|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Sata, Seagate Ili Maxtor??
Koji kupiti? Radi se o 120Gb diskovima, naravno serial ata. Nisam ih stigao previse istestirati. Namjeravam kupiti 3 takva diska (2 u raid), pa mi je bitno da dugotrajno rade. znaci brzina je tu manje bitna, to je za strojcek koji ce emulirati jedan mali server. Kao prvo mi je bitno koji se manje kvari, a tek onda brzina rada. Znam da se IDE serija 120GB diskova dosta kvarila, pogotovo maxtor, a i seagate nije daleko. Preporuka od deckiju iz servisa je bila definitivno maxtora, jer su sata seagate-i dosta dolazili na popravak. Sto mi vi preporucujete, naravno dali ima mozda neki drugi proizvodac. izbjegavam IBM. Pozdrav, Hvala!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
WD i to WD1200JD s kojima dobiješ 3 godine garancije tako da ako ćeš koristiti mirroring, nemaš brige godinama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Izbjegavaj IBM, kupi Hitachi! ![]() Zezam se, sa novom 7K250 serijom su napravili odličan posao, IBM je imao jednu seriju diskova koja je crkavala ko blesava (pogoni u Mađarskoj, anyone?), a otkad ih je Hitachi preuzeo, stvari se popravljaju. Imam malo starijeg 180GXP koji još u performance modu zna traktorijati (zato je stavljen u quiet mod ![]() Ali ako moram birati uzmeđu Maxtora ili Seagatea, Seagate bez razmišljanja. Jako tihi diskovi, daj im malo protoka zraka i vozi! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Svakako bježi od maxtorovog 120GB sata diska,danas frendu stiglo računalo i kako sam ja to naručivao stiglo je kod mene i ja upalim komp a ono ko da traktor prolazi cestom ja brzo ugasim i nakon 5min opet upalim kad ono neče da detektira disk i moš mislit šta je bilo, crko disk naravno maxtor!!! ![]()
![]() |
#7 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
WD
![]() |
#8 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Re: Sata, Seagate Ili Maxtor??
Citiraj:
+ = temperaturno nedostizan konkurenciji + = Tih kao smrt - = Performanse , nikad nije bio prvi. (povremeno SCSI) WD + = Performanse, redovito nr. 1 (Made se gura i Maxtor) + = Recentno, postao pouzdaniji (zahvaljujuci Raptor-u) - = Buka - = Pojedini modeli su vrckastog ponasanja Maxtor + = Performanse, redovito u samom vrhu - = Temperatura, i najmanji modeli se previse griju. (obavezno hladjenje za pouzdan rad) Stp se tice RAID-a zasto ne uzmes Raptor za OS i neki veci Seagate, Maxtor za podatke. Raptor je u mnogim testovima bio brzi od diskova u RAID polju. 5 godina garancije takodjer nije na odmet. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Head Of The Radio
Datum registracije: May 2003
|
Seagate definitivno razlike u učitavanju raznih sranja -0.2s u odnosu na Maxtor a tih je užasno i hladan ko zmija BTW:Jebeš WD Raptor(iznimno malo real time ubzanje,test na anandtech:raid i raptori vs ostali mislim da onaj koji ima dva Raptona u raidu umjesto 2 Seagatea od po 250Gb je idiot,moj seagateić je savršen i super sam zadovoljan njime nakon prokletog "roštajućeg" IBM-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
|
Citiraj:
Slažem se. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Moram priznati da mi nikak nije jasno kak svi govorite da se Maxtori tak strašno griju:confused: Ja imam 80GB Sata Maxtora i sa 92mm ventilatorom na 5V je radio na 25C, sada bez ikakvog venta ne ide prek 45C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Gdje gledate tu temperaturu? Jel se to moze namjestiti u MBM5? Frend mi ima 40GB 7200 rpm ATA133 maxtora i to se grije ko ludo. Oprzis se ako radi 5 min, dok ova barica ni nakon 5h torture jedva da je mlaka.
![]() |
#18 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
mozes u aidi ili slicnima. cinimise da se moze i u mbm.
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
Ali tek nakon što u BIOS-u uključiš S.M.A.R.T. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Head Of The Radio
|
Citiraj:
Cijena Raptora po gigi je 30-ak kn Seagate/maxtor/WDCaviar 7kn pa razlučite sami Nemam ništa protiv ubrzanja postojeće tehnologije ali da je to onda popraćeno odgovarajućom cijenom i kapacitetom jer 200Gb pojede za doručak 36/72Gb(što se kap. tiče) Tko želi raptora po po toj cijeni nek izvoli ja neću sigurno jer da imam tu lovu(što sam imao uvjek bih investirao u veći kap.) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Raptor nije napravljen da bude ogroman disk nego brz. A ta tvoja sintetika nemu tu sintetike on je itekako i to osjetno brži u real time-u i bilo čemu drugom. Raptor pd 34GB dođe 1000kn. Onaj ku kupi 2 raptora i stavi ih u RADI 0 očito želi nešto drugo nego samo veliki disk. A ko ima za dva raptora u radi 0 vjeruj mi ne fali njemu ništa prostora. SCSI diskovi su prokleto skupi i Raptor je taman sa cijenom i što nudi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Stavis kvacicu na Scan for IDE Harddrives... Apply Restartas MBM i dodas ga u Temperatures i u Visual namjestis gdje ce ti se pokazivati. ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
isss e svatko je preporučio čovjeku drugi disk ![]() moja karta je na seagate-u upravo zbog tišine i manjeg grijanja.... u ove prepirke oko raptora uopće nema smisla ulaziti jer svako ima drukčije potrebe...iako je nepristojno i nepošteno nazvati kupce raptora idiotima.... ja ga imam jer mi je važna brzina najgadnijeg "uskog grla" današnjih računala i zato što sve podatke bacam na cd-e da mi se ne dogodi situacija kao i mnogima da popušim enormnu količinu bitnih podataka i iz tog razloga na disku nikad nemam više od 20Gb podataka... btw ako po netu potražite TOP konfe u njima je obavezno 2x raptor + još neki od cca 160Gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Head Of The Radio
|
Ispričavam se svima koje sam oslovio s "idiot" mislio sam na one koji samo gledaju cijenu proizvoda "Što skuplje to bolje" Raptor je odličan disk za specifične usere ali za većin(veliku) je sasvim dovoljan (što se brzine tiče)i "običan" disk samo što s tim diskom onda profitiraju na kapacitetu Zaključak:Raptor za određenu skupinu ljudi meni je nepotreban jer mi brzina diska nije toliko bitna koliko mi je kapacitet bitan |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
i svatko ima što želi i svi smo sretni ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Head Of The Radio
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
|
Citiraj:
$/Mb je too high.Eventualno kao sistemska particija, ali ništa više. Mojih 180 giga mi je tijesno(puuuuno ripanja itd), a kako bi s tim? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|