|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Daljinski i girder
Sa TV karticom sam dobija i daljinski koji uredno radi, ali samo sa originalnim softwareom. Sad me zanima može li se koristit taj daljinski u kombinacji sa girderom
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
vrlo vjerovatno moze... odi na stranice od girdera i tamo ima pluginova za tv kartice... ima za puno proizvođača, pa ćeš valjda naći... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
o kojoj se kartici radi? ukoliko je neki stariji model imas programcic bRemote koji nije mocan ka girder ali je puno jednostavniji, meni i drazi
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Kartica je Vgear. Ne mogu nać plugin za svoju karticu...
![]() |
#5 |
Premium
|
ovaj bremote mi je na španjolski. di ću prominit jezik, ništa ne razumin. Jel ima koji tutorial za korištenje girdera Jel se može koristit univerzalni daljinski od televizije
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možeš koristit bilo koji daljinac, al onda ti treba još jedan IR prijemnik koji se spoji na serijski (COM) port...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
dobija sam neki prijemnik sa TV karticom. Jel se može njega iskoristit. ako ne može, kmo onda prijemnik treba?
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Neki sa strane daljinski i IR od TV kartice ne možeš kombinirat jer nemaju iste kodove. Shemu prijemnika imaš u nekom starom Bugu...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
dvi su ti opcije napravit svoj ir prijemnik koji ces spojit na serijski ili usb port. izrada ovakvog prijamnika kosta 20-ak kn. s njim ces moc koristit bilo koji daljinski koji ima stalne kodove. ja sa ovakvim prijamnikom koristim univerzalni daljinski koji se sada moze kupit za 45 kn. daljinski je prihvatljive kvalitete i dobro se slaze s prijemnikom druga je opcija pogledat da li postoji girder plugin za tvoju tv karticu ukoliko postoji problem ti je rijesen, jedino sto moras napravit je ugasit programcic koji je prije hvata kodove s tog daljinskog (naravno ako je opce aktivan) ukoliko nemas tv karticu mislim da je njen prijamnik neiskoristiv (ako se spaja na tv karticu preko 3,5mm banane). ukoliko se spaja na serijski ili usb port ima nade sto se tice uputa za koristenje, prije su bile na sluzbenim girderovim stranicama ukoliko ih vise nema tamo posalji mi svoj mail pa cu ti mailat ono sta ja jos od toga imam
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Tooma, aj molim te pošalji i meni, ak nije problem. Mail ti je na PM-u. Hvala.
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
oprostite kaj dizem staru temu, ali napravio bih si taj prijemnik a nemam taj Bug ![]() ima li nek shema na internuetu ili ako ima netko doma taj stari Bug i skener da mi maila? mail je: hooch55(at)gmail.com EDIT: domy, hvala! dobio sam mail! sad moram ici po komponente i slagati... Zadnje izmijenjeno od: hooch. 03.11.2006. u 20:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
sjetio sam se da mi maticna(DFI NF4-DAGF) ima nesto u svezi IrDE: "IrDA Interface The system board is equipped with an IrDA connector for wireless connectivity between your computer and peripheral devices. The IRDA (Infrared Data Association) specification supports data transfers of 115K baud at a distance of 1 meter." slika: ![]() dal mi to kaj olaksava posao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Nekad davno bio je jedan lik koji je jeftino prodavao gotove prijemnike... evo link ali ne znam da li tip još to prodaje jer je stranica dosta stara. http://web.vip.hr/ir-prijemnik.vip/ Osobno već godinama imam ovaj hardwerski koji se više ne prodaje i on u kombinaciji sa Girderom radi sa 99% daljinskih...
![]() |
#16 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() bolje da si onda kupi vec gotov daljinski za komp... ali onda nema uzivancije...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|