PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Vista - XP, boot problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=75948)

Mr.Ex.President 01.08.2007. 16:35

Vista - XP, boot problem

Evo ovako, tražio sam po starim temama, ima ih mali milijun, ali u nijednioj ne piše ono šta mene treba.

Iman 2 diska, maxtor 120 GB i Seagate 250 GB, particije su ovakve:

Seagate 250 GB:
  • C: Windows XP
  • D: My Documents i ostalo

Maxtor 120 GB
  • E: Vista
  • F: backup D particije

E sad, particija C (Windows XP) mi se razje*ala pa san je ponovo instalira. Sad iman XP, al nikako do Viste. Mutija san s Vistinim DVD-om i nekako natjera Vistu da se digne, al onda neman XP :( Kad s XP.om CD-om odradim fixboot, onda pak neman Vistu:(
Ploča mi ima opciju da sa tipkon ESC prije boota odredim s kojeg ću diska dignut sistem, ako odaberem Seagate diže Xp, ako odaberen Maxtor (na kojem je Vista) kaže da je boot sje*an

Nikako napravit da oboje iman, znan za program VistabootPro al il on meni ne radi il sam ja nesposoban da s njim išta napravim.

Ako ko ima šta pametno za napisat, samo naprid:)

itf4n 01.08.2007. 19:56

nemam pametnije ideje od toga da instaliraš i XP i Vistu na jedan disk pa bi možda radilo ...... a ako ne da instaliraš neki Linux s kojem bi dobio neki boot loader (Lilo ili Grub ili ...) pa bi mogao odabrati ...

yedwy 01.08.2007. 20:05

Jesus pa ne znači da moraš linux instalirati da bi kiristio boot loader...

vita 01.08.2007. 22:34

[quote=E sad, particija C (Windows XP) mi se razje*ala pa san je ponovo instalira. Sad iman XP, al nikako do Viste. Mutija san s Vistinim DVD-om i nekako natjera Vistu da se digne, al onda neman XP :( Kad s XP.om CD-om odradim fixboot, onda pak neman Vistu:([/quote]

ja bi probao otići u cmdprompt, kad ubaciš dvd od viste i tamo upisat bootrec.exe/fixboot, tako isto i sam mbr. Naravno prije toga bi popravio boot od XP-a. Meni se sličan scenarijo dogodio masu puta, i uvijek mi je uspjelo srediti stvar.
A kasnije sa vistaboot pro možeš radit što te zanima.

Mr.Ex.President 01.08.2007. 22:46

Citiraj:

Autor vita (Post 780367)
ja bi probao otići u cmdprompt, kad ubaciš dvd od viste i tamo upisat bootrec.exe/fixboot, tako isto i sam mbr. Naravno prije toga bi popravio boot od XP-a. Meni se sličan scenarijo dogodio masu puta, i uvijek mi je uspjelo srediti stvar.
A kasnije sa vistaboot pro možeš radit što te zanima.

Ma jesan, al kao da mi onda taj popravak Viste opet s***e XP, pa više neman XP al u Vistu normalno ulazi :stoopid:

vita 02.08.2007. 00:00

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 780380)
Ma jesan, al kao da mi onda taj popravak Viste opet s***e XP, pa više neman XP al u Vistu normalno ulazi :stoopid:

Nisam razumio ovo kao da ti s***e xp, jel ti s***e xp ili ne. Meni je uvijek bilo ok, imao sam dva diska, na jednom vista, drugom xp, i kad god i kako god je otišao neki boot, uvijek sam na taj način popravio. :stoopid:

Mr.Ex.President 02.08.2007. 00:03

Amo redom. Xp se srušija, instalira san novi.
I tad mi je XP radio ok, dok u Vistu nije htjelo uć.
Ubacio sam dvd od Viste, sredio boot, restartira.

Nakon toga ulazi u Vistu, a nigdje XP-a:stoopid:

E sad to mi opet nije pasalo pa san ubacio cd od XP-a i sredio boot.
Al onda pak nigdje nema Viste, samo XP

domy_os 02.08.2007. 01:40

Sredi Vistu, iskopčaj njezin disk, sredi XP i vrati taj disk od Viste. Sad možeš opet preko ESC birati koji OS ti treba.

Mr.Ex.President 02.08.2007. 12:49

Citiraj:

Autor domy_os (Post 780502)
Sredi Vistu, iskopčaj njezin disk, sredi XP i vrati taj disk od Viste. Sad možeš opet preko ESC birati koji OS ti treba.

Hm, vrijedi probat;)

Mr.Ex.President 05.08.2007. 17:08

0 bodova
Kad isključim disk na kojem mi je XP - Visti ne mogu ništa, nit uć u nju, nit je popravit
Kad uključim taj disk, onda se ponavlja ono od gore, a to je da mogu popravit ili jendu ili drugu, nikako ne mogu imat oboje:(

wlcasemodding 07.08.2007. 12:15

ček sad ne kužim, sorry ako je glupo ali šta se ne može složiti da se vista digne, instalirati easy boot cd ia tamo podesiti bootanje. Ja sam tako radio, jedina razlika je što imam sve na jednom disku, i xp, i vistu i ubuntu.

Bimbrlok 08.08.2007. 00:47

Ja sam ima isti problem nekad ne sjecam se sad tacno kada pa cu ti ovako otprilike pokusati objasniti kako sam ja to rijesio
Fazon je u tome da butas vistu sa dvd-a i kad ti izade meni od viste instalacija i neznam ni ja sad tacno sad sta sve ima e tu sam ja isao na jednu opciju kao nesto opravke ili tako nesto uglavnom to je brzo odradio i sve se vratilo kako treba da bude
Nadam se da ces skontati jer se ja sad ne sjecam tacno naziva tih opcija

Sretno

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:05.