|
![]() |
#1 |
bliss_zg - take, muljanje na tržnici
Datum registracije: Oct 2011
|
Engleska rijec za
Pozdrav, forumasi, gameri, zajebanti i ostali molim Vas pomozite mi naci englesku rijec za seljacinu, za seljacinu koja neprestano bulji curi u sise i ona ga skuzi i kaze mu nesto. Kod nas bi mu rekla kretencino, seljacino, debilcino. Ne mogu anci kod engleza niti jednu takvu rijec, moze biti sleng. Ne treba mi nesto predugo tipa: "You are a Jerk", nego nesto kratko, jedna rijec po mogucnosti. Pomagajte izludit cu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
redneck... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Britanski ili američki engleski? Kod britanaca ne moraš ništa ni reći, digneš samo 2 prsta gore (kažiprst i srednji), vanjska strana okrenuta prema van i to je već dovoljna uvreda.
![]() |
#4 |
|
Oboje, treba mi za jedan projektic na faksu, pa nebi trebalo bit bas preprosto. Smije li se nekome reci samo nesto tipa: jerk, redneck bez da izgubi smisao? Znam da bi trebalo You are a ...., pa jel sama rijec izgubi znacnje? Kod nas recimo: Ti si budala = budalo |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Hillbilly. Engleski jezik ne trpi konstrukciju odnosno obračanje sa samo jednim pridjevom bez imenica, glagola, kao npr. hrvatski u kojem može direktno reći "budalo" umjesto "ti si budala", kad riječ ima isto značenje. U engleskom pak se ne može odrediti na što se asocira ako nekom kažeš samo redneck/hillbilly.
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 15.08.2012. u 17:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
hayseed, yokel, bumpkin
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Ali ih izvorni govornici ne koriste u tom smislu, nitko nece liku koji curi bulji u sise u New Yorku ili Los Angelesu reci da je redneck ili hick osim ako on to stvarno i jest tj. ako ne potjece iz ruralnih podrucja na koja se ti izrazi odnose. Redneck i hick imaju prilicno precizne geografske konotacije. Zato se tekstovi ne prevode doslovno. Tebi trebaju rijeci poput jerk, asshole, mozda perv i creep (ako je dovoljno neugodan i naporan s tim buljenjem u sise), a ne doslovan prijevod seljacine. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Jerk je najbolja i najjednostavnija uvreda ili recimo fool, a nije prosta, ako se ide na malo prostije onda se uz asshole može dodati još i dickhead, to je ono najčešće što se koristi. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
Odlican posao za sada radite ![]() Ne treba mi doslovan prijevod, ali mi treba neka takva rijec. Moze li se reci recimo You creep/jerk ili mora bas You are a creep/jerk ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa kad se već može bez cenzure.... Britanci će koristiti cunt, twat, virgin, bugger, git, wanker... Ameri...turd, sicko i svi nastavci na ass i dick ![]() Ako je s druge strane netko druge nacionalnosti, boje kože, vjere....ameri će ga oprati prvo po toj osnovi. Ne znam što ćemo ti mi svi tu, imaš toga po netu koliko te volja, a pogotovo na jutub filmovima svađa vani tijekom vikenda.
![]() |
#13 |
|
Evo samo da mi netko odgovori gore na post, jel ispravno reci: You Jerk You Cunt ili bilo koja takva rijec samo sa You ispred? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Eventualno može proći "you idiot", ostalo vrlo teško, jer engleski ne trpi takve rečenične konstrukcije.
![]() |
![]() |
#17 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Creep bi najvise pasalo opisanoj situaciji :elizabeta druga glavom i bradom: |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
USA: Asshole,assclown, douchebag ,creep ,jerk ,jerkoff Brit: twat,pillock,cretin,wanker |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |