|
![]() |
#1 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Civilization VI
![]() |
#2 |
najbolji
Datum registracije: Dec 2007
|
peticu sam probao i nije mi sjela. Sjećam se da na jednom polju nije moglo biti više od jedne jedinice ili tako nešto...Šlampavo mi je nekak to izgledalo. Četvorku igram i dan danas. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
mene interesira dosta ![]() ![]() ako su to slozili kako treba, sa ne premegalomanskim HW zahtjevima, trebalo bi biti zanimljivo |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Megalomanskim HW zahtjevima? Jel mi to gledamo istu cartoon grafiku skinutu s mobilne civ:revolutions? Ove neke promjene stvarno zvuce interesantno, ali nema teoretske da se naviknem na crtic grafiku koliko god dobra bila. Izgleda da cu s Civ 5 ipak morati probiti preko 3000 sati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() |
#10 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Dobro da su uveli sat u igru ![]() Neke pobjede su jos uvijek glupe (religion). city stateovi uvijek ulaze u rat medjusobno (?); za spyeve ne mozes dobit nista u tradeu... Ima i par bugova: ako AI napravi grad uz tvoj pokraj kojeg je neki unit, automatski ce te prozvat za pomicanje vojske pokraj granica. Ako AI ne voli civilizacije sa niskim sciencom, i ti ces bit medju njima ako kaskas jednu tehnologiju. AI voli samoubilacke pohode sa apostolima (apostle ![]() Norvežanin je impresioniran tvojom morskom flotom od jednog broda ![]() Okej, wondere je teze dobit, ali 40 krugova za jednog? Sve u svemu, ok igra, ali AI po mom ukusu jos uvijek previse mutav.
![]() |
#19 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Eto i ja sam "probao" i cini se ko pomak nabolje. Ako sam dobro skuzio, vise nema potrebe ici super tall sa 2-3 grada, nego se isplati raditi gradove. Civics je sada kompleksniji i moze se svasta iskombinirati. ja sam tek dosao do prvog spijuna, i ulovio sam jednog spijuna koji je kod mene krao. Za njega sam dobio 2 luxury resorucea, open border i ~300 golda. Zanimljivo je i sa districtima, posto se sada ne hvata svaki wonder nego vec treba birati da kasnije ne postane pretijesno ![]() jos moram skuziti kako kupiti sve gradevine sa zlatom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
Evo odigrao jednu partiju na Prince (izrazito laka pobjeda u 1850 godini sa Grcima - kultura...) i jednu završavam na King sa Rimljanima još jači ... Igra lijepo izgleda, oduzima vremena i puno novosti ima , ali ono što je izrazito loše inteligencija računalnih protivnika je izrazito pala, te na King bez problema riješavam protivnike , malo će mi oduzeti vremena lai ću mislim završiti i uništenjem svih protivnika.. (svaki dan po 1-2 sata... :P ) 1. protivnici premalo gradova grade (ajde na Prince još i normalno , ali da na King glavni protivnik u 1700 godini ima 5 gradova je smješno...) 2. izrazito glupavi i predvidljivi vojni potezi računala 3. nerealni zahtjevi oko razmjene resursa... 4. nepostojanje aliansi iako je sve predviđeno u igri za to... 5. jednostave fore za napredovanje su ostale iste uz neka nova nenormalno prejaka čuda (početna šema za uzlet Oracle, Great Library , Oxford University i neka nova baš grozna , a jedno me previše impresioniralo za svaku napravljenu jedinicu dobiješ + jednu istu dodatnu :P ) http://civilization.wikia.com/wiki/V..._Arsenal_(Civ6) Najednostavnija šema pobjede i pretjerano jaka : Ako se dobije dosta kamenja ići na vjeru i znanost i kasnije se prebaciti na novac i produkciju. Vjerom i znanošću razvije se znanost i kupe faithom jedinice (bolesno...) , a kasnije znanost polako razvija se dok se većinom sve ulaže u novac i industriju te se time kupuju builderi , unaprijeđuju jedinice, grade i kupuju važne osobe... Države nisu izbalansirane pa stare kulture imaju daleko veću prednost od modernih nacija. Sve u svemu zbog svega toga u vrh glave ocjena 6/10... Ps. možda sam preiskusan i predobar igrač pa me sve ovo vara , ali sumnjam, previše rupa i preloša umjetna inteligencija (loše isprogramirano...) ... Zadnje izmijenjeno od: Busola29. 17.01.2017. u 02:12. |
![]() |
![]() |
#21 | |
Guest
|
King, Prince, Chieftain i tako dalje, to su sve bezvezne postavke, da ne kazem za DJECU i KUĆANICE. ![]() Civ je izazov samo na najvecoj težini, i to ne zato sto je AI inteligentan, nego zato sto vara. ![]() Citiraj:
![]() Ima Civ 6 potencijala, može lako.biti dobra igra, ali tek nakon bar dvije ekspanzije. Dotad igram Civ 5 Complete s nekim od mnogobrojnih modova. |
|
![]() |
![]() |
#22 | |
Guest
|
Citiraj:
Ionako nemam uopće vremena da trošim na takve gluposti da se dokazujem na nekom najjačem težinskom nivou da sam "pametan" , a u stvari bi bio glup... Nažalost ovo je najgora civilizacija sa smješnom umjetnom inteligencijom. Gradove osvojiti je doslovno mačji kašalj , npr. tu sam naveo jedno čudo koje gradi duple naval jedince i samo kresneš par komada podmornica (koje kada jednu napraviš dobiješ drugu ...) spojiš ih i lijepo sada sa podmornicama bombardiraš gradove uz obalu (nerealno do bola...) ... (podmornice imam na Kingu od 1550 godine ![]() ![]() ![]() Računala prave malo gradova , a sa malo gradova nema šanse da imaš sve resurse, na mapi prostora ima , a oni se koncentrirali na 3-5 gradova (to tko se sjeća u CIV 3 i CIV 4 nije bilo...). Ovi dodatni gradovi države su tako lagani za osvojiti da je to smješno, a one koje ne želiš osvojiti bez problema pokupiš bonuse... Na Kingu patrolira pored mene brdo katapulta , a ja imam tenkove ![]() Kutlura i dodatne wild polices ja mislim to je prestrašno koliko donosi prednosti. Po meni od CIV 4 ovo je srozavanje i sam ne znam kako su dobili tako visoku ocjenu u časopisima , ali to je današnji marketing potplatiš i ovi pišu bajke , a sve liči na jednu igru za zaostale ljude. U Civilization 3 i 4 na Kingu si se toliko dobro morao pomučiti da je to bilo zanimljivo. Pobjediti sve je bilo nemoguće , a sada biram koga ću prvog uništiti i još se sprdam sa ostalima. Puno taktike, strategije i tzv. šaha... Netko je sve sklepao nabrzaka i krenuo naplaćivati to suvim zlatom , a to ne ide po meni... |
|
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
U biti sada kada završim King napraviti ću neke "skrenšotove" to imam osjećaj će biti prestrašno i za gledati... |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
Ako si se ti na srednjoj tezini morao pomuciti to ne znači da je AI u Civ4 bio pametan, nego ti tada nisi znao ili se nisi potrudio naučiti igrati. Ako mozes birati koji ces wonder napraviti onda podigni težinu. Na Deity neces napraviti nijedan, a kamoli bas onaj koji ti treba. ![]() Što se Venecijanskog arsenala tiče, to je Wonder iz renesanse. Nema podmornica u renesansi. Sad, mozes ti imati podmornice kad AI ima Frigate, ali tada ti je taj wonder ionako beskoristan, pobjedio bi tog sugavog AI i bez wondera. Igraj protiv covjeka pa ces vidit da taj wonder nije bez rizika. On kosta koliko i 4 frigate. Sto znaci da dok ti napravis wonder, protivnik ce imati vec 4 frigate, sasvim dovoljno da ti napravi dovoljno problema da ti se taj rat ne isplati. Da se razumijemo, AI je glup. Ali jednako glup kao i dosad, u najgorem slučaju. Igraj na Deity i neće ti faliti izazova jedno vrijeme. Meni je i sad Civ5 zanimljiv, a odavno nisam nenamjerno izgubio. Sjecam se svojeg prvog susreta s Deity AI Shaka, to je bio masakR. Mislim da sam jedno 50 puta reloadao iz pocetka i nisam ga uspio roknuti. ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Nije nažalost Venecijanski arsenal radi sa podmornicama jer naval unit sve proizvodi duplo , a pošto je podmornica Naval Raider unit ide duplo. Eletricitet se stvarno brzo može izučiti , tu su podmornice. Provjereno i stalno imam preporuku u tom gradu da pravim podmornice ![]() ![]() Ja sam fan Civilizacije ali Civilizacija nazaduje budimo iskreni osim grafike... npr. nema penala (taxe...) za udaljenost gradova , čak štoviše sada je bolje imati razbacane gradove više daleko zaradiš na trade rutama(kada razvije se centar onda se jednostavno krene za dobrim mjestima...) . Svećenike možeš proizvoditi enormnom brzinom , a ako imaš stone Quarryija dosta sve postaje malo prebolesno... Puno bugova , da se razumijemo bilo je toga i prije npr. civliziacija 2 praktički teleportiranje jedinica - sve u pruge + aerodromi... , ali umjesto nakon toliko nastavaka da se isprave velike greške one se projiciraju na kvadrat, gradovi države još jednom sramota... Zadnje izmijenjeno od: Busola29. 17.01.2017. u 16:38. |
|
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Igra je odlična. Nekad se zaigram do 5 ujutro. Just one more turn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Nikako da nabavim i zaigram civ 6, iako sam sve prethodne igrao i uživao. Jednsotavno me kontinuirane vijesti o katastrofa AIju odbijaju. Jel to iole riješeno ovim silnim patchevima ili ne? Ipak je igra sad već skoro godinu dana stara... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Ima mana dosta, zanimljivo je za zaigrat al ima iritantnih stvari. AI npr, s engleskom sam u super odnosima(zeleni smajli) i oni mene okruže sa svih strana sa vojskom, i ja gledam ocito ce me napast, al nista oni su meni samo blokirali sve okolo i stoje mi na svim granicama i nista. Ja maknem jednog vojnika do njihove granice odma spektakl napadaju me da maknem tog vojnika, a ja nemogu trazit njih da maknu svoje. Ako ocu njih maknit sa svoga moram ih napast, i eto Warmonger penalty svi ljuti na mene.... Gradovi drzave... Ako imas dovoljno vojske i nema drugih ometala mozes ih osvojit u ancient eri bez penaltya, a kasnije si najeba jer ih nesmis napadat. Stackanje unita na jedno polje... znaci moraš doc do cca 1800AD da otkriješ vojsku i spojit dva/tri unita, sta te kosta jedan turn inace prijateljski unity nemogu niti u prolasku stajat na istom polju, ako imaš više movementa možeš proć. Mech inžinjeru nemožeš naredit napravi mi cestu od tu do tu nego svaki turn po jedno polje, a to oduzima previše vrimena realno. itd itd neda mi se nabrajat al svako novo izdanje igre je korak naprid dva nazad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Meni najviše na živce idu apostoli i širenje religije... Iako kažeš da ne šalju debile na tvoj teritorij, oni kažu da neće i opet ih šalju... Isto tako proglasim prijateljstvo s nekim, za par turnova me napadne...
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|