|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
par pitanja o heatsinkovima i ventovima
1. mogu li se thermalrightovi heatsinkovi na intelovu plocu montirat zarotirani za 90 stupnjeva od normalnog polozaja? 2. ako je odgovor na prethodno pitanje negatvan jel ima negdje kod nas za kupit alpha P4 hladnjaka. 3. jel ima negdje za kupit 8cm vent kojem se brzina moze regulirat preko ploce |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
1. ne. a zašto bi to napravio? 2. više ne. 3. kak preko ploče? imaš onih koji se sami reguliraju ovisno o temperaturi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
1. zato sto mi je napajanje tik do socketa tak da u normalnom polozaju nebi stao. izgleda da cu morat kupovat novo kuciste ili mozda nazicat linksovce da naruce alphe. 3. moja maticna moze kontrolirat ventilator (ovaj orginalni intelov) tak da se npr. vrti na 60% dok temp ne predje neku vrijednost koju sam namjestis |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
3. pitanje - kolko ja znam to se ne da napravit tak da zaboravi na to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
hmhm...zzz svima...
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Pa ima nekih ploča koje će ispod određene temperature smanjiti brzinu venta ili ga ćak ugasiti. Ako tvoja to može, onda je svejedno koji vent imaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
pa kazem vam to mi radi na trenutnom ventu (orginalnom intelovom) recimo kad sam ovak ko sad na netu vrti se na 60% a kad recimo igram igru podigne se temp. i vent se zavrti na punu brzinu i bolje hladi. taj vent inace ima 3 zice |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
hmhm...zzz svima...
Datum registracije: Mar 2004
|
pa to je veni sa onim senzorom na procesoru i onda čita temp. pa kada je mala manje se vrti a kada je veća onda malo brže tu ništa nije čudno
![]() |
#9 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
koje uopce ploce to podrzavaju?
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
BIOS (ukoliko maticna ploca podrzava tu funkciju) ili pomocu Speed Fan programa (http://www.almico.com/speedfan.php), opet ukoliko to maticna podrzava (moj Soltek nece ![]() tocna popis ploca koje to podrzavaju posjeti gornju adresu). Sto se tice BIOS-a, novije Asus ploce nude takvu mogucnost pod nazivom Q-fan technology. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ex-Gastarbajter
|
1. imaš termalrighta i za p4 matične 2. ne 3. SpeedFan je supr prog ako ti ga matična ful podržava, a ima i još pr programa čini mi se... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
znam da ima thermalrighta za p4 ali nijedan thermaright ni zalman nemogu u moju kantu jer je socket preblizu napajanju. vidio sam da se thermalrighti montiraju paralelno s onim plasticnim drzacem (znaci duzi rub hladnjaka se poklapa s duzim rubom drzaca pa zato ne stane) speedfan mi odlicno radi i s njim mogu cak i ugasit cooler. jedino me zanima dal to radi i s ventovima koji nemaju rpm monitor zicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() u svakom slucaju, isprobam pa javim ak radi
![]() |
![]() |
#14 | |