|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2005
|
usb vs firewire
Zanimaju me prednosti i mane. Dali je firewire bitno brži i kad se to osjeti (imam 16X dvd snimač). Zbog kvalitete zapisa neću snimati na većim brzinama pa pretpostavljam da u tom slučaju nije bitno koji priključak imam. Ali kolika razlika može biti kod kopiranja sa dvd-a na hdd. Najbolje bi bilo uzeti kučište sa oba priključka ali je model koji uzimam puno skuplji u tom slučaju. Osim toga, na tom kučištu postoje dva firewire priključka a na mom laptopu samo jedan. Znači li to da neću moći iskoristiti firewire u potpunosti. I može li neki prijedlog za usb/firewire karticu. U linksu imaju sa via čipom. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za eksterni DVD snimač je svejedno kak spojiš jer oba mogu slat više od 25 MB/s...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
firewire je brzi u praksi od usb 2.0.....znam iz iskutsva... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
nije da ja vama ne vjerujem, ali dobio sam ovu informaciju od tipa koji to koristi pa me zanima jel to tocni kaj je on napisao "Pržilici u vanjskom kučištu (preko USB2.0) padne brzina za oko 33%. Dakle ako je nazivna brzina 32x vani joj padne na 22x. Gledanje zahtjevnijih filmskih DVD-ova zna biti skočimično. I kod origigi vanjske pržilice filmovi su diskutabilni, ali je brzina prženja nazivna. Firewire priključak kod ovih uređaja je diskutabilan, nije preporučljiv" nemojte me sad napast ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|