|
![]() |
#1 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Zastavini Koral i Florida u Hrvatskoj
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2 | |||||
Moderator
|
a sad nesto o samom autu. nova florida.
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
i to u teget boji! Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
sweet, nova Mercedes S klasa iz Zastave :clap:
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ma daj, pa kod mene svi frendovi imaju yuga ili fićeka. oni fakeri imaju golfove ![]() Šta se od yuga može napravit, ne bi vjerovao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Ma... glupost.. to je najobicniji (sada) stari Fiat Punto sa maskom od Zastave. Najobicnija proizvodnja po licenci. No to moze bit dobra baza za razvoj novih modela (sjetite se Daewoo Racera i njegove slicnosti sa starim Opel Kadettom). Sve ovisi koliko ce se Zastava uspjet snaci u svemu tome, no s obzirom na proslost - sumnjam.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
LOL Ludo Atha ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Pa u daciju se ugradjuje renault pogonska grupa (original renault motori i mjenjaci), zar ne? Zatim tu je i cijelo podvozje. Samo je skoljka rumunjska (cija vec je), i unutrasnjost ne znam, vjerovatno nije renault... Zasto je onda Dacija krs? Ispada da je i renault krs... Dakle, svasta... Limarija je takva kakva je, pa auto kosta koliko kosta. I, da: u daciju idu stariji Renault motori, pa to spusta cijenu u odnosu na trenutne renault modele konkurentne Daciji. Sve u svemu, Logan je auto na svom mijestu, dok je solenza probni poluproizvod i pati od djecjih bolesti, kao i svaki istocni automobil. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() malo sale. ![]() nego, dobro zborish. ista stvar je bila i sa seatom, svi se sjecate pocetka 90ih i originalnih seata, spanjolskih seata, pa ona ibiza '88-> kakvih je problema imala sa injektorima, kakva unutrasnjost, mehanika na jako loshem nivou. seat marbella, kopija pande, samo jako losha kopija. ali onda je veliki tata vw uzeo seat pod okrilje, i pogledajte kakvi su to sada autu, nova ibiza, toledo, cordoba, leon, altea...ne sada, vec zadnjih 6-7 godina. pa ista stvar sa skodom, svi se sjecate i favoritke, pa onda polako felicia, takodjer ceska, pa veliki brat uletio, i od skode napravio zaista konkurentni auto na trzistu, pogledajte cijene, a i prije svega kvalitetu. ![]() a bit price je da je dacia pod okriljem renaulta.. ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Neznam čemu tolika euforija te ironija na spomenuti auto ili bilo koji što ga proizvedu - sklope naši susjedi... Jel ima u nas možda kakva tvornica auta - da kupim naš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
imas na novom senicu foru neznam jesu to ispravili no vijci koji drze amortizere su napravljeni od super loseg materijala i popucaju ![]() ![]() kao sa rekoh radio sam dosta dugo u Renaultovom servisu da sam se svega nagledao, Renault je imao dosta super glupih kvarova ali kad su Dacie pocele dolaziti mogli smo samo crkavat od smijeha dok smo citali popis kvarova na radnom nalogu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ex-Gastarbajter
|
Nisu ni Peugeouti bolji, imam ja frendove u servisu. Da vidiš, staviš ključ u bravu od 307, a auto se upali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Mi smo prije imali jednu Ladu....Inače su Lade robusne i super,ali s ovom nešto nije bilo u redu...Valjda su je Rusi napravili u petak ![]() ![]() ![]() Sad imamo Fiat Bravu i dobro ide, nema kvarova nakon 35k km
