|
![]() |
#1 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Što uzet u petom mjesecu?
Kako sam prije par mjeseci ostao bez mojeg najdražeg(ne onog dolje nego onog na stolu ![]() Sad.... ja sam već skoro siguran u sve, ali zanima me najviše oko matične jer ću uzimat Quad core procesor. Koji je čipset najbolji za njega(njih ![]() ![]() Dalje... od grafičke će najvjerovatnije biti 8800 GTS sa 640 ili 320mb, ovisi koliko para ostane. Ako ATI tada bude imao nešto bolje i jeftinije onda ćemo uzet naravno njega. Za rame sam siguran skoro 100% da ću uzet kingmaxa 667mhz i stavit ga na 4-4-4-12 ili niže. ![]() ![]() Konačno ono mi najdraže i najvažnije, a to je razlog zašto je ova tema na ovom forumu je Intel Core 2 Quad Q6600. ![]() ![]() ![]() E sad razlog ove teme na kraju je: koju matičnu uzet za Q6600? Pošto će vrlo vjerovatno sve biti uzeto u inozemstvu uzmite u obzir sve matične ploče. Unaprijed hvala. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Za Q6600 kao i za E6600 - IMHO najbolje ti je uzeti Intel Bad Axe 2 ili Asus P5W DH Deluxe. No, stvarno ti se ne isplati kupovati sada Q6600, jednostavno će ti sjediti neiskorišten. Jedino bih ti ga preporučio ukoliko renderiraš velike 3D scene, i ako ti renderi traju desetke sati, a ti radi posla trebaš smanjiti za koji sat (a i to samo ako koristiš određene 3D aplikacije). Inače je jednostavno neisplativo. Više ti se onda isplati uzeti E6600 (makar bi ako se samo igraš na kompu i E4300 odradio posao kako treba), a kasnije komp nadograditi na Quad. Više će ti komp profitirati ako overclockaš E4300 nego ako imaš Q6600 nnon OC. Vjeruj mi da bacaš pare u vjetar, a pogotovo ako ti računalo služi za filmove / igre i net. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Spiderpig
|
Citiraj:
sve to uzeto u obzir ![]() i sve ja to znam ![]() ![]() ali vjerujem i ja da će se do petog mjeseca promjeniti ta odluka i da će past na E6600 ili ustvari još ćemo vidjeti stanje onda. A za razliku u novcima uzet ću 8800gtx ili tako nešto ![]() A što se tiče ploče, nekako sam prije mislio uzet 680i sli ploču ![]() Je da se griju opasno ali kao šta sam rekao... voda će vrlo vjerovatno doć gore ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Ma nemaš se šta misliti, ubodi E6600 i 8800 GT* i to je to, a ploče navedene podržavaju quadiće... Jer dok aplikacije, u najvećoj mjeri igrice ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Uf, prerano kuješ planove. Do 5 mjeseca bit će svašta novoga i tko zna što se neće sve promijeniti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Spiderpig
|
Citiraj:
![]() ![]() Procesori će uglavnom pojeftinit, vjerujem da će izaći koji novi čipset pa će se jedino odluka oko matične promjenit. ATI možda izbaci svoje sranje ali vjerovatno će biti preskupo u odnosu na 8800gtx pa neću ni razmišljat. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Smartguy, osh qpit vodeno? ![]() ![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Oprosti kaj guram nos tamo di mu nije mjesto, ali kaj je bilo sa tvojim starim kompom? Znam da si imo E6600, 2X1GB, home made vodeno hlađenje,P5B Deluxe...
![]() |
#10 |
Spiderpig
|
prodano iz privatnih i neugodnih razloga ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Prodat cu ti ja moj E6600 a ja cu uzet Q6600 ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|