|
![]() |
#1 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Disk ga nije voleo...
Dakle, sto se meni u zadnje vrijeme dogadja, to je za ne vjerovat (eto, jedan od forumasa se danas na vlastite oci uvjerio). Dakle, cisto za lagani uvod u pricu - sve se vrti oko jednog Hitachija, 160GB 8MB cache, ATA. I sad taj Hitachi, iz samo njemu poznatih razloga, voli malko zastraniti, pa onda iz cista mira, neovisno o OS-u, koruptira podatke da bi se na kraju u maniri crne rupe urusio sam u sebe, odnosno potpuno eradicirao svaki suvisli trag boot particije. No ono sto se danas dogodilo, definitivno me je dotuklo i fasciniralo. Naime, disk je po ne znam koji jubilarni put, nicim izazvan, jednostavno odbio raditi. To se, po dobrom starom obicaju, dogodilo dok su W2k na toj masini bili u idleu (netom sam sprzio slike na CD, hvala Bogu) i nakon mozda 2-3 minute nakon toga, explorer.exe je rekao pa-pa. U prepoznatljivom ko-te-jebe restartah masinu kad li dobijem zanimljivi error koji kaze: ntoskrnl.exe is corrupted or missing, please reinstall. N'dobro, rekoh sam sebi i krenuh kopirati podatke sa tog Hitachija na svojoj masini na svoj disk. I usred kopiranja, Windowsi pocnu bacati nebulozne errore u stilu "\?????? (da, upitnici, bez ikakvog slova naprijed, op.a) is corrupted...". Rekoh, ko te jebe, bas me zanima sto ti je sad, koji qurac, i hocu otvoriti My documents kad ono citava particija RAW. Sok, nevjerica, jad i cemer (srecom, backup od prije par dana je na drugom disku pa steta i nije toliko velika). Mozda ne bih rijeci rekao i pripisao to samo zlim dusima da tu istu particiju koja se skrsila prilikom kopiranja podataka s ovog poluumrlog Hitachija nije napravljena prije onih istih par dana kada sam radio backup, jer sam bas iz mjera predostroznosti ubio tu staru particiju, dobrano pobrisao i provjerio disk i kreirao novu. DFT na Hitachiju uredno prolazi bez iti jedne greske a ja vec lagano dobivam slomove zivaca. Sumnjam da netko ima kakvu pametnu reci na sve ovo jer mi se cini kao cisti SF i prilicno bih tesko vjerovao da mi netko nije pricao (dobro da sam danas imao svjedoka) ali eto, da se malo pojadam... ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Djembe playa
Datum registracije: Feb 2006
|
Nemam ti šta reći u vezi diska ali zar nisi mogao podatke bez problema spasiti s RAW particije. Meni je baš neki dan prdnula boot particija, odnosno boot sektor i pretvorila se u RAW. Instalirao sam Vindouze na drugi disk, instalirao programčić GetDataBack i nakon minutu, dvije češljanja svi podaci su bili tu. Vjerovatno znaš da se to moglo spasiti, a sad da li si u žaru zaboravio na to ili si jednostavno rekao ko ga je*e pa formatirao... (sliježem ramenima i imam upitnik iznad glave)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi probao možda mjenjat IDE kabal ili ga spojit na drugi kontroler/ploču? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Meni to smrdi na nekompatibilnost ... mislim kada hardver prolazi na svim specijaliziranim testovima, a ne radi dobro u svakodnevnoj upotrebi. Što se tiče backupa, ja sam isto zasrao jedan disk tako da nisam mogao pristupiti ni jednoj particiji pa sam radio backup sa Knoppixa koji je uspio mountati sve ntfs particije. Nisam imao drugi disk pri ruci pa sam pržio na DVD-ove direktno iz Knoppixa. Mislim da je to najbrža metoda ak se još da nešto izvući. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
mislim da os svih znanstvenih pristupa ovdje najviše odgovara više laički pristup ... A to je "shit happens" ![]() ![]() ![]() Iako je ovo dosta nezgodan problem... (ja backupa nemam, od image-a sam odusto, dase skrši tak bilo kaj osim c particije, ne bi valjalo ![]()
__________________ |
![]() |
#9 | |||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Bubba moja sucut. nemas ti srece sa diskovima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Stvarno bizarno... meni je isto zasmrdilo na los IDE kabl, mozda ti je jednostavno potrefilo da kad si ga testirao da je sve bilo OK...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|