![]() |
Zamjena računala u domeni?
Postoji li neki način da se računalo u domeni zamjeni sa drugim a da ostane isto ime računala bez da se na serveru fizički obriše maknuto računalo?
|
da, makni stari komp i novi digni na domenu sa starim imenom ;)
|
Aha, a da ga lupim po monitoru kad server javi da već postoji računalo pod tim imenom?
|
pa ne buš ih istovremeno upalio.
|
Čuj, ne bih pitao da nisam probao.
Čim počnem prebacivati novi komp na domenu, javi mi poruku da računalo sa tim imenom već prostoji na domeni i nema šanse da mi ovo računalo pusti na domenu pod istim imenom (makar je staro fizički uklonjeno sa mreže). Jedino upali ako pod descripiton dodam nešto ali to onda nije to jer na serveru postoje dva računala sa tim imenom. Pretpostavljam da se na server kopiraju MAC adrese ili nešto slično po čemu onda server fizički razlikuje dva različita računala Ako nakon micanja starog računala na serveru fizički obrišem staro računalo, onda mi novo bez problema primi u domenu pod istim imenom. Problem je šta mi je problem tek tako doći do servera i zato tražim neki jednostavniji način za ovu operaciju |
Ne, server pamti osim maca još poneke stvari, tak da bez brisanja ne ide. No, što ti je problem dignut remote desktop u najgorem slučaju i obrisati dotično računalo iz active dira?
|
Citiraj:
|
Ako si domain admin onda ti za takve stvari fizicki pristup uopce ne treba. Ili se spoji kao sto je gore vec navedeno preko remote desktopa ili jednostavno na svoje racunalo instaliraj Administration Tools Pack ako je slucajno zabranjen remote desktop http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
:chears: |
čudno... kod mene normalno to radi.
znači komp ima svoje ime, ugasim ga, novom stavim ime starog kompa, reset, domena, reset i to je to. |
Ne moze to funkcionirati, dok sam bio mlad i naivan :D i ja sam se trudio.
Prolazi samo u slucaju da staro racunalo (ako se jos moze upaliti, odnosno ako nije neki veci kvar) izvuces iz domene (lokalno sa racunala) te nakon toga za svaki slucaj provjeris na DNSu da nije ostao kakav zapis vezan uz IP adresu starog racunala. Takodjer u Active Directoryu treba provjeriti da nije vise na listi racunala u domeni. Tada novo racunalo ubacis u grupu i domenu i nebi trebalo biti problema. Vjerojatno ce ti to proci i bez da provjeravas na DNSu i ADir-u zapise, ali ja sam tako navikao jer je mreza na kojoj radim prilicno zbrckana i zna biti problema. Kao sto su ti i gore rekli, preporucam instalaciju admin packa na svoje racunalo da lakse administriras tu mrezu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:00. |