|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
MAx. mojega procesora
Stvar je u ovome. Imam bartona 2500+, zalmanov hladnjak na procesoru, ploca je epox 8rda+ revizija 2.0 ili 2.1 sa kao pozlacenim pasivnim hladnjacima na NB i SB, 1 hard od 120 Gb i cd-rw i dvd. Memorija je DDR 400mhz, ali aida i cpu-z ocitaju da se radi o xerox pc 3200 (8-3-3-3), a kada sam otvorio kuciste na memoriji su samsungovi moduli, znam da nije nesto posebno, ali posluzi.Napajanje je Codegen 400W, znam kako nije nesto posebno, ali u Bugu su ga pozitivno ocijenili. Procesor je radio na default voltazi stabilno na 11*200, na 1,7V na 11.5*200, te na postavkama 11*210=2310Mhz uz 1,7V. Memorija i sabirnica sinkrono idu do 218Mhz bez dizanja voltaze memorije i stime da nema dodatnog ventilatora na NB. Vdd je na defaultu!!! Kada sam podigao na 11*217=2387Mhz uz 1,8V Vcore i 11.5*218=2507Mhz uz 1,85 Vcore procesor se boot-a, ali ne dize Windowse, XP. Zanima me da li je problem u tome sto je Vdd uvijek na defaultu? Postavke memorije ostavljam na optimal vrijednostima za pri svim ovim testiranjima.Na nekih max. 2310Mhz pri 2h dekodiranja Divx-a temperatura proca ne prelazi 42 C, s obzirom da nema dodatnih ventilatora, u sobi 20 C. Da li da dizem voltazu Vdd-a s obzirom na moju plocu (bez ventilatora NB) ?
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Codegen 400W NIJE dobro napajanje, bez obzira na BUG. Model Codegen 300 W je jači, vjerovao ti ili ne. Možeš slobodno malo povisiti i Vcore i Vdd, pogotovo ak kažeš da ti je proc na 42 nakon codiranja. Budeš vidio, ak ti se jako grije bridge pukni neki ven na njega ili če čak biti dovoljan neki case fan za lagani povjetarac preko njega. Ništa strašno se ne bude desilo ak preteraš, ne brini... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2003
|
...hehe...da odmah tu pitam kad mi niste odgovorili ovdje...kaj je bolje uzet Codegenovo 480W ili neko brand 300W npr. AOpenovo 300W napajanje???...a da je cjena negdje do 350 kuna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Samo pogledaj koliki ti je zbroj 3.3+5V raila kod Codegena 400W (165W) i AOpena 300W (200W)... Mislim da sam odgovorio na pitanje koje je napajanje bolje. BTW, AOpen 300W u Linksu košta 300kn i bešuman je. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ma da Codegen nije brand, ali dosad u 3 mjeseca nisam imao problema, a mislim da je od ovih jeftinijih ipak barem dobar. Sada kak da znam da je temperatura Vdd-a previsoka, osim ako ne radi i ne boot-a se, jer nemam fan na njemu, ploca je mislim 2.0 revizija. Mislim na 2500 Mhz-a se boot-a na 1, 85V proca, ali ne i Windowsi. Znaci da bi Vdd na 1,7V rijesilo stvar,? Bez venta ne bi riknio chipset na 1,7 V? Ovak ja ti imam 1700+(200*10.5)meni ti nije htio raditi na 200fsb dok mi nije Vdd bio na 2.0volti,pisao sam u jednom postu da mi varira fsb pa mi niko nije znao tocno odgovoriti pa sam isprobavao i svatio da moram stavit vdd voltazu na max da bi mi proc radio i koliko sam ja skuzio ovi hladnjaci koji su oni stavili trebali bi izdrzati bez problema 2.0 volti i za sad nemam nikakvih problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
@Jale:Temperatura Northbridgea nije isto što i voltaža. Meni radi na 200 MHz na 1.6V, grije se, ali ništa strašno (original EPoX pasivac možda uskoro zamjenim plavim Zalmanom, a njega stavim na SB). Mislim da ti nije problem u NB-u, jer rev 2.0 iz boxa radi na 200MHz FSB, tako da sumnjam da ćeš išta dobiti podizanjem Vdd-a. Nego, dizanjem Vdd-a možeš podignuti FSB na kojem će ti raditi proc, ali ne i njegovu max frekvu. @ Dr@žen: Ne trebaš copy-pasteti, citiraj (ima gumbić ispod posta koji hoćeš citirati, hint:"citiraj" ![]() Po kojoj matematici ti je 10.5x200 = 1700+!? Ni 10.5x166 nije 1700+, nego pravih 1746 MHz (dakle, recimo,2000+), a i sam si rekao da ti ne radi na 200 FSB. Vdd od 2.0 V!?Zašto? Ne kužim da FSB može tek tako varirati kad je zaključan u BIOS-u. Vrati na 1.6 V i trebao bi raditi na 200 MHz. Ili imaš neispravnu ploču. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
[QUOTE]Originally posted by Sky [B]@Jale:Temperatura Northbridgea nije isto što i voltaža. Meni radi na 200 MHz na 1.6V, grije se, ali ništa strašno (original EPoX pasivac možda uskoro zamjenim plavim Zalmanom, a njega stavim na SB). Mislim da ti nije problem u NB-u, jer rev 2.0 iz boxa radi na 200MHz FSB, tako da sumnjam da ćeš išta dobiti podizanjem Vdd-a. Nego, dizanjem Vdd-a možeš podignuti FSB na kojem će ti raditi proc, ali ne i njegovu max frekvu. E da ploca mi ima kao zlatne boje pasivne hladnjake na NB i SB, mislim da je cak rev 2.2, pise limited edition. ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Guest
|
Zalman je tih, ali nije ludi kloker. Ako hoćeš ludog klokera (zračnog), onda uzmi Thermalrighta SP97, stavi Deltu aka fingerčoper, pa da onda vidiš ![]() Smanji ti slobodno te frekve, stavi prime 95 na Torture/Max heat 6 sati pa onda govori o postignutim frekvama i temperaturama. To je jedini pravi ispit koliko je OCanje bilo uspješno. I drži temperature na oku! A iskreno, razlika između 2200 i 2500 MHz se baš i ne vidi osim u benchmarcima. Radije digni FSB, drži množitelj niže, voltaže nemoj preko 1.75V (za svakodnevni rad), i uživaj u stabilnosti. Koje su ti latencije memorije? Dosta često se sa nižim latencijama (recimo 2-3-3-11, ili 2-2-2-5 (ili 11)) može više dobiti na performansama nego čistim klokanjem memorije i proca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Ako Codegen onda samo 300w sva ostala su negdje u rangu maxpower i JNC
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Pođimo u miru!:clap: Kad nađeš postavke s kojima bi bio zadovoljan, pusti prime da radi 4-6 sati pa vidi kako se sistem ponaša i temperature. Uzmi u obzir da neke ploče lažu i po 10 stupnjeva, tako da ti je dobro opipati hladnjak tu i tamo. Ako je prevruć, gasi i skidaj postavke, pogotovo voltažu. Najzdravije za proc je skinut voltažu na default pa dokle ide, pa spustiti za jedan/pola množitelja niže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
Uf, sad mi nije niš jasno. Gledam CPU-Z i kaže mi da mi proc radi na 1.6V (napon Vdd), dok mi je VCore 1.7. Jesam li ja krivo shvatio da je VCore napon jezgre proca, a Vdd napon NB-a ili što? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Vcore ti je voltaža procesora, ali ploče znaju undervoltati( ti staviš na 1.7, a ploča stavi na 1.65, ili 1.6) VDD ili VDDR ti je voltaža memorije Vbat ti je voltaža baterije ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Guest
|
Citiraj:
Vcore je voltaža jezgre proca Vdd je voltaža čipseta (NB da budemo precizniji) DA ili NE? USDM mi kaže da je Vdd 1.6, Vcore 1.7. CPU-Z mi kaže da je napon proca 1.6 (po voltage) Tko je tu lud? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ex-Gastarbajter
|
Jebga my bad. Neam ploču na kojoj se ože mijenjati voltaža chipseta ![]() Eh da ima memorije koja radi na 1.6V ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ex-Gastarbajter
|
Jebga my bad. Neam ploču na kojoj se ože mijenjati voltaža chipseta ![]() Eh da ima memorije koja radi na 1.6V ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
[Po kojoj matematici ti je 10.5x200 = 1700+!? Ni 10.5x166 nije 1700+, nego pravih 1746 MHz (dakle, recimo,2000+), a i sam si rekao da ti ne radi na 200 FSB. Vdd od 2.0 V!?Zašto? Ne kužim da FSB može tek tako varirati kad je zaključan u BIOS-u. Vrati na 1.6 V i trebao bi raditi na 200 MHz. Ili imaš neispravnu ploču. Sto se tice 10.5x200 = 1700+!?to sam ja oc 1700+ tak da vise nema imena ![]() mozda to proc serucka a ne ploca.variranje vidim u aidi32 pocne se smanjivati fsb a na koju foru nemam pojma.moram promjeniti proc pa cu vidjet u cemu je problem jer u procu ili u ploci ili mozda napajanje ko ce znati ali otkrit cu ja taj problem s vremenom ako to uopce i je neki problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
Gle, FSB se NE MOŽE dinamički mijenjati. Isto tako, imamo istu ploči i nije mi jasno da ti trebaš povećati napon za 25% više da bi dobio isti FSB kao i ja. Nešto tu debelo ne štima. Što ti kaže CPU-Z? Provjeravaj komponentu po komponentu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|