|
![]() |
#1 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Vista - XP, boot problem
Evo ovako, tražio sam po starim temama, ima ih mali milijun, ali u nijednioj ne piše ono šta mene treba. Iman 2 diska, maxtor 120 GB i Seagate 250 GB, particije su ovakve: Seagate 250 GB:
Maxtor 120 GB
E sad, particija C (Windows XP) mi se razje*ala pa san je ponovo instalira. Sad iman XP, al nikako do Viste. Mutija san s Vistinim DVD-om i nekako natjera Vistu da se digne, al onda neman XP ![]() ![]() Ploča mi ima opciju da sa tipkon ESC prije boota odredim s kojeg ću diska dignut sistem, ako odaberem Seagate diže Xp, ako odaberen Maxtor (na kojem je Vista) kaže da je boot sje*an Nikako napravit da oboje iman, znan za program VistabootPro al il on meni ne radi il sam ja nesposoban da s njim išta napravim. Ako ko ima šta pametno za napisat, samo naprid ![]()
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
nemam pametnije ideje od toga da instaliraš i XP i Vistu na jedan disk pa bi možda radilo ...... a ako ne da instaliraš neki Linux s kojem bi dobio neki boot loader (Lilo ili Grub ili ...) pa bi mogao odabrati ...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
[quote=E sad, particija C (Windows XP) mi se razje*ala pa san je ponovo instalira. Sad iman XP, al nikako do Viste. Mutija san s Vistinim DVD-om i nekako natjera Vistu da se digne, al onda neman XP ![]() ![]() ja bi probao otići u cmdprompt, kad ubaciš dvd od viste i tamo upisat bootrec.exe/fixboot, tako isto i sam mbr. Naravno prije toga bi popravio boot od XP-a. Meni se sličan scenarijo dogodio masu puta, i uvijek mi je uspjelo srediti stvar. A kasnije sa vistaboot pro možeš radit što te zanima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Torrent freek
|
Amo redom. Xp se srušija, instalira san novi. I tad mi je XP radio ok, dok u Vistu nije htjelo uć. Ubacio sam dvd od Viste, sredio boot, restartira. Nakon toga ulazi u Vistu, a nigdje XP-a ![]() E sad to mi opet nije pasalo pa san ubacio cd od XP-a i sredio boot. Al onda pak nigdje nema Viste, samo XP
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sredi Vistu, iskopčaj njezin disk, sredi XP i vrati taj disk od Viste. Sad možeš opet preko ESC birati koji OS ti treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Torrent freek
|
![]() |
#10 |
Torrent freek
|
0 bodova Kad isključim disk na kojem mi je XP - Visti ne mogu ništa, nit uć u nju, nit je popravit Kad uključim taj disk, onda se ponavlja ono od gore, a to je da mogu popravit ili jendu ili drugu, nikako ne mogu imat oboje ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
ček sad ne kužim, sorry ako je glupo ali šta se ne može složiti da se vista digne, instalirati easy boot cd ia tamo podesiti bootanje. Ja sam tako radio, jedina razlika je što imam sve na jednom disku, i xp, i vistu i ubuntu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Ja sam ima isti problem nekad ne sjecam se sad tacno kada pa cu ti ovako otprilike pokusati objasniti kako sam ja to rijesio Fazon je u tome da butas vistu sa dvd-a i kad ti izade meni od viste instalacija i neznam ni ja sad tacno sad sta sve ima e tu sam ja isao na jednu opciju kao nesto opravke ili tako nesto uglavnom to je brzo odradio i sve se vratilo kako treba da bude Nadam se da ces skontati jer se ja sad ne sjecam tacno naziva tih opcija Sretno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|