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Kvarova previse, od pucanja plastike armature, preko curenja vode u kabinu, zamjene lamele i kuplunga nakon godinu dana, u garantnom roku zamjena kocionih diskova, problemi sa diferencijalom, itd...itd... Najbolje od svega je to da je cijelo vrijeme bila na cesti, sta bi bilo da se vozilo malo zesce po offroadu samo nebo zna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() Ma VW Golf II GTD rullz! ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
Imam ladu samaru 1.5 73ks. 1997. godiste. Od kvarova imam samo vodnu pumpu i korpu kvacila. 80 000km na satu. 3.1.2005 ugradjen LOVATO plin (Godina i sitno). Auto je za svoje novce zakon (42 150kn). Jedino sto ljudi zamjeraju ladama da puno trose sto NIJE ISTINA. Moja samara trosi oko 7.5-8 l/100km (cjelogodisnji prosjek s duplim karburatorom). Nive trose gradske voznje oko 12l sto je za 1.7 motor sa jako kratkim mjenjacem i losim injectionom zadovoljavajuce. Stare lade kao sto su riva i niva 1600 ispadaju iz konkurencije velikih potrosaca jer su pravljene u doba kad je gorivo curilo u potocima, pa im nije za zamjeriti. I da, plastika od koje je napravljen kokpit u novijim ladama ima svojstva leda (jako je kruta i lagano puca). Stari kokpiti iz jugoplastike su puno meksi i nisu za usporedjivat s ovim novim sranjima... Sve u svemu: Lada za svoje kupce nudi i vise nego sto su se nadali da ce dobiti. Uz malo kvarova, tu su i jako jeftini djelovi (ako je Madjarska blizu dijelovi su dzabe i bolji su od onih koji se mogu u Hrvatskoj nabaviti). Jako sam s ladom zadovoljan s obzirom koliko je kostala nova iz salona. Barem znam da se netko nije izivljavao nad njom i da sam joj ja "prvi i poslijednji"... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
@ slink za nove samare neznam kako ali za nive znam da su im motori i potrosnja prvih 10 000km oke kasnije sa vise km to vise trosi ![]() ![]() ![]() ![]() @marac 35 000km za nivu po obicnoj cesti je previse ![]() ![]() ![]() ![]() eh da i jedna zakon osobina nive je grijanje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
Pa ganjaju ih bas zato sto firma placa gorivo... Reci da nisam u pravu. Sluzbeni auti se u pravilu ganjaju svi, jer nije nikog briga za njih. Ako je to stara niva 1600 onda trosi oko 15l bilo kakve voznje i tu se slazem s tobom... Inace brat mi je Niva fanatik i zna sve sto se o nivi treba znat. Gleda misljenja korisnika po netu i ljudi su uglavnom zadovoljni s njima... Niva je za sve terence serijske proizvodnje majka i gotovo... Sjetimo se auto kluba i Zeljka Malnara. Svi moderniji terenci su zapadali u plitkom blatu zbog prevelike tezine i presirokih guma, pa ih je Malnar morao nivom izvlacit jednog po jednog...iva je po Lici skakutala po kozjim stazama dosta dobro i Malnar nije imao nikakve zamjerke na nju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Budimo iskreni...
Niva je "The Ultimate Off-Road Machine". I ona je iskljucivo dizajnirana i projektirana za tu namjenu. Sve ostalo nije njezin domaci teren. Neopremljenost i nesofisticiranost mehanike su prednost u tom slucaju, jer cak i da nesto potrgas (sto je teze jer nemas sta jako potrgat), mozda se cak i da na licu mjesta skrpat tako da radi ![]() Ako hoces fancy terenac koji ce vecinu radnog vijeka provest na asfaltu - ne kupuj Nivu. Niva je radni konj, a ne lipicanac za pokazivanje. A kad zapnes u blatu do grla, zaboli te papak da li ce motor potrosit 10 ili 15l da te izvuce iz sranja. A jos te vise zaboli papak ako zbog tih 5l razlike zavrsis na krovu ![]()
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
To se naime desi pri sudaru većemod 15km/h
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
2 godine sam vozio stojadina starog masu godina (fiatov motor) i nikad problema s njim.To im je bio jedini dobar auto. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|