Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.09.2010., 18:09   #1
Emir_S
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2010
GTX 4xx serija Windows "welcome" freeze

Pozdrav svima

Iako bi tema mogla ici u "softverske probleme", otvaram je ovdje jer se tice cijele GTX 4xx serije grafickih kartica, pa me zanimaju samo misljenja ostalih, ne trazim rijesenje

Neki od vas su citali ovu moju temu i problem je bio rijesen, ali samo nakratko, jer je sada opet isti problem. Naime, nakon nekoliko dana testiranja i istrazivanja po netu, otkrio sam da dosta korisnika GTX 4xx serije (svi proizvodjaci) ima slican problem sa zamrzavanjem kompa na Windows 7 "welcome" screenu. Problem se manifestuje iznenada, a kad se jednom pojavi gotovo ga je nemoguce rijesiti. Problem izazivaju driveri, i to se cini svi driveri koji postoje Jedini nacin da korisnik normalno koristi racunar je da u safe mode-u izbrise sve Nvidia drivere i koristi standard graphics adapter Instaliranje bilo kakvih drivera konstantno izaziva freeze na welcome screenu nakon podizanja sistema. Postoji dosta tema na netu oko ovog problema i cini se da je jedino rijesenje zamjena kartice
Drugo rijesenje je da se kartica stavi u drugi slot, ali to samo privremeno odgadja problem i onda se opet pojavi

Da napomenem, problem se ne javlja kod svih vlasnika kartica, vec samo kod pojedinih. Uzrok je losa serija ili nesto drugo

U ponedjeljak cu vjerovatno zamijeniti karticu ako do tad ne rijesim problem, pa me zanima da li je iko drugi imao ovakav ili slican problem sa GTX 4xx serijom?
Emir_S je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2010., 19:17   #2
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
A kakva je situacija kod kod XP-a? Ma ubiti nije ni bitno... Nosi to na garanciju
Matth€w je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.09.2010., 20:55   #3
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Iskreno, taj mi se problem nikad nije pojavio. No također sam čitao o tome, uglavnom netko je modificirao hal.dll i navodno tako rješio problem. Ne znam točno gdje sam to pročitao, inače bih stavio link, ali čisto da imaš referencu odakle početi.
Staro 09.09.2010., 21:12   #4
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Emir_S Pregled postova
cini se da je jedino rijesenje zamjena kartice
Drugo rijesenje je da se kartica stavi u drugi slot, ali to samo privremeno odgadja problem i onda se opet pojavi
Automatski logon isto nema efekta, ako si ti jedini korisnik, tj. nemaš više korisničkih računa na toj instalaciji Windowsa?
Pošto se na taj način preskače i login i welcome ekran, te se Windowsi automatski logiraju "u desktop" spreman za rad.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2010., 21:42   #5
Emir_S
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Automatski logon isto nema efekta, ako si ti jedini korisnik, tj. nemaš više korisničkih računa na toj instalaciji Windowsa?
Pošto se na taj način preskače i login i welcome ekran, te se Windowsi automatski logiraju "u desktop" spreman za rad.
Ne znam na sto tacno mislis? Jesam, jedini sam korisnik, tacnije imam samo administratorski account i loguje se automatski, bez upisivanja sifre i ostalo. Jel na to mislis?
Staro 09.09.2010., 21:57   #6
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Da, na to mislim, ali ako ti je to već podešeno i opet se na neku foru smrzava na welcome ekranu - izgleda da je nVidia žešće zayebala drivere za ovu seriju kartica.
Makar da ne bi bilo nismo znali ili smo se krivo skužili, ovo je postupak za automatski logon, pa provjeri (za svaki slučaj) dal je i kod tebe tak podešeno.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 09.09.2010. u 22:05.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2010., 13:15   #7
Emir_S
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Da, na to mislim, ali ako ti je to već podešeno i opet se na neku foru smrzava na welcome ekranu - izgleda da je nVidia žešće zayebala drivere za ovu seriju kartica.
Makar da ne bi bilo nismo znali ili smo se krivo skužili, ovo je postupak za automatski logon, pa provjeri (za svaki slučaj) dal je i kod tebe tak podešeno.
Provjerio sam, automatski je logon, ali bez obzira ne pomaze. Problem nije do logona, nego do kartice, jer cim sistem upotrijebi karticu, dolazi do freezanja. Jedino sto mi pada na pamet je mozda problem s Aerom, jer se problem ne pojavljuje u Safe Mode-u (kada je Aero tema iskljucena).
Da li mozda neko zna kako iskljuciti Aero efekte u potpunosti u Windowsima?

Edit:
Nasao sam, i ja pitam gluposti .. evo sad cu probati da ukinem Aero pa da stavim drivere
Staro 10.09.2010., 13:25   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nije samo Aero isključen, u Safe modu (tako je kod svih winsa od XP pa dalje) se koristi drugi (nazovimo ga univerzalni) video drajver by M$.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2010., 13:34   #9
Emir_S
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nije samo Aero isključen, u Safe modu (tako je kod svih winsa od XP pa dalje) se koristi drugi (nazovimo ga univerzalni) video drajver by M$.
Upravu si, sad sam probao, opet isti problem

Nije mi jasno kako Nvidia nista ne poduzima u vezi ovoga, a na njihovom oficijelnom forumu najvise se raspravlja bas oko ovoga. Sto je najgore, izgleda se zna za ovaj problem, tako da ko god prijavi freezanje samo mu zamijene karticu bez pogovora - uputa proizvodjaca.
Niko ni da napise clanak da ima citava serija defektnih kartica...
Staro 11.09.2010., 11:46   #10
Emir_S
Registered User
Moj komp

Ova tema dobija sve veci znacaj na oficijelnom Nvidia forumu, ali i forumima proizvodjaca kartica
Kako sam procitao, vecina ljudi koji su i zamijenili kartice opet imaju probleme s novim karticama

Evo jedan od postova s Nvidia foruma:

Citiraj:
"I am not the kind of guy to post on these things. I have been in the industry for decades and 99% of the "experts" on the net are kids who have built a handful of computers and think that they know the score. They don't. Their moronic posts clog the internet and make it difficult for people with real skills and knowledge to get to the core of the problem.

