|
![]() |
#1 |
mmmda
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() Riječ je o MAXTORu 6Y080L0 (80GB, 7200rpm/2mb cache) U zadnjih par dana mi se događa da disk ,tokom rada, jednostavno "škljocne" (ili počne škljocati) i počne se opet spinati i tada sve zblokira ili izbaci the "Blue screen of Death" (to mi je sistemski disk,imam još samo jedan stari IBM-ov 30GB koji je izgleda nadživio ovoga). Napravio sam CHKDSK i na jednoj particiji našlo je errora i 4KB bad sectora ... ima osjećaj da disk lagano rikava pa sam napravio backup važnijih podataka ... dal ima kakvog spasa za njega ili da ga mijenjam čim prije ? btw. koji su diskovi najtiši trenutno ,tj. kojeg preporučate (od 160GB pa nadalje- SERIAL ATA) ? razmišljam o Hitachi 250Gb serial ata II ...jel valja ? tnx
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Već mu je vrijeme za mirovinu, teško da se može sredit nešto. Samsung ima najtiše diskove al pošto je kod nas skoro pa nemoguće nać, uzmi Hitachi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
nista novoga od maxtora....uzmi samsunga, imas ga u diskontu24 ako se dobro sejcam....a ako ga ne nadjes hitachi, kako je buljo rekao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
![]() |
#5 |
mmmda
Datum registracije: Jan 2006
|
vidim da ima u linksu : HDD 160.0 GB SAMSUNG, Serial ATA II, 8 MB cache, 7200, SpinPoint HD160JJ NOVO 36 760,82 712,25 ...jedino ,možda malo počekam pa možda dobiju i veće samsungove diskove od 160GB...
![]() |
#6 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ukoliko ti se komp rusi a mislis da ti je od harda, mozda je stvar u pregrijavanju, da li ti je 80m vent ispod njega(tj. da li puse u njega) Imam maxtora diamond 8 od 40gb i sad mi je nakon 2.5 godine poceo tu i tamo skljocat, a i usporio se tak da sam uzzeo jos jednog wd-a od 80 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
M.U.P.
|
Probaj popravit sa hdd regeneratorom bad sector(e). Baš sam sad jednog wd-jca starog 5 godina s njim sredio. Isto njesra ko kod tebe:BSOD,neće u windows,blokira cijeli komp Za sad radi ![]()
![]() |
#10 |
M.U.P.
|
Temperatura može bit razlog nastanka bad sectora. Ako uspiješ popravit stavi neki vent da puše po disku
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
43C nije sigurno zabrinjavajuče.
__________________ |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Za Maxa je 42 dosta možda i previše, prvoga lupi macolom ( šala ): bonker2 Kupi HDD hladnjak obično ima 2 manja hladnjaka koji ti direktno pušu po Hdd-u( preporučio bih ti Spire ) samo ga zašarafiš dolje na hard ( kad mijenjaš hard staviš isti cooler ) spusti ti temp. za 10 cezijevaca.: goood :
![]() |
#13 |
Guest
|
al je bucan sve u 16....ja sam ga maknuo nakon 2 dana i stavio ispred harda 120mm vent na 5V ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Ja imam model sa 2 manja venta koji piče sve u 16, kao da ih nema ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
a ja sam alergican na buku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
kada smo vec kod toga... ja imade jedan seagate 80g koji se upali skljoca i ugasi se... skinuo HDD Regenerator v1.51 @mrkonja 1. gdje si nabavio crack?? jer je ovo demo verzija i pise da moze samo popraviti 1bad sector.... 2. jel to stvarno treba toliko dugo da sve prode...meni je sada na 600mb a vec 5-6min radi...a gdje li je 81920Mb...uff... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
ah...vec na 16gb a jos ima par ![]() |
![]() |
![]() |
|
|