Disk ga nije voleo...
Dakle, sto se meni u zadnje vrijeme dogadja, to je za ne vjerovat (eto, jedan od forumasa se danas na vlastite oci uvjerio).
Dakle, cisto za lagani uvod u pricu - sve se vrti oko jednog Hitachija, 160GB 8MB cache, ATA. I sad taj Hitachi, iz samo njemu poznatih razloga, voli malko zastraniti, pa onda iz cista mira, neovisno o OS-u, koruptira podatke da bi se na kraju u maniri crne rupe urusio sam u sebe, odnosno potpuno eradicirao svaki suvisli trag boot particije. No ono sto se danas dogodilo, definitivno me je dotuklo i fasciniralo. Naime, disk je po ne znam koji jubilarni put, nicim izazvan, jednostavno odbio raditi. To se, po dobrom starom obicaju, dogodilo dok su W2k na toj masini bili u idleu (netom sam sprzio slike na CD, hvala Bogu) i nakon mozda 2-3 minute nakon toga, explorer.exe je rekao pa-pa. U prepoznatljivom ko-te-jebe restartah masinu kad li dobijem zanimljivi error koji kaze: ntoskrnl.exe is corrupted or missing, please reinstall. N'dobro, rekoh sam sebi i krenuh kopirati podatke sa tog Hitachija na svojoj masini na svoj disk. I usred kopiranja, Windowsi pocnu bacati nebulozne errore u stilu "\?????? (da, upitnici, bez ikakvog slova naprijed, op.a) is corrupted...". Rekoh, ko te jebe, bas me zanima sto ti je sad, koji qurac, i hocu otvoriti My documents kad ono citava particija RAW. Sok, nevjerica, jad i cemer (srecom, backup od prije par dana je na drugom disku pa steta i nije toliko velika). Mozda ne bih rijeci rekao i pripisao to samo zlim dusima da tu istu particiju koja se skrsila prilikom kopiranja podataka s ovog poluumrlog Hitachija nije napravljena prije onih istih par dana kada sam radio backup, jer sam bas iz mjera predostroznosti ubio tu staru particiju, dobrano pobrisao i provjerio disk i kreirao novu. DFT na Hitachiju uredno prolazi bez iti jedne greske a ja vec lagano dobivam slomove zivaca.
Sumnjam da netko ima kakvu pametnu reci na sve ovo jer mi se cini kao cisti SF i prilicno bih tesko vjerovao da mi netko nije pricao (dobro da sam danas imao svjedoka) ali eto, da se malo pojadam... :(
|