Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.06.2004., 22:29   #1
Red Drake
Registered User

Datum registracije: Jun 2004
Question Nekog interesira GameDeveloping

Vec skoro 1 i 1/2 g. ucim game dedveloping - OpenGL, DirectX, OpenAL, Assembler, SIMD ... i u zadnje vrijeme pokušavam realizirati neki "veći" projekt koi će biti rađen sljedeća 3 mjesea (školski praznici).
Već sam okupijo "grupu" od 4 ljudi - valjda - ali svako imalo normalan bi znao da u 3 mjeseca sa 4 ljudi - nema nekih rezultata. Projekt je TOTALNO u početnoj fazi i bilo tko imalo zainteresiran neka mi se javi na - rafael.munitic@ri.hiet.hr

Jos samo malo opisa igre :
Igra će biti pisana u C++ a kao grafički API će koristiti OpenGL ,
Audio API je OpenAL,
a input i "OS" specific funkcije OpenGL - "wgl" ili "xgl"- rjesavat će GLFW - besplatni library sa svrhom poboljšanja portabilnosti aplikacije. GLFW dodaje i crossplatform mutitreadhning i slično.

Kao SDK za fiziku i coallizon koristit će mo Newton ili Tokamak.

Radi nedostatka cross platform SDK - za fiziku (besplatnog) igra će u početnoj fazi biti namjenjena "samo" windowsima ali to će se promijeniti jer Newton najavljuje linux i mac port.
CG za shadere ....
Što se same igre tiče - RPG tip sa 3-ćim licem i načinom borbe kao u "tuči".

Igra bi "potencijalno" mogla biti komercijalna ali to ovisi o kvaliti - a sam rad na projektu je ono - u slobono vrijeme

I na kraju koga bi zelio da se pridruzi ?

1) Developerre sa "iskustvom" OpenGL i slično - ili ako znate OpenAL, LUA ili Newton SDK u C++

2) Nekog sa iskustvom za modeliranje 3DS Max, MS3D ... traba nam jos ljudi ki su spremni raditi sa modelima.

3) "Vazo" je da niste neki PROFESIONALAC - jer takav bi se vjerojatno samo smijao našem radu - ali ako tek učite ....

4) bilo bi OK kada bi te imali manje od 20 mada to ni u kojem slučaju nije obvezno.

Ako imate pitanja odgovorite na forumu a ako se želite prijavit pošalite mi mail.
Red Drake je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2004., 22:29   #2
Red Drake
Registered User

Datum registracije: Jun 2004
Elven - primio sam tvoj mail - pogledaj svoje privatne poruke na forumu jer nisam mogo poslatit ti mail nazad - (neka cudna adresa)
Red Drake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno