|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
OGL igre i HDR
Ajde, baš me zanima da li netko igra kakvu noviju GL igru sa uključenim HDR-om i kakvi su utisci. Bilo bi lijepo ak padne i koja slikica sa i bez HDR-a. Malo sam igrao na Nvidii još prije koji mjesec ali samo D3D, GL nisam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
e da o i mene zanima... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Heh, mene zanima koja igra to koristi i kako uključit/isključit.... ![]() Jel koristi FarCry to, da malo screenshotova nabacim, igram na 1024 sve na Very High voda na Ultra, samo shadowsi na High ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
|
Jebem mu...kad se treba špinčit ca clockanjem i 3DMarkom Nvidiaša ima ko dreka, kad treba nekaj napraviti ni traga ni glasa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Daj neku igru, ime, da to zaigram, da vidim i ja taj efekt.... ![]() Inače, igram DOOM 3 (čista zabava u 3 ujutro ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Za igre koje se mogu špilati sa uključenim HDR-om ne znam ni ja, zato sam i pitao. (za OGL igre) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Imam i ja MX verziju S3 pa se ne hvalim okolo... Osim toga-svi se špinčite sa HDR điđom, a nitko ne zna da li radi sa kojom novijom GL igrom???:confused: :confused: :confused: Kaj nema podrške za HDR na GL-u ili...??? Moram priznati da nisam baš to pozorno pratio, tak da ne znam da li je to samo DX điđa ili... Trenutno se zajebavam sa HDR-like shaderima za GL na ATI-ci pa sam čisto htio usporediti kvalitetu slike u igrama... Računao sam na to da će barem 5% Nvidiaške populacije na forumu znati o čemu pričam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
a.k.a. LOPOV
|
Citiraj:
A ak se s tim igras na ati-u u ukojim igrama gledas kvalitetu? S3 Virge imam jer mi je fx5200 krepo
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Ma gle, reci mi samo naslov igre ja to nabavim lako, ako FarCry podržava (imam Patch 1.3) samo reci kako da uključim/isključim i ja ću postat screenshotove, nema veze hoće li to pičit ili ne, glavno da se vidi razlika... P.S. na grafi je otključano još 4 pajpa, i flashan BIOS od Sparkle 6600 Ultra, te ju tjeram na 560/750 i ljepo idu igre....tako da, vrijedi pokušaja....samo reci naslov.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Trenutno testiram samo na DOOM 3, kad se riješim nekog posla instalirat ću CoD i nastavke... Znam ja da ti znaš kaj je HDR-ali ima dosta ljudu sa GT i Ultra modelima ali izgleda nitko ne zna da li dela na OGL-u. Mogu i ja sa malo truda dobiti u npr. u FarCry-u HDR-like sliku, sad me zanima da li radi uopče u GL-u ili je opet samo neko zajebavanje sa gammom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
a.k.a. LOPOV
|
Citiraj:
![]() Bum ja ovih dana piknuo LE pa se bum s tim poigro Nek daj reci kak si hladio s3? to kipi makar sam po win-u mrdam
![]() |
![]() |
#16 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Ali mi je zato kvaliteta slike nakon ATI-ca priskrbila kronični konjuktivitis...sto puta sam prokleo dan kad sam prodao PCI RAGE II+. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
http://www.delphi3d.net/download/hdr_fbo.zip Nije igra al je nekakav demo. Dakle OpenGL i HDR funkcioniraju ![]()
![]() |
#18 |
Premium
|
Za MoH i CoD znam da su OpenGL igre, no da koriste HDR to nisam znao, idem malo kemijat, postam screenshotove ak kaj skužim da je različito ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Koliko ja znadem, niti jedna OGL igra trenutno ne podržava HDR. Kaj se tiče uključivanja HDR-a u FC-u: spustiš konzolu i napišeš r_hdrrendering x, s tim da je x cijeli broj između 1 i 11. Najčešće se koristi vrijednost 7, a mi je također rabimo kad testiramo grafičke kartice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
U FarCryu HDR izgleda vrlo vrlo zanimljiva opcija, bolje se sve ističe, nekak živahnije izgleda.....ma jednostavno cool.....ako nekog zanima mogu postat par screenshotova sa uključenim/isključenim HDR-om pa uspoređujte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Meni HDR izgleda fenomenalno, mnogo bolje od FSAA-a. FSAA je zapravo zadnja opcija koju koristim ako želim nabit kvalitetu grafike. Radije ću uključiti anisotropic filtering nego FSAA budući da se razlika više osjeti pri stvarnom igranju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
hmhmhm... moram se neslozit ![]() malo proprckaj po opcijama i usporedjuj, ( osim ak imas nvidiu, pa ni nemas neke opcije :/ osim ak nekoristis nhancer ), ja sam se stim dosta dugo zajebavo jedno vrijeme, SSAA>>>ALL
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
GoGzS jesi ju volt-moddal s olovkom il kak se spada? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Zapravi, veći napon (kako vi kažete ,,voltaža") prouzročena je flashanjem Sparkleovog 6600 Ultra BIOS-a, što je i rezultiralo malo žešće postavke memorije, tako da i bez OC-a se vidi neka razlika....a još kad u Rivatuneru dodaš 4 pipea i clokneš ju.....ma milina za 800 kn ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Ma stavio sam i ja taj Sparkle Ultra bios ali mi je isti fakat bijedno podigao voltazu(1,39-1,41) tak da prek 500 ne ide, dok je memoriji 710 najvisa sigurna frekva. BTW Sparkle Ultra bios ti ima malo opustenije(a ne zesce) latencije pa zato i ide na tolke frekve, ali nitko sa 6600 nije uspio navuc prek 720 bez volt modda(bar ne vidjeh(mkvtech,extremesystems,vr-zone)) tak da se il 6200 iz nekog razloga bolje OC-a il si ti fakat imal srece, bilo kako bilo - boli te kur** ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Tak da.....meni ljepo ide grafa, dere sve ispred sebe.....na 560/755 nema artefakata......tak da sam full zadovoljan sa grafom.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
E da se vratimo na HDR u OpenGL-u; jel to ima kakve veze s onom AALineGamma opcijom koju mozes ukljucit prek registry-a??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|