|
![]() |
#1 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() eto ovako...problem je sljedeci...sempron64 Mobilac 2800+ + hladnjaci za sck754 ![]() ja sam razmisljao o bakrenom ili al limu izmedu jezgre i hladnjaka...ali nije mi to bas ono naj naj... hvala na pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
a koji dio smeta, da ne legne na proc? ja ne znam, ali slika ili objašnjenje šta smeta, bi mi pomoglo da smislim riješenje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kolko se meni čini, čovjeku niš ne smeta već jednostavno mu cooler neće sjest na jezgru jer kao jezgra nema HS na sebi!? Ako je tak kak sam ja rekel, uf, onda je gadno ![]()
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
|
pa neće sjest, jer ga nešto drži u zraku... ako su vide, šajbe poprave, ako su neke kukice, nategneš ih, ako je drugi dio HS-a, izbrusiš ga.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MiningMod
|
evo ovako...ubacio sam izmedu jezgre i hladnjaka al limic...i sada radi na temp od 45°C...jedino mi je malo nesto sumljivo...voltaza koju pokazuju central brain i cpuZ a to je 1.280V...ne bi li njegova normalna trebala biti 1.25v???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Ovako, posto si rekao da je jezgra kao na socket a, onda bi mogao probat s nekim coolerom koji ide i na jedan i na drugi socket, ili jednostavno istraziti kakav je "patent" kojim se cooler prima za plocu. mogu ti s 90% sigurnosti reci da ce ti na to pasati TT big typhoon recimo. Ako ne, onda probaj s tim "limicem" po mogucnosti od bakra, ali mislim da se tu preeeevise gubi! |
![]() |
![]() |
#10 |
MiningMod
|
TT big typhoon - mora sigurno pasati jer mu onaj bakreni dio nije kao kod box coolera veliki i nece stajati na plastici... ima jos koji cooler koji je tako "uzvisen" kao ovaj??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
MiningMod
|
po mojem bi ovi trebali pasati: Cooler Arctic-Cooling Freezer 64 Pro, socket 754/939/940 Cooler Scythe KATANA SCKTN-1000, socket A/370/478/775/754/940/939 Cooler Scythe KATANA Cu, socket A/370/478/775/754/940/939 i mozda zelman 7000 i 9500 cini mi se best buy i ostalo Cooler Scythe KATANA SCKTN-1000, socket A/370/478/775/754/940/939 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MiningMod
|
e da....a sto mislite o vodenom: Vodeno hlađenje, THERMALTAKE Big Water SE, CL-W0005-01 nije skupo 580kn a vjerovatno bolje od katane ![]() i da zanima me onaj spremnik vode ono crno veliko...jel to ide u slot gdje stoji optički ili pak van kucista??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
MiningMod
|
![]() The Thermaltake cl-w0005-01 BigWater SE is a new liquid cooling system, High performance radiator with 120x120x25 mm VR fan (1300~2400RPM). Copper waterblock with blue LED acrylic cover illuminates your CPU. Universal clips for Intel P4 LGA 775, P4 Socket 478, AMD K8, AMD K7. Powerful DC 12V liquid pump with blue LED. Transparent green pipes light up your cool case. High performance coolant with advantages of anti-freezing, anti-rusting, and reduce evaporation rate. For easy refilling through 5.25” driver bay. znaci For easy refilling through 5.25” driver bay. da ide..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ex-Gastarbajter
|
ako je to problem, onda ili brusilicu u ruke, pa samo krajeve (di smeta) heatsinka pobrusi ili skini plastiku pa nju stanji (ne preporučam) i onda bi trebalo radit bez problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Baš sam to htjel napisat... Ak ne paše, pripači ga, malo sturpijaj krajeve koji smetaju da ti bata sjedne na jezgru, spili ak treba, i ko bog... A Big typhoona na jezgri bez HS-a baš nebi bilo ljepo vidjet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
MiningMod
|
previse je to posla...tj lako je obrusiti ono sto smeta ali opet je tu jedan problem-> kopce ne zatezu dovoljno i tako opet baza hladnjaka ostaje u zraku ![]() meni se cini da je najednostavnije kupiti katanu ili tt big water i jednostavno skopcati... a sada...kada je spomenuto "copper shim zaštita" jel mi to treba za katanu i bit water? nece mi valjda unistiti bez toga jezgru? mislim da ne bi trebalo ipak idu na sckA a ovo je 100% izgčledom isti procesor |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Copper shim je komad bakrenog lima koji se stavljao između socket A procesora i baze coolera. Namjena mu je spriječiti oštećenja jezgre kod montaže i demontaže coolera. Ne znam kolko je pametno stavljati gore Big Typhoon jer je pretežak, Freezer64 Pro bi bio bolje rješenje...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
kupi freezera.. i onda će ti pasati, jer za tu razliku od 1mm ili 2, toliko se on našpana kod kopčanja... ili pod kopču podbaciš limić, tako da napravi veći pritisak... u biti, vrlo lako za riješiti problem, samo malo ideje treba... NE STAVLJATI ništa između baze coolera i jezgre! sjebat će jezgru jer će neravnomjerno sjesti, a i sprječava ti temp da dođe do coolera... zato ti je velika tamp... a razlika između 1.25v i 1.28v ti je jednostavno do šloče ili napajanje, jedno overvolta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered Abuser
Datum registracije: Jan 2006
|
ne znam kak se Zalman 7000B-AlCu stavlja na sck.754 ali na 939 se skine ona crna plastika i direktno se ušarafi u ploču. ak se tak montira i na 754 onda bi sjeo savršeno jer bi ga mogao prišarafit jače i nadoknadit tih par milimetara razlike.valjda, najbolje bi bilo kad bi mogao isprobat. to bi onda upalilo kod bilo kojeg drugog coolera koji se šarafi u matičnu a ne na onu crnu plastiku.
![]() |
#25 |
MiningMod
|
evo na sto mi oko palo... MBO ASUS K8N4-E Deluxe, nForce4 4x, DDR, zvuk, S-ATA, LAN, PCI-E, s. 754 MBO MSI K8N Neo-FSR, nForce3 250, DDR, zvuk, S-ATA, G-LAN, s. 754 MBO MSI K8N Neo Platinum, nForce3 250, DDR, zvuk, S-ATA, G-LAN, s. 754 MBO DFI NF4X INFINITY, nForce4-4X, DDR, zvuk, S-ATA, LAN, PCI-E, s. 754 e sada jel bolje uzeti nforce 3 ili 4????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
uzmes nf4 ako ti nije problem pci-e graficka, u suprotnom nf3... a od tih maticnih, dfi... i jos mozes probat, ako netko ima A64 koji ne radi, pa skini sa njega HS i stavi ga na mobilca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
MiningMod
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
da, moze biti i sempron i athlon, bilo koji (s.754 ili 939).... pitaj mozda po ducanima i stavi na newse... mislim da ti je takvo sto najsigurnije stavit da jezgru ne ostetis... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
zovni links pa pitaj dečke u servisu... oni bi to mogli imati... |
![]() |
![]() |
|
|