|
![]() |
#1 |
Salesman
Datum registracije: Nov 2001
|
Napon jezgre cpu-a, kome vjerovati?
Dakle bios kaze kako je 1.775 V, a Aida 1.70 V! Ploca je Abit NF7, napajanje Enermax 350 W, proc Barton mobile na 2500 Mhz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
ti si možda i stavio u Bios-u 1.77V al napon ti možda varira ili ti je napajanje preslabo pa daje manje napona. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ovako, jel si ti postavio 1.775V ili BIOS očitava toliko? U prvom slučaju, dakle kad ti postaviš 1.775V ploča undervolta(daje manji napon) pa ti to ispadne 1.7V U drugom slučaju, moguće je da kad je proc pod opterećenjem da mu padne napon, ali sa takvom pločom i pogotovo napajanjem nekako mi se čini teško mogućim |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Salesman
|
Cpu-z pokazuje vrijednosti 1.699 V - 1.744 V i to u razmaku od 10-tak sekundi, a da nista drugo ne pokrecem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: Napon jezgre cpu-a, kome vjerovati?
Citiraj:
![]() Meni npr. na DFI uvjek da nekaj više. To ti je do ploče. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ovak sve abitice undervoltaju kao sto je i jelc rekao a druga je stvar da sto vise sa voltazama ides manje dobivvas sa voltazom jel napajanje vise nemre toliko davati. vidis nisi napisao ostale komponente. evo samo primjera kod meme ako stavim na 1.918 onda dobijem oko 1.87V ali ako stavim na 1.98 dobijem vise jedva 1.91 V jel je napajanje max iskoristeno i svaki daljnji omak je skoro mizeran. i tak mogu ici max do nekih 2.0V ito je to. dakle ja mislim da je mozda mapajanje vec na maxmumu ali velim neznam koje eu komponente pa ne mora znaciti.
![]() |
#9 |
Salesman
|
Ostatak komponenti: 2*256 Mb, 120 Gb, dvd, cdrw, modem, SS2 kartica, Radeon 9500 pro, 2*vent. Jel to previse za Enermax 350? Mislim da nebi trebalo biti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Nešto ti onda ne štima sa pločom. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Abitice po defaultu jako undervoltaju, ije problem u napajanju. Meni na 1.775V daje 1.73V. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|