PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   OGL igre i HDR (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=23395)

Jelc 27.07.2005. 15:08

OGL igre i HDR

Ajde, baš me zanima da li netko igra kakvu noviju GL igru sa uključenim HDR-om i kakvi su utisci.

Bilo bi lijepo ak padne i koja slikica sa i bez HDR-a.

Malo sam igrao na Nvidii još prije koji mjesec ali samo D3D, GL nisam.

Tr4f1ka 27.07.2005. 18:15

e da o i mene zanima... :beer:

GoGzS 27.07.2005. 19:09

Heh, mene zanima koja igra to koristi i kako uključit/isključit.... :D
Jel koristi FarCry to, da malo screenshotova nabacim, igram na 1024 sve na Very High voda na Ultra, samo shadowsi na High :D

MadBoY 27.07.2005. 22:13

Mislim da FC od 1.3 patcha podrzava HDR. Za HL2 ce sad izac neka mapa koja podrzava HDR. A Unreal 3 ce od pocetka podrzavat HDR :D

Jelc 27.07.2005. 22:16

Citiraj:

Originally posted by MadBoY
Mislim da FC od 1.3 patcha podrzava HDR.
To je D3D igra, HL2 isto-mene zanima OGL.

MadBoY 27.07.2005. 22:55

Jesam Panj (Lopata) :D ...

Jelc 28.07.2005. 00:48

Jebem mu...kad se treba špinčit ca clockanjem i 3DMarkom Nvidiaša ima ko dreka, kad treba nekaj napraviti ni traga ni glasa:p

GoGzS 28.07.2005. 12:00

Citiraj:

Originally posted by jELC
Jebem mu...kad se treba špinčit ca clockanjem i 3DMarkom Nvidiaša ima ko dreka, kad treba nekaj napraviti ni traga ni glasa

Tu sam :D
Daj neku igru, ime, da to zaigram, da vidim i ja taj efekt.... :D
Inače, igram DOOM 3 (čista zabava u 3 ujutro :D ) FarCry na Veteran (da malo otežam stvar), Juiced......i legendarni Icytower :D mislim da nijedna ne podržava HDR....

Jelc 28.07.2005. 13:05

Citiraj:

Originally posted by GoGzS
Tu sam :D
Daj neku igru, ime, da to zaigram, da vidim i ja taj efekt.... :D
Inače, igram DOOM 3 (čista zabava u 3 ujutro :D ) FarCry na Veteran (da malo otežam stvar), Juiced......i legendarni Icytower :D mislim da nijedna ne podržava HDR....

Mislim da je tvoja grafa ipak malo preslaba da bi vrtila igru sa iključenim HDR-om, i GT i Ultra se znaju gadno pridaviti.

Za igre koje se mogu špilati sa uključenim HDR-om ne znam ni ja, zato sam i pitao. (za OGL igre)

ZED 28.07.2005. 14:04

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Jebem mu...kad se treba špinčit ca clockanjem i 3DMarkom Nvidiaša ima ko dreka, kad treba nekaj napraviti ni traga ni glasa:p
A ti svako malo jeb... nas koji imamo nvidiu a sad od nas trazis rezultate o hdr-u:D :D

Jelc 28.07.2005. 14:59

Citiraj:

Originally posted by ZED-M
A ti svako malo jeb... nas koji imamo nvidiu a sad od nas trazis rezultate o hdr-u:D :D
Kaj se ti javljaš sa S3 Virge DX???
Imam i ja MX verziju S3 pa se ne hvalim okolo...

Osim toga-svi se špinčite sa HDR điđom, a nitko ne zna da li radi sa kojom novijom GL igrom???:confused: :confused: :confused:

Kaj nema podrške za HDR na GL-u ili...???

Moram priznati da nisam baš to pozorno pratio, tak da ne znam da li je to samo DX điđa ili...

Trenutno se zajebavam sa HDR-like shaderima za GL na ATI-ci pa sam čisto htio usporediti kvalitetu slike u igrama...

Računao sam na to da će barem 5% Nvidiaške populacije na forumu znati o čemu pričam.

ZED 28.07.2005. 15:06

Citiraj:

Kaj se ti javljaš sa S3 Virge DX???
Imam i ja MX verziju S3 pa se ne hvalim okolo...

Osim toga-svi se špinčite sa HDR điđom, a nitko ne zna da li radi sa kojom novijom GL igrom???:confused: :confused: :confused:

Kaj nema podrške za HDR na GL-u ili...???

Moram priznati da nisam baš to pozorno pratio, tak da ne znam da li je to samo DX điđa ili...

Trenutno se zajebavam sa HDR-like shaderima za GL na ATI-ci pa sam čisto htio usporediti kvalitetu slike u igrama...

Računao sam na to da će barem 5% Nvidiaške populacije na forumu znati o čemu pričam.

Pa znam ja kaj je hdr al nemam adekvatnu karticu

A ak se s tim igras na ati-u u ukojim igrama gledas kvalitetu?
S3 Virge imam jer mi je fx5200 krepo

GoGzS 28.07.2005. 15:09

Ma gle, reci mi samo naslov igre ja to nabavim lako, ako FarCry podržava (imam Patch 1.3) samo reci kako da uključim/isključim i ja ću postat screenshotove, nema veze hoće li to pičit ili ne, glavno da se vidi razlika...
P.S. na grafi je otključano još 4 pajpa, i flashan BIOS od Sparkle 6600 Ultra, te ju tjeram na 560/750 i ljepo idu igre....tako da, vrijedi pokušaja....samo reci naslov....

Jelc 28.07.2005. 15:18

Citiraj:

Pa znam ja kaj je hdr al nemam adekvatnu karticu

A ak se s tim igras na ati-u u ukojim igrama gledas kvalitetu?
S3 Virge imam jer mi je fx5200 krepo

Pa i ja sam imao na DFI Ultra-D S3 dok nisam kupio XL:)

Trenutno testiram samo na DOOM 3, kad se riješim nekog posla instalirat ću CoD i nastavke...

Znam ja da ti znaš kaj je HDR-ali ima dosta ljudu sa GT i Ultra modelima ali izgleda nitko ne zna da li dela na OGL-u.

Mogu i ja sa malo truda dobiti u npr. u FarCry-u HDR-like sliku, sad me zanima da li radi uopče u GL-u ili je opet samo neko zajebavanje sa gammom.

ZED 28.07.2005. 15:33

Citiraj:

Pa i ja sam imao na DFI Ultra-D S3 dok nisam kupio XL:)

Znam ja da ti znaš kaj je HDR-ali ima dosta ljudu sa GT i Ultra modelima ali izgleda nitko ne zna da li dela na OGL-u.

Ma svi ti koji imaju gt i ultra, imaju ih radi preseravanja:)

Bum ja ovih dana piknuo LE pa se bum s tim poigro
Nek daj reci kak si hladio s3?
to kipi makar sam po win-u mrdam

Jelc 28.07.2005. 15:52

Citiraj:

Nek daj reci kak si hladio s3?
to kipi makar sam po win-u mrdam

GPU je "gol" i ne grije se jako:)
Ali mi je zato kvaliteta slike nakon ATI-ca priskrbila kronični konjuktivitis...sto puta sam prokleo dan kad sam prodao PCI RAGE II+.

MadBoY 28.07.2005. 16:02

http://www.delphi3d.net/download/hdr_fbo.zip

Nije igra al je nekakav demo. Dakle OpenGL i HDR funkcioniraju :)

GoGzS 28.07.2005. 16:36

Za MoH i CoD znam da su OpenGL igre, no da koriste HDR to nisam znao, idem malo kemijat, postam screenshotove ak kaj skužim da je različito :D

Beren 28.07.2005. 17:21

Koliko ja znadem, niti jedna OGL igra trenutno ne podržava HDR.

Kaj se tiče uključivanja HDR-a u FC-u:

spustiš konzolu i napišeš r_hdrrendering x, s tim da je x cijeli broj između 1 i 11. Najčešće se koristi vrijednost 7, a mi je također rabimo kad testiramo grafičke kartice.

GoGzS 28.07.2005. 17:51

U FarCryu HDR izgleda vrlo vrlo zanimljiva opcija, bolje se sve ističe, nekak živahnije izgleda.....ma jednostavno cool.....ako nekog zanima mogu postat par screenshotova sa uključenim/isključenim HDR-om pa uspoređujte :D

Beren 28.07.2005. 17:56

Meni HDR izgleda fenomenalno, mnogo bolje od FSAA-a.

FSAA je zapravo zadnja opcija koju koristim ako želim nabit kvalitetu grafike. Radije ću uključiti anisotropic filtering nego FSAA budući da se razlika više osjeti pri stvarnom igranju.

Tr4f1ka 28.07.2005. 19:28

Citiraj:

Originally posted by Beren
Meni HDR izgleda fenomenalno, mnogo bolje od FSAA-a.

FSAA je zapravo zadnja opcija koju koristim ako želim nabit kvalitetu grafike. Radije ću uključiti anisotropic filtering nego FSAA budući da se razlika više osjeti pri stvarnom igranju.

hmhmhm... moram se neslozit :D
malo proprckaj po opcijama i usporedjuj, ( osim ak imas nvidiu, pa ni nemas neke opcije :/ osim ak nekoristis nhancer ), ja sam se stim dosta dugo zajebavo jedno vrijeme, SSAA>>>ALL

Beren 28.07.2005. 19:35

Sry, koristim i ATI-jeve i nVidijne grafičke kartice, ali i dalje je meni AF mnogo bitnije opcija od AA, pa makar to bio i super-sampling.

Brain32 28.07.2005. 19:59

Citiraj:

Sry, koristim i ATI-jeve i nVidijne grafičke kartice, ali i dalje je meni AF mnogo bitnije opcija od AA, pa makar to bio i super-sampling.
Ufffffffff meni AF opce nije nest posebno(trilinear mi je full OK) dok od nazubljenih linija dobijem zivcani slom, tj. radije cu spustit detalje pa da mogu ukljucit AA nego obrnuto...

GoGzS jesi ju volt-moddal s olovkom il kak se spada?

Beren 28.07.2005. 20:05

A hebiga, svakoj budali njegov gušt :D

Brain32 28.07.2005. 20:15

Citiraj:

A hebiga, svakoj budali njegov gušt :D
Tocno to, zato su nam i dali sve te opcije:D :beer:

GoGzS 28.07.2005. 20:34

Citiraj:

Originally posted by Brain32

GoGzS jesi ju volt-moddal s olovkom il kak se spada?

Niti jedno ni drugo :D
Zapravi, veći napon (kako vi kažete ,,voltaža") prouzročena je flashanjem Sparkleovog 6600 Ultra BIOS-a, što je i rezultiralo malo žešće postavke memorije, tako da i bez OC-a se vidi neka razlika....a još kad u Rivatuneru dodaš 4 pipea i clokneš ju.....ma milina za 800 kn :D

Brain32 28.07.2005. 20:46

Ma stavio sam i ja taj Sparkle Ultra bios ali mi je isti fakat bijedno podigao voltazu(1,39-1,41) tak da prek 500 ne ide, dok je memoriji 710 najvisa sigurna frekva.
BTW Sparkle Ultra bios ti ima malo opustenije(a ne zesce) latencije pa zato i ide na tolke frekve, ali nitko sa 6600 nije uspio navuc prek 720 bez volt modda(bar ne vidjeh(mkvtech,extremesystems,vr-zone)) tak da se il 6200 iz nekog razloga bolje OC-a il si ti fakat imal srece, bilo kako bilo - boli te kur**:beer:

GoGzS 28.07.2005. 21:02

Citiraj:

Originally posted by Brain32
Ma stavio sam i ja taj Sparkle Ultra bios ali mi je isti fakat bijedno podigao voltazu(1,39-1,41) tak da prek 500 ne ide, dok je memoriji 710 najvisa sigurna frekva.
BTW Sparkle Ultra bios ti ima malo opustenije(a ne zesce) latencije pa zato i ide na tolke frekve, ali nitko sa 6600 nije uspio navuc prek 720 bez volt modda(bar ne vidjeh(mkvtech,extremesystems,vr-zone)) tak da se il 6200 iz nekog razloga bolje OC-a il si ti fakat imal srece, bilo kako bilo - boli te kur**:beer:

Neznam......na na ocklubovom forumu lik ima istu Leadtek 6100 ko ja (AGP sa HIS chipom, memorija stoji pod kutem od 45 stupnjeva) i isto pere ko ja 560/750, ide i kod njeg na 755, no on kaže da mu je dosta, ja svoju testirao 3DMarkom'05 (koristim NGOptimizirane driver) i okinem 3400 markova, proc mi je clockan na 2.5 GHz (200*12,5) i dere sve ispred sebe, sad za koji dan idem u chipoteku po tekuće srebro da otključam dodatnih 256 Kb cache memorije na procu (pošto je jezgra Thorton, može se modat u Bartona :D )
Tak da.....meni ljepo ide grafa, dere sve ispred sebe.....na 560/755 nema artefakata......tak da sam full zadovoljan sa grafom....

Brain32 02.08.2005. 17:09

E da se vratimo na HDR u OpenGL-u; jel to ima kakve veze s onom AALineGamma opcijom koju mozes ukljucit prek registry-a???

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:12.