|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Produžni s prenaponskom zaštitom, UPS ili x?
Razmišljao sam za glavni komp, veliki telkač i PS3 staviti one produžne s prenaponskom zaštitom (koji usput ima i zaštitu za telefon), ali nemam pojma koliko je to efikasno? Koji brand preporučate, na što treba paziti... Nestanci električne energije su rijetki u tim krajevima gdje se selim (okolica Bjelovara), ali bi svejedno stavio jedan mali UPS na torrent mašinu i router. Koje brandove (modele) upsova bi preporučili za ovakvo što? Svjestan sam da baterije u UPSovima nisu elektrane, dakle samo mi je važno da zaštiti komp i da pokrene shut down ako se za 5-10 minuta ne vrati struja. Što preporučate? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Evo ako hoćeš moju preporuku prvo pogledaj ovaj link: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=95958 Neznam zašto me popljuvao, na kraju nije ništ zaprav i ispravio, ali malo se pravio pametan, nek mu bude... Mene je najviše zanimao EMI/RFI Noise Filtration. A letve koje paze na to su već same po sebi dovoljno kvalitetne i imaju ostale "brojeve" dovoljno visoke za nas smrtnike ![]() Gledao sam i onaj Monsterov ali nigdje konkretnog broja. Moja preporuka ti je ovaj http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=2780155 Ako si iz Zg-a pogledaj naziv i šifru i odi ga uživo vidit (možda ga ima i gdi si ti). Uglavnom i slika i specifikacija su krive. Jedino što je točno je to da ima doživotnu garanciju i cijena ![]() +ima neograničenu novčanu naknadu za priključene uređaje, ali mislim da bi nama bilo skuplje slati komp do Belkina nego bi povrat novca bio ![]() Evo skinuo sam kutiju s ormara samo za tebe: 3762J 3680W 103500A 80dB E da ima ugrađen telefon splitter, zaštitu za antenu i koaxialni kabel (to je valjda satelitska) nemam pojma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ja sam uzeo jednog ovog belkina za TV i jednog s 4 uticnice i tlf zastitom koji me kostal malo vise od 100 kn za komp, inace se da nabaviti jeftinije - look.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
Ja preporučam ovo: http://www.diskont24.com/product.php?productid=9149 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja sam izgubio cijeli dan šetajući Hgspot, ve-mil, Links, i svijet medija i uspoređivao (i pisao si) specifikacije. U Linksu i Svijetu medija uz pomoć prodavača jer oni nemju izloženo. Odnosno u svijetu medija mi je prodavač i pomogao tražit spec. ali nigdje nismo našli. Napisao sam to sve već na linku. Napisao sam i spec. ovog belkina za 499kn pa kome to treba nek odluči dal je spraman dati tolko para. Velim, ja sam htio najmanju moguću interferenciju uređaja + taj belkin je "nadmočniji" od ostalih po svakom pitanju + ima doživotnu garanciju od ve-mila na uređaj. Sve ovosi o kolko novaca ste spremni dati. Pozdrav od mene. @hamm, ako misliš pravo testiranje, mislim da to nećeš vidjet, pogotovo ne od mene. (da puštam zmajeve i lovim munje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisam testirao nego vidio specifikacije i kupio. U tih skoro godinu dana što ga imam nije mi se dogodilo ništa loše, pa sam zadovoljan. Znam da to ništa ne znači, ali da mi je što crklo, onda bih ti rekao - e nemoj ovoga kupiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Opcenito je takvo nesto u kucnim uvjetima nemoduce testirati. Kao sto je netko napisao kod tih stvari se uglavnom vodimo natpisima na kutijama, a ja osobno i garancijama, mada ni to ne mora znaciti puno. Isel sam na belkina jer za oba je garancija dozivotna, za vecega pokrivaju troskove do 150.000, a za manjega do 80.000 ojra. Opet s druge strane papir svasta drzi. A i plot ![]()
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|