada dođe software ...slobodno zakači mačku o rep..do tog softwarea nečeš doći kod pirata za po kune...

ja bih si uzeo sutra FX da se dobije memorija i cpu i ploča samo 2×skuplje od ekvivalentne 32 bitne , samo Gflopsi me zanimaju , a ne što bi trebalo biti...
Staro 14.06.2004., 13:31   #15
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Citiraj:
pa dobro bre čoveče koliko npr. gigaflopsova ima FX pa to usporedi s naracanim Mobilcem i uzmi također omjer cjene , i možeš li to logično iskalkulirati ..
a software će se prilagoditi....ali neče biti đabe ..., a ovog "našeg 32" ima na svakom čošku

FX je dobar i najbolji u klasi , ali dati za njega 5× više nego za Mobilca , a ima s 32 bita tek malo bolje perfomase od mobilca na 2,5 GHz ...bacanje novaca ..., a to što če on odvaliti brda kada dođe software ...slobodno zakači mačku o rep..do tog softwarea nečeš doći kod pirata za po kune...

ja bih si uzeo sutra FX da se dobije memorija i cpu i ploča samo 2×skuplje od ekvivalentne 32 bitne , samo Gflopsi me zanimaju , a ne što bi trebalo biti...
Potzpuno razumljivo.Naravno, to nije proc za sve.Ako govoriš isključivo o 32 bitnim mogućnostima, mislim, da se uopće ne isplati.Ipak, ako se uzme u obzir ono što sam gore rekao, i to se koristi...priča je drukčija.Potrncijalni dobitci, npr za kompresiju mogu biti ogromni, ekodiranje/dekodiranje, en(de)kripcija...
i tako je većina na win only.Tu se neće skoro vidjeti nešto od tih prednosti.Mislim da usporedba uopće nije dobra, jer to su potpuno druge klase cpu-a.Ovaj cpu nije za one koji traže 32 bitni bang for buck, to je očito.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno