Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.02.2008., 09:46   #1
Nulan
Registered User

Datum registracije: Feb 2008
Zamjena računala u domeni?

Postoji li neki način da se računalo u domeni zamjeni sa drugim a da ostane isto ime računala bez da se na serveru fizički obriše maknuto računalo?
Nulan je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2008., 10:06   #2
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
da, makni stari komp i novi digni na domenu sa starim imenom
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2008., 10:45   #3
Nulan
Registered User

Aha, a da ga lupim po monitoru kad server javi da već postoji računalo pod tim imenom?
Staro 05.02.2008., 11:29   #4
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa ne buš ih istovremeno upalio.
Staro 10.02.2008., 17:42   #5
Nulan
Registered User

Čuj, ne bih pitao da nisam probao.

Čim počnem prebacivati novi komp na domenu, javi mi poruku da računalo sa tim imenom već prostoji na domeni i nema šanse da mi ovo računalo pusti na domenu pod istim imenom (makar je staro fizički uklonjeno sa mreže). Jedino upali ako pod descripiton dodam nešto ali to onda nije to jer na serveru postoje dva računala sa tim imenom.
Pretpostavljam da se na server kopiraju MAC adrese ili nešto slično po čemu onda server fizički razlikuje dva različita računala

Ako nakon micanja starog računala na serveru fizički obrišem staro računalo, onda mi novo bez problema primi u domenu pod istim imenom.
Problem je šta mi je problem tek tako doći do servera i zato tražim neki jednostavniji način za ovu operaciju
Staro 10.02.2008., 17:52   #6
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ne, server pamti osim maca još poneke stvari, tak da bez brisanja ne ide. No, što ti je problem dignut remote desktop u najgorem slučaju i obrisati dotično računalo iz active dira?
tor je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 17:58   #7
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Nulan Pregled postova
Čuj, ne bih pitao da nisam probao.

Čim počnem prebacivati novi komp na domenu, javi mi poruku da računalo sa tim imenom već prostoji na domeni i nema šanse da mi ovo računalo pusti na domenu pod istim imenom (makar je staro fizički uklonjeno sa mreže). Jedino upali ako pod descripiton dodam nešto ali to onda nije to jer na serveru postoje dva računala sa tim imenom.
Pretpostavljam da se na server kopiraju MAC adrese ili nešto slično po čemu onda server fizički razlikuje dva različita računala

Ako nakon micanja starog računala na serveru fizički obrišem staro računalo, onda mi novo bez problema primi u domenu pod istim imenom.
Problem je šta mi je problem tek tako doći do servera i zato tražim neki jednostavniji način za ovu operaciju
Mislim da je tako "by design". Ono sto bi (mislim) trebao je prvo staro racunalo maknuti iz domene pa dodati drugi ili izvrsiti proceduru ovako kako si opisao.
Staro 10.02.2008., 18:17   #8
Odojak
Premium

Odojak's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Ako si domain admin onda ti za takve stvari fizicki pristup uopce ne treba. Ili se spoji kao sto je gore vec navedeno preko remote desktopa ili jednostavno na svoje racunalo instaliraj Administration Tools Pack ako je slucajno zabranjen remote desktop http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

Odojak je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 20:31   #9
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

čudno... kod mene normalno to radi.

znači komp ima svoje ime, ugasim ga, novom stavim ime starog kompa, reset, domena, reset i to je to.
Staro 10.02.2008., 20:55   #10
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Ne moze to funkcionirati, dok sam bio mlad i naivan i ja sam se trudio.

Prolazi samo u slucaju da staro racunalo (ako se jos moze upaliti, odnosno ako nije neki veci kvar) izvuces iz domene (lokalno sa racunala) te nakon toga za svaki slucaj provjeris na DNSu da nije ostao kakav zapis vezan uz IP adresu starog racunala. Takodjer u Active Directoryu treba provjeriti da nije vise na listi racunala u domeni. Tada novo racunalo ubacis u grupu i domenu i nebi trebalo biti problema.
Vjerojatno ce ti to proci i bez da provjeravas na DNSu i ADir-u zapise, ali ja sam tako navikao jer je mreza na kojoj radim prilicno zbrckana i zna biti problema.
Kao sto su ti i gore rekli, preporucam instalaciju admin packa na svoje racunalo da lakse administriras tu mrezu.
atha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno