Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.01.2006., 11:10   #1
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Zastavini Koral i Florida u Hrvatskoj

Citiraj:
Srpska će Zastava sredinom godine hrvatskom tržištu ponuditi svoje modele Koral i Floridu prilagođene ekološkom standardu Euro 4, prenose agencije.

Među najnovijim je ugovorima Zastave, koja je u rujnu s Fiatom dogovorila proizvodnju automobila marke Punto pod nazivom Zastava 10, i onaj sklopljen s egipatskom tvornicom automobila El Nasr Automotive Manufacturing (NASCO), kojoj će za pet milijuna dolara isporučiti 2000 (nesastavljenih) automobila modela 128. U 2005. tvrtka Zastava automobili proizvela je 13.850 automobila, od čega je izvezla 610. Ukupan prihod Zastava automobila porastao je 26 posto, na 59,3 milijuna dolara. Za ovu godinu planira se proizvodnja 18.000 automobila, od čega 16.540 za domaće tržište, što bi trebalo činiti oko trećinu prodaje novih automobila na tržištu SCG-a.

Proizvodnja Zastave 10 (prema starom modelu Punto 3) u Kragujevcu podrazumijeva ulaganje 14,2 milijuna eura u proizvodni pogon, a do dovršenja ulaganja 7000 Zastava 10 ove će godine biti proizvedeno u Italiji i isporučeno kragujevačkoj tvornici. Prve Zastave 10 bit će isporučene, kako se najavljuje, u veljači. Uz domaće tržište, Zastava 10 bit će namijenjena tržištima Hrvatske, BiH, Albanije, Rumunjske i Bugarske. Osnovni model Zastave 10 stajat će oko 8000 eura.
atha je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2006., 11:15   #2
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

a sad nesto o samom autu. nova florida.

Citiraj:
Prednji branik je sa integrisanim svetlima za maglu. Zadnji branik je sa mestom za registarsku tablicu.
pazi, ima cak i mjesto za tablicu!
Citiraj:
Nova maska hladnjaka. Maska izmedju zadnjih svetlosnih grupa. Zadnji spojler sa dodatnim stop svetlom. Bocni spojleri. Bocne lajsne.
dakle ima i branike. tu su. na mjestu.
Citiraj:
Spoljni retrovizori u boji vozila. Transparenti pokazivaca pravaca su u beloj boji. Brave vozila su u boji vozila. Prosirena je paleta boja. Novi znak modela ZASTAVA.
sve je u boji vozila, dakle vozilo je: u boji.
Citiraj:
Nove obloge stranica vrata. Ugradjeni inserti na oblogama stranica vrata. Novi rukohvati na oblogama vrata, rucice podizaca stakala, rucica menjaca, rukohvat komande rucne kocnice, komande prekidaca pod volanom, tocak volana sa tri paoka, enterijer u novoj teget sivoj
boji.
izum stoljeca, sve je novo! komande pod volanom, sve pristupacno. trokraki volan. odnosno sa tri paoka.
i to u teget boji!
Citiraj:
YUGO FLORIDA iznenadjuje velikim unutrasnjim prostorom za putnike. Sedista prate oblik tela i podesavaju se po duzini i nagibu.
iznenadjuje? zaista iznenadjuje i cijenom. sjedista prate oblik tijela? a nego cega ce, sanduka sa prasetinom i bacvom pive? ...
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 09.01.2006., 11:15   #3
Smarty
Premium
Moj komp

Smarty's Avatar

Datum registracije: May 2005
Hehe zakon
To san vec negdje prije cua i vidija san tu zastavu 10 neizgleda tako lose ali svejedno je nebi nikad uzea
Smarty je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2006., 11:19   #4
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
sweet, nova Mercedes S klasa iz Zastave :clap:

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2006., 11:46   #5
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Ufffffffffffffffff to će bit hit godine ma već šparam evo već se vidim kak jurim u tom autu 50km/h
Staro 09.01.2006., 11:48   #6
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
:clap:
Staro 09.01.2006., 12:54   #7
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ma daj, pa kod mene svi frendovi imaju yuga ili fićeka. oni fakeri imaju golfove

Šta se od yuga može napravit, ne bi vjerovao

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2006., 12:58   #8
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Originally posted by Renesis

Kućica za ptičice?
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2006., 17:16   #9
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Ma... glupost.. to je najobicniji (sada) stari Fiat Punto sa maskom od Zastave. Najobicnija proizvodnja po licenci. No to moze bit dobra baza za razvoj novih modela (sjetite se Daewoo Racera i njegove slicnosti sa starim Opel Kadettom). Sve ovisi koliko ce se Zastava uspjet snaci u svemu tome, no s obzirom na proslost - sumnjam.
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2006., 17:32   #10
Tommek
Premium

Tommek's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
LOL
Ludo

Atha
Tommek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.01.2006., 17:40   #11
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Ajde...sta ste takvi...Yugic je skroz ok...a nova Zastava 10 je Fiat Puno i nemoze nikako bit toliko losh (kao yugici)...
Staro 09.01.2006., 20:59   #12
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

ma nie to fiat,,,, ima fiatove djelove ali razlika izmedu zastave i fiata je OGROMNA isto kao renault i dacia :clap:

i dacia i zastava cimizades s autom iz salona mozes kupovat rezervne djelove
speedy-3 je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2006., 22:10   #13
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Originally posted by speedy-3
ma nie to fiat,,,, ima fiatove djelove ali razlika izmedu zastave i fiata je OGROMNA isto kao renault i dacia :clap:

i dacia i zastava cimizades s autom iz salona mozes kupovat rezervne djelove
Znam 4 obitelji koje imaju Daciu Logan i do sada nisu imali nikakvih problema nakon prijedenih 15-40k km, tako da neznam o kakvim ti rezervnim dijelovima pricas.
marac je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2006., 23:20   #14
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

e j**** ga ja sam radio u renaultovom servisu u znam sa je Dacia, shit nad shitevima,,,, Logan je nesto bolje kvalitete ali jos uvjek smece
Staro 10.01.2006., 00:04   #15
slink
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Pa u daciju se ugradjuje renault pogonska grupa (original renault motori i mjenjaci), zar ne? Zatim tu je i cijelo podvozje. Samo je skoljka rumunjska (cija vec je), i unutrasnjost ne znam, vjerovatno nije renault...

Zasto je onda Dacija krs? Ispada da je i renault krs...

Dakle, svasta...

Limarija je takva kakva je, pa auto kosta koliko kosta. I, da: u daciju idu stariji Renault motori, pa to spusta cijenu u odnosu na trenutne renault modele konkurentne Daciji.

Sve u svemu, Logan je auto na svom mijestu, dok je solenza probni poluproizvod i pati od djecjih bolesti, kao i svaki istocni automobil.
slink je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2006., 08:46   #16
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Citiraj:
Originally posted by slink

...
Limarija je takva kakva je, pa auto kosta koliko kosta...
situacija je takva kakva je....

malo sale.

nego, dobro zborish. ista stvar je bila i sa seatom, svi se sjecate pocetka 90ih i originalnih seata, spanjolskih seata, pa ona ibiza '88-> kakvih je problema imala sa injektorima, kakva unutrasnjost, mehanika na jako loshem nivou. seat marbella, kopija pande, samo jako losha kopija. ali onda je veliki tata vw uzeo seat pod okrilje, i pogledajte kakvi su to sada autu, nova ibiza, toledo, cordoba, leon, altea...ne sada, vec zadnjih 6-7 godina. pa ista stvar sa skodom, svi se sjecate i favoritke, pa onda polako felicia, takodjer ceska, pa veliki brat uletio, i od skode napravio zaista konkurentni auto na trzistu, pogledajte cijene, a i prije svega kvalitetu.
a bit price je da je dacia pod okriljem renaulta..
Staro 10.01.2006., 10:23   #17
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Neznam čemu tolika euforija te ironija na spomenuti auto ili bilo koji što ga proizvedu - sklope naši susjedi...
Jel ima u nas možda kakva tvornica auta - da kupim naš
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2006., 11:24   #18
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Citiraj:
Originally posted by slink
Pa u daciju se ugradjuje renault pogonska grupa (original renault motori i mjenjaci), zar ne? Zatim tu je i cijelo podvozje. Samo je skoljka rumunjska (cija vec je), i unutrasnjost ne znam, vjerovatno nije renault...

Zasto je onda Dacija krs? Ispada da je i renault krs...

Dakle, svasta...

Limarija je takva kakva je, pa auto kosta koliko kosta. I, da: u daciju idu stariji Renault motori, pa to spusta cijenu u odnosu na trenutne renault modele konkurentne Daciji.

Sve u svemu, Logan je auto na svom mijestu, dok je solenza probni poluproizvod i pati od djecjih bolesti, kao i svaki istocni automobil.
e vidi sto se renaultovih motora tice oke su, mjenjaci sa dalje to losiji (a nekad bili zakon) i to je sve sa bas origigi renault ide u Daciu sve ostalo rumunji prave a kvaliteta materiala je malo jaca,

imas na novom senicu foru neznam jesu to ispravili no vijci koji drze amortizere su napravljeni od super loseg materijala i popucaju , megane novi je dolazio sa prekratkom sajlom od rucne kocnice..... i ima jos dosta toga sve tvornicke greske i to VELIKE pogtovo ta stvar s vijcima koji drze amortizere prestrasno, renault je izgubio na kvaliteti Dacia nikad nije imala niti ce imati, je Logan malo "cvrsci, kvalitetniji" ali cinjenica ostaje su koristeni matreijali full nekvalitetni da nije cudno ako se auto raspadne, da je smece, i sfe ostalo,,,,,,,

kao sa rekoh radio sam dosta dugo u Renaultovom servisu da sam se svega nagledao, Renault je imao dosta super glupih kvarova ali kad su Dacie pocele dolaziti mogli smo samo crkavat od smijeha dok smo citali popis kvarova na radnom nalogu
Staro 10.01.2006., 11:50   #19
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Nisu ni Peugeouti bolji, imam ja frendove u servisu. Da vidiš, staviš ključ u bravu od 307, a auto se upali

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2006., 13:11   #20
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Mi smo prije imali jednu Ladu....Inače su Lade robusne i super,ali s ovom nešto nije bilo u redu...Valjda su je Rusi napravili u petak . Voziš,voziš odjedno počne cukati,svjetla se gase,gas ne radi. Ugasiš motor, ponovno upališ i vozi . Najbolje kad su joj kočnice blokirale nasred autoceste, ludnica
Sad imamo Fiat Bravu i dobro ide, nema kvarova nakon 35k km

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2006., 15:13   #21
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

hehe od lade je samo niva oke i to samo za terensku voznju nikako na obicnoj cesti i obavezno na plin ili ubaciti diesel motor jer su im benzici jako losi, i rastrosni,,,,,,
Staro 10.01.2006., 16:49   #22
marac
Premium

marac's Avatar

Citiraj:
hehe od lade je samo niva oke i to samo za terensku voznju nikako na obicnoj cesti i obavezno na plin ili ubaciti diesel motor jer su im benzici jako losi, i rastrosni,,,,,,
Lada Niva 1,7 stara 2 godina, prije godinu dana ugradjen BRC plin. 35000km na satu.

Kvarova previse, od pucanja plastike armature, preko curenja vode u kabinu, zamjene lamele i kuplunga nakon godinu dana, u garantnom roku zamjena kocionih diskova, problemi sa diferencijalom, itd...itd...

Najbolje od svega je to da je cijelo vrijeme bila na cesti, sta bi bilo da se vozilo malo zesce po offroadu samo nebo zna.
Staro 10.01.2006., 18:01   #23
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Originally posted by marac
Najbolje od svega je to da je cijelo vrijeme bila na cesti, sta bi bilo da se vozilo malo zesce po offroadu samo nebo zna.
Pa u tome ti je problem...nije to za cestu

Ma VW Golf II GTD rullz!
Staro 10.01.2006., 18:22   #24
slink
Guest

Imam ladu samaru 1.5 73ks. 1997. godiste. Od kvarova imam samo vodnu pumpu i korpu kvacila. 80 000km na satu. 3.1.2005 ugradjen LOVATO plin (Godina i sitno). Auto je za svoje novce zakon (42 150kn). Jedino sto ljudi zamjeraju ladama da puno trose sto NIJE ISTINA. Moja samara trosi oko 7.5-8 l/100km (cjelogodisnji prosjek s duplim karburatorom). Nive trose gradske voznje oko 12l sto je za 1.7 motor sa jako kratkim mjenjacem i losim injectionom zadovoljavajuce.
Stare lade kao sto su riva i niva 1600 ispadaju iz konkurencije velikih potrosaca jer su pravljene u doba kad je gorivo curilo u potocima, pa im nije za zamjeriti.
I da, plastika od koje je napravljen kokpit u novijim ladama ima svojstva leda (jako je kruta i lagano puca). Stari kokpiti iz jugoplastike su puno meksi i nisu za usporedjivat s ovim novim sranjima...
Sve u svemu: Lada za svoje kupce nudi i vise nego sto su se nadali da ce dobiti. Uz malo kvarova, tu su i jako jeftini djelovi (ako je Madjarska blizu dijelovi su dzabe i bolji su od onih koji se mogu u Hrvatskoj nabaviti).
Jako sam s ladom zadovoljan s obzirom koliko je kostala nova iz salona. Barem znam da se netko nije izivljavao nad njom i da sam joj ja "prvi i poslijednji"...
Staro 10.01.2006., 19:10   #25
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

@ slink

za nove samare neznam kako ali za nive znam da su im motori i potrosnja prvih 10 000km oke kasnije sa vise km to vise trosi , stari to u firmi vozi imaju ih pun k** i sve trose ko lude

@marac

35 000km za nivu po obicnoj cesti je previse diferencijal je rkia vjerojatno zato sa je nepravilno koristen na cesti, ja imam nivu sa diesel motorom i jedini problem sa ima su kocnice, sve ostalo bez bada radi, a diferencijali su prastari i nikada se nisu kvarili, auto se vozi samo off road, vecinom totalno neprohodni sumski putevi BLATO BLATO BLATO ,,,

eh da i jedna zakon osobina nive je grijanje grije bolje od bilo kojeg novog auta
Staro 11.01.2006., 00:27   #26
slink
Guest

Pa ganjaju ih bas zato sto firma placa gorivo... Reci da nisam u pravu. Sluzbeni auti se u pravilu ganjaju svi, jer nije nikog briga za njih. Ako je to stara niva 1600 onda trosi oko 15l bilo kakve voznje i tu se slazem s tobom...
Inace brat mi je Niva fanatik i zna sve sto se o nivi treba znat. Gleda misljenja korisnika po netu i ljudi su uglavnom zadovoljni s njima... Niva je za sve terence serijske proizvodnje majka i gotovo...
Sjetimo se auto kluba i Zeljka Malnara. Svi moderniji terenci su zapadali u plitkom blatu zbog prevelike tezine i presirokih guma, pa ih je Malnar morao nivom izvlacit jednog po jednog...iva je po Lici skakutala po kozjim stazama dosta dobro i Malnar nije imao nikakve zamjerke na nju.
Staro 11.01.2006., 01:02   #27
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Budimo iskreni...

Niva je "The Ultimate Off-Road Machine". I ona je iskljucivo dizajnirana i projektirana za tu namjenu. Sve ostalo nije njezin domaci teren. Neopremljenost i nesofisticiranost mehanike su prednost u tom slucaju, jer cak i da nesto potrgas (sto je teze jer nemas sta jako potrgat), mozda se cak i da na licu mjesta skrpat tako da radi

Ako hoces fancy terenac koji ce vecinu radnog vijeka provest na asfaltu - ne kupuj Nivu. Niva je radni konj, a ne lipicanac za pokazivanje. A kad zapnes u blatu do grla, zaboli te papak da li ce motor potrosit 10 ili 15l da te izvuce iz sranja. A jos te vise zaboli papak ako zbog tih 5l razlike zavrsis na krovu
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2006., 01:34   #28
marac
Premium

marac's Avatar

Citiraj:

eh da i jedna zakon osobina nive je grijanje grije bolje od bilo kojeg novog auta
Svaka lada je sto se tice grijanja dusu dala.
Staro 11.01.2006., 01:47   #29
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Originally posted by Renesis
Ma daj, pa kod mene svi frendovi imaju yuga ili fićeka. oni fakeri imaju golfove

Plehnati lijes!
To se naime desi pri sudaru većemod 15km/h
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2006., 06:40   #30
7carlos6
Premium
Moj komp

7carlos6's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
2 godine sam vozio stojadina starog masu godina (fiatov motor) i nikad problema s njim.To im je bio jedini dobar auto.
7carlos6 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno