PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Što uzet u petom mjesecu? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=65556)

Smartguy 02.04.2007. 20:26

Što uzet u petom mjesecu?

Kako sam prije par mjeseci ostao bez mojeg najdražeg(ne onog dolje nego onog na stolu:lol2: ) skupio sam "nešto" para i vjerovatno ću početkom ili sredinom petog mjeseca uzeti novi kompjuter. Izraz novi "kompjuter" uključuje matičnu, procesor, grafičku i RAMe.

Sad.... ja sam već skoro siguran u sve, ali zanima me najviše oko matične jer ću uzimat Quad core procesor. Koji je čipset najbolji za njega(njih:D) i konkretno koja ploča. Znam da će intel uskoro izbacivati nešto novo od čipseta pa bi mogao očekivati nove matične, ali mene svejedno zanima šta bi trenutno bilo najbolje. :kafa:

Dalje... od grafičke će najvjerovatnije biti 8800 GTS sa 640 ili 320mb, ovisi koliko para ostane. Ako ATI tada bude imao nešto bolje i jeftinije onda ćemo uzet naravno njega.

Za rame sam siguran skoro 100% da ću uzet kingmaxa 667mhz i stavit ga na 4-4-4-12 ili niže. :) Rekli bi neki: zašto pored ovakve konfiguracije ovako "slaba" memorija, ali siguran sam da ako pročitate ovu] temu znat ćete zašto. :)

Konačno ono mi najdraže i najvažnije, a to je razlog zašto je ova tema na ovom forumu je Intel Core 2 Quad Q6600. :) Potpuno neisplativo po mnogima, ali snaći ću se ja već ;) On vjerovatno neće biti overclockan, prvo jer se grije ko svinja, a drugo jer jednostavno nema potrebe. Eventualno ću kad složim novo vodeno(ako ga složim) malo isprobat dokle ide. :chears:

E sad razlog ove teme na kraju je: koju matičnu uzet za Q6600? Pošto će vrlo vjerovatno sve biti uzeto u inozemstvu uzmite u obzir sve matične ploče.

Unaprijed hvala. :chears:

gorluk 02.04.2007. 23:26

Za Q6600 kao i za E6600 - IMHO najbolje ti je uzeti Intel Bad Axe 2 ili Asus P5W DH Deluxe.

No, stvarno ti se ne isplati kupovati sada Q6600, jednostavno će ti sjediti neiskorišten. Jedino bih ti ga preporučio ukoliko renderiraš velike 3D scene, i ako ti renderi traju desetke sati, a ti radi posla trebaš smanjiti za koji sat (a i to samo ako koristiš određene 3D aplikacije). Inače je jednostavno neisplativo. Više ti se onda isplati uzeti E6600 (makar bi ako se samo igraš na kompu i E4300 odradio posao kako treba), a kasnije komp nadograditi na Quad.

Više će ti komp profitirati ako overclockaš E4300 nego ako imaš Q6600 nnon OC. Vjeruj mi da bacaš pare u vjetar, a pogotovo ako ti računalo služi za filmove / igre i net.

Smartguy 02.04.2007. 23:33

Citiraj:

Autor gorluk (Post 691140)
Za Q6600 kao i za E6600 - IMHO najbolje ti je uzeti Intel Bad Axe 2 ili Asus P5W DH Deluxe.

No, stvarno ti se ne isplati kupovati sada Q6600, jednostavno će ti sjediti neiskorišten. Jedino bih ti ga preporučio ukoliko renderiraš velike 3D scene, i ako ti renderi traju desetke sati, a ti radi posla trebaš smanjiti za koji sat (a i to samo ako koristiš određene 3D aplikacije). Inače je jednostavno neisplativo. Više ti se onda isplati uzeti E6600 (makar bi ako se samo igraš na kompu i E4300 odradio posao kako treba), a kasnije komp nadograditi na Quad.

Više će ti komp profitirati ako overclockaš E4300 nego ako imaš Q6600 nnon OC. Vjeruj mi da bacaš pare u vjetar, a pogotovo ako ti računalo služi za filmove / igre i net.

sve to uzeto u obzir ;)
i sve ja to znam :D ali nekako me vuče "želja" :fiju:

ali vjerujem i ja da će se do petog mjeseca promjeniti ta odluka i da će past na E6600 ili ustvari još ćemo vidjeti stanje onda. A za razliku u novcima uzet ću 8800gtx ili tako nešto :)

A što se tiče ploče, nekako sam prije mislio uzet 680i sli ploču :rolleyes:
Je da se griju opasno ali kao šta sam rekao... voda će vrlo vjerovatno doć gore ;)

aski 02.04.2007. 23:43

Ma nemaš se šta misliti, ubodi E6600 i 8800 GT* i to je to, a ploče navedene podržavaju quadiće... Jer dok aplikacije, u najvećoj mjeri igrice :D počnu koristiti quadiće, proće još dosta vremena :fiju:

Swarm dude 03.04.2007. 14:27

Uf, prerano kuješ planove. Do 5 mjeseca bit će svašta novoga i tko zna što se neće sve promijeniti ;)

Smartguy 03.04.2007. 17:12

Citiraj:

Autor Swarm dude (Post 691452)
Uf, prerano kuješ planove. Do 5 mjeseca bit će svašta novoga i tko zna što se neće sve promijeniti ;)

Znam da sam malo uranio i da će se puno toga promjenit, ali šta ću kad obožavam kupovat nove komponente :goood: (pogotovo ovakve):chears:

Procesori će uglavnom pojeftinit, vjerujem da će izaći koji novi čipset pa će se jedino odluka oko matične promjenit. ATI možda izbaci svoje sranje ali vjerovatno će biti preskupo u odnosu na 8800gtx pa neću ni razmišljat. :kafa:

^SuperUnknown^ 04.04.2007. 08:40

Smartguy, osh qpit vodeno? :D:D:D:D

Smartguy 04.04.2007. 10:17

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 691928)
Smartguy, osh qpit vodeno? :D:D:D:D

šta će mi to sranje :lol2: :lol2:

napravit ću si bolje :goood: :goood:

lord_nihilus 04.04.2007. 11:44

Oprosti kaj guram nos tamo di mu nije mjesto, ali kaj je bilo sa tvojim starim kompom?

Znam da si imo E6600, 2X1GB, home made vodeno hlađenje,P5B Deluxe...

Smartguy 04.04.2007. 14:00

prodano iz privatnih i neugodnih razloga :)

Lewis 04.04.2007. 14:48

Prodat cu ti ja moj E6600 a ja cu uzet Q6600 :) :).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:47.