![]() |
usb vs firewire
Zanimaju me prednosti i mane. Dali je firewire bitno brži i kad se to osjeti (imam 16X dvd snimač). Zbog kvalitete zapisa neću snimati na većim brzinama pa pretpostavljam da u tom slučaju nije bitno koji priključak imam. Ali kolika razlika može biti kod kopiranja sa dvd-a na hdd.
Najbolje bi bilo uzeti kučište sa oba priključka ali je model koji uzimam puno skuplji u tom slučaju. Osim toga, na tom kučištu postoje dva firewire priključka a na mom laptopu samo jedan. Znači li to da neću moći iskoristiti firewire u potpunosti. I može li neki prijedlog za usb/firewire karticu. U linksu imaju sa via čipom. Hvala |
Za eksterni DVD snimač je svejedno kak spojiš jer oba mogu slat više od 25 MB/s...
|
firewire je brzi u praksi od usb 2.0.....znam iz iskutsva...
|
Citiraj:
|
nije da ja vama ne vjerujem, ali dobio sam ovu informaciju od tipa koji to koristi pa me zanima jel to tocni kaj je on napisao
"Pržilici u vanjskom kučištu (preko USB2.0) padne brzina za oko 33%. Dakle ako je nazivna brzina 32x vani joj padne na 22x. Gledanje zahtjevnijih filmskih DVD-ova zna biti skočimično. I kod origigi vanjske pržilice filmovi su diskutabilni, ali je brzina prženja nazivna. Firewire priključak kod ovih uređaja je diskutabilan, nije preporučljiv" nemojte me sad napast:argue: , sam zelim vidjeti kako vi to komentirate |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:47. |