|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
koznakoje pitanje u vezi Capturea...
ovakva je stvar.... totalni sam pocetnik u tome i treba mi tutorijal "for damiz"... Cilj je skinuti nesto sa TV- i sprzit na DVD da se da gledat na linijskom playeru. Kako, ali u sitnim koracima. Dakle ono, "stisnes to, onda dobijes to, onda to s tim programom napravis tako pa dobijes to, itd"... dakle, vodic za debile, sa popisom softwarea, postavki i svega ostalog. Vjerojatno ce bit malo duzi post, ali stvarno bi bio zahvalan onome ko mi to istipka.... pa i piva se da dogovorit... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
Ak zelis zbilja jednostavno onda nabavi Ulead DVD Movie Factory. Pokrenes ga. Izaberes da zelis izraditi DVD. Izaberes da zelis capturat materijal. Klik - klik. Sprzi. Gotovo ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Re: koznakoje pitanje u vezi Capturea...
...dakle...Uzmes Ulead Movie Factorie (neku shareware verziju).Otvori program.Predhodno pripremi video materijal i spoji video s kompjuterom.Video out na video in (chincevi su označeni žutom bojom, a zvuk crvenom (desni kanal) te bijelom bojom(lijevi kanal).s lijeve strane pokraj prewiev ekrana imas funkcije "source, format,capture folder, options".Prvo se pozabavi funkcijom "options".Otvori karticu i klikni u padajućem meniju na Audio and video capture property settings.Tu se pozabavi video i audio izvorom signala...slijede funkcije ; TV SYSTEM-PAL,INPUT SOURCE - odaberi COMPOSITE (ukoliko snimas s video rekordera ili kamere spojene chincevima).Odaberi VIDEO FORMAT - VCD,SVCD ili DVD.Nemoj dirati funkciju CUSTOM jer ćeš po svoj prilici zaglibiti u bespućima podešavanja i vrlo vjerojatno ništa ne dobiti.Sa desne strane u donjem desnom kutu imaš funkciju AUDIO SOURCE i tu biraš odakle ćeš snimati zvuk za svoj budući filmski spektakl.Zatvori karticu i u gornjoj funkciji FORMAT odaberi DVD, a ne MPEG !To je važno zato da poslije izbjegneš mukotrpno enkodiranje u DVD format (ako želiš video CD onda odaberi VCD).Odmah ispod u funkciji CAPTURE FOLDER odaberi disk na kojem imaš najviše mjesta.Nemoj se upuštati u snimanje ukoliko imaš manje od 40 GB diska jer ti poslije za obradu filma neće biti dosta mjesta !...Odmah ispod ekrana naći ćeš ikonu ključa i čekića.To je GLOBAL SETTINGS područje.Ovdje moraš promjeniti TEMPORARY FOLDER na disk na kojem imaš najviše mjesta.Naime,Ulead ima jednu neugodnu osobinu da sav capture materijal prvo sprema u temp. folder a onda ga nakon snimanja premješta na odredište koje si prvotno odabrao.U tom ključu i čekiću otvori DISC TEMPLATE MENAGER,pa onda izaberi nešto iz Uleadove preset ponude.Nakon što si odabrao željenu kvalitetu sve zatvori i pritisni CAPTURE VIDEO pa onda pusti kasetu ili što već imaš.Prvo snimi probnih par sekundi da se uvjeriš da ti se zvuk čuje kak treba.Najčešća greška je upravo glasnoća.Toliko dugo testiraj dok ne dobiješ željenu glasnoću.Glasnoću zvuka podešavaš u propertisima svoje audio kartice pod LINE IN.Kada si sve to podesio duboko udahni i klikni CAPTURE VIDEO.Nemoj se razočarati ako ti poslije snimak ispadne linijski rasteriziran ( "nazubljen").To znači da si snimao u ful kvaliteti ali monitor nije prilagođen takvoj vrsti signala.Na finalnom filmu na TV-u biti će sve u redu....A kad završiš snimanje onda je obrada tog materijala nešto sasvim drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
tooo je odgovor tin. ! :clap: :clap:
![]() |
#6 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
moze tin kad hoce ![]()
![]() |
#7 |
Moderator
|
Samo se nadam da ce se nastaviti kontrolirati ![]()
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
(°_°)
|
Citiraj:
svaka cast majstore ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
uz tu neizdrzivu zelju da pomogne... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
upravo si zavrsavam web stranicu....naravno. sve o dvd kopiranju i capturingu.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
(°_°)
|
Citiraj:
javi kad zgotovis... i naravno link ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
izvoli ovdje http://web.vip.hr/tin.stekovic.vip/ ali stranica jos nije gotova. napravil sam ju na brzinu da onome malome Ferry-u pomognem kak bu snimil dual i triplet layer dvd -je...tek sam pocel izradjivati web stranice ali me ova Macromedia izludjuje !! od sume ne vidis drvo ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
(°_°)
|
lijepo lijepo... vec sad je odlicno, bit ce i bolje kad se prosire sadrzaji ![]()
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
(°_°)
|
mijenjaj DVD za web stranicu ![]()
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
....ipak je moja cijena puuuno veca...a web stranicu si budem sam napravil.osnove sam savladao,ostale su samo nijanse. okruzio sam se s dvadesetak web programa, sve full verzije od frendova sa "cudnijih" stranica i sad isprobavam tzv. WYSIWYG editore....luda stvar.sve se radi "drag and drop" principom ! a tek sad sam skuzio da i neke reklame na televiziji rade sa Macromediom ! skuzil sam da u Macromediji mogu raditi motion menije za DVD-je i to neslucene kvalitete....a koliko sam vidio opcije programa nebi se cudio ni da ga upotrebljavaju na TV-u za izradu reklama i telopa...Uglavnom.....napravio sam, radi testa, gotovo klonirani (!!) dvd meni Povratka kralja ! to nijedan DVD authoring program ne nudi...cak ni ovi moji skupocjeni.Bacio sam lovu na Sonic Solutions jer sam DreamImagine prerastao. eto...onaj ko nezna digne kredit u banci, kupi program i nakraju ga stavi negdje medju ostale nepotrebne cdje.... KONSTRUKTIVNA PORUKA : Za izradu DVD menija koristi iskljucivo Macromediu Flash MX 2004 deluxe...mogucnosti su neslucene. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() pokusao sam za pocetak preci sa pinnacle studia na liquid edition, al je razlika OGROMNA i LiqEd je prezbunjujuc za mene... ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |