![]() |
Što uzet u petom mjesecu?
Kako sam prije par mjeseci ostao bez mojeg najdražeg(ne onog dolje nego onog na stolu:lol2: ) skupio sam "nešto" para i vjerovatno ću početkom ili sredinom petog mjeseca uzeti novi kompjuter. Izraz novi "kompjuter" uključuje matičnu, procesor, grafičku i RAMe.
Sad.... ja sam već skoro siguran u sve, ali zanima me najviše oko matične jer ću uzimat Quad core procesor. Koji je čipset najbolji za njega(njih:D) i konkretno koja ploča. Znam da će intel uskoro izbacivati nešto novo od čipseta pa bi mogao očekivati nove matične, ali mene svejedno zanima šta bi trenutno bilo najbolje. :kafa: Dalje... od grafičke će najvjerovatnije biti 8800 GTS sa 640 ili 320mb, ovisi koliko para ostane. Ako ATI tada bude imao nešto bolje i jeftinije onda ćemo uzet naravno njega. Za rame sam siguran skoro 100% da ću uzet kingmaxa 667mhz i stavit ga na 4-4-4-12 ili niže. :) Rekli bi neki: zašto pored ovakve konfiguracije ovako "slaba" memorija, ali siguran sam da ako pročitate ovu] temu znat ćete zašto. :) Konačno ono mi najdraže i najvažnije, a to je razlog zašto je ova tema na ovom forumu je Intel Core 2 Quad Q6600. :) Potpuno neisplativo po mnogima, ali snaći ću se ja već ;) On vjerovatno neće biti overclockan, prvo jer se grije ko svinja, a drugo jer jednostavno nema potrebe. Eventualno ću kad složim novo vodeno(ako ga složim) malo isprobat dokle ide. :chears: E sad razlog ove teme na kraju je: koju matičnu uzet za Q6600? Pošto će vrlo vjerovatno sve biti uzeto u inozemstvu uzmite u obzir sve matične ploče. Unaprijed hvala. :chears: |
Za Q6600 kao i za E6600 - IMHO najbolje ti je uzeti Intel Bad Axe 2 ili Asus P5W DH Deluxe.
No, stvarno ti se ne isplati kupovati sada Q6600, jednostavno će ti sjediti neiskorišten. Jedino bih ti ga preporučio ukoliko renderiraš velike 3D scene, i ako ti renderi traju desetke sati, a ti radi posla trebaš smanjiti za koji sat (a i to samo ako koristiš određene 3D aplikacije). Inače je jednostavno neisplativo. Više ti se onda isplati uzeti E6600 (makar bi ako se samo igraš na kompu i E4300 odradio posao kako treba), a kasnije komp nadograditi na Quad. Više će ti komp profitirati ako overclockaš E4300 nego ako imaš Q6600 nnon OC. Vjeruj mi da bacaš pare u vjetar, a pogotovo ako ti računalo služi za filmove / igre i net. |
Citiraj:
sve to uzeto u obzir ;) i sve ja to znam :D ali nekako me vuče "želja" :fiju: ali vjerujem i ja da će se do petog mjeseca promjeniti ta odluka i da će past na E6600 ili ustvari još ćemo vidjeti stanje onda. A za razliku u novcima uzet ću 8800gtx ili tako nešto :) A što se tiče ploče, nekako sam prije mislio uzet 680i sli ploču :rolleyes: Je da se griju opasno ali kao šta sam rekao... voda će vrlo vjerovatno doć gore ;) |
Ma nemaš se šta misliti, ubodi E6600 i 8800 GT* i to je to, a ploče navedene podržavaju quadiće... Jer dok aplikacije, u najvećoj mjeri igrice :D počnu koristiti quadiće, proće još dosta vremena :fiju:
|
Uf, prerano kuješ planove. Do 5 mjeseca bit će svašta novoga i tko zna što se neće sve promijeniti ;)
|
Citiraj:
Procesori će uglavnom pojeftinit, vjerujem da će izaći koji novi čipset pa će se jedino odluka oko matične promjenit. ATI možda izbaci svoje sranje ali vjerovatno će biti preskupo u odnosu na 8800gtx pa neću ni razmišljat. :kafa: |
Smartguy, osh qpit vodeno? :D:D:D:D
|
Citiraj:
napravit ću si bolje :goood: :goood: |
Oprosti kaj guram nos tamo di mu nije mjesto, ali kaj je bilo sa tvojim starim kompom?
Znam da si imo E6600, 2X1GB, home made vodeno hlađenje,P5B Deluxe... |
prodano iz privatnih i neugodnih razloga :)
|
Prodat cu ti ja moj E6600 a ja cu uzet Q6600 :) :).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:47. |