So - shut up if you don't know or don't have anything new to add. Get it?

I am an IT Professional who services the gamer community. I have dealt with every problem under the sun to do with Windows and gaming PC's. My career is fixing gaming machines and optimizing them. It's what I do. Full time.

Why am I posting here? Because of the issue regarding the GTX400 series of cards. A significant percentage of them don't work in almost any configuration.. I have seen the errors on GTX460's, 470's and 480's - in every type of config you can imagine - however the issue seems to me to be predominantly on AMD boards, though not exclusively.

Do not try and fool yourself that there is a "fix" around. There is not. Only the NVidia driver developers can fix this problem. There is no physical problem with the hardware on the card - in a nutshell, the interface software for the hardware is unfinished and buggy. It will not play nice with many different configurations.

My abilities extend deeply into registry editing, and crash dump analysis. I have tried everything. The crashes appear to be coming from a number of places, but detective work always ends up back at DirectX and Nvidia dll's. Exhaustive research on the net clearly demonstrates that this is a widely experienced problem (it also demonstrates how many of you kids think you know whats going on and don't - yet you post anyway).

Solution? There is none. Nvidia has released a GPU with limited compatibility due to limited testing and what I suspect is a behind the scenes AMD vs. NVidia battle.

Shame on you NVidia. This is a HUGE problem, and you know it. And I want to send a big personal "up yours" for making my life a hell, and making me look incompetent before my customers. And another universal "up yours" for making people fork out hundreds and hundreds of dollars for a product you PRETEND is fit for sale, but you knew darn well it wasn't. Blame AMD all you like.

DO NOT BUY ANY GFX400's. You have around a 1 in 5 chance (guesstimate) that it will not play nice with your system. I am having NO such problems with any HD5000 series cards. If you own one of these cards and the issue appears to be the BSOD related to the GTX400's, return the card as faulty (with all documentation and proof of purchase of course) and demand store credit towards a HD5000 series.

The only other alternative is to await NVidia to properly disclose the issue and release an update. In my experience, that means it will take too long.

I am furious about how much time and money you cost me.

EDIT: I am a sole operator and I have no financial interests related to this other than what it has COST ME"
Pitam se da li ce ikad Nvidia izdati obavijest da imaju problema s Fermi arhitekturom...

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 11.09.2010. u 11:55.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.09.2010., 13:56   #11
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ako je to generalni problem, možda glup prijedlog, no želiš li probati s modanim driverima ?

LINK

Al nie mi jasno kaj to Nvidia radi, pa kaj im je potrebno forsirati nešto i onda na kraju ispadne da je to "nekaj" kaj nije trebalo van tako nedovršeno, ili su se nadali da se nitko nece buniti ili da cemo biti dovoljno glupi pa necemo vidjeti da je to problem do njih ??

Kud ih to vodi ?
Staro 25.09.2010., 21:08   #12
Tony Hawk
Registered User

Datum registracije: Oct 2007
Da li se nVidia ocitovala oko ovog problema? Jesu nasli nekakav sluzbeni fix?
Tony Hawk je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2010., 01:14   #13
Emir_S
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Tony Hawk Pregled postova
Da li se nVidia ocitovala oko ovog problema? Jesu nasli nekakav sluzbeni fix?
Ne, jos nista. Prijavilo se bas dosta ljudi s istim problem na Nvidia forumu i na dosta drugih foruma (EVGA, Tom's Hardware, Gigabyte, Alienware, i drugi), medjutim bas niko nije pronasao soluciju za ovaj problem. Uglavnom su ljudi zamijenili kartice ili presli na ATI. Nekim se cak desavalo da zamijene karticu, pa onda i nova da prestane raditi nakon par dana Izgleda je u pitanju serija losih kartica ili nekompaktibilnost Fermi arhitekture s pojedinim plocama i jedino sto preostaje je da se zamijeni kartica.

Sto se tice Nvidia foruma, tamo je bila bas jedna aktivna tema o ovom problemu dok nije dosao moderator i preimenovao temu, neke clanove banovao, a dosta postova izbrisao ili izmjenio! (ne znam jel igdje dozvoljeno editovanje postova clanova?! ) Na taj nacin su zataskali cijelu stvar

Moram reci da je moja prva kartica bila Nvidia TNT2 (prije vise od 10 godina! ) i bio sam vjerni Nvidia kupac, sve do ove situacije Sramota, zaista. Uglavnom, GTX460 sam vratio, dodao jos love i sada cekam da mi stigne Gigabyte ATI Radeon HD5850 Overclocked Edition
Staro 26.09.2010., 11:33   #14
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Ja sam prekjucer kupil gainward gtx 460 768mb u adm-u, odmah instalirao najnovije drivere (stare pocistio cc cleanerom) i crysis da vidim je'l ima problema, i windowsi se vec barem 15. put nakon igranja bootaju normalno (nakon svakog paljenja je bilo oko 20 min igranja crysisa).

Da li je mozda problem nakon Crysisa 2, pa da i to testiram, ili bi trebal duze spilat?
Overclock je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2010., 11:43   #15
Emir_S
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
Ja sam prekjucer kupil gainward gtx 460 768mb u adm-u, odmah instalirao najnovije drivere (stare pocistio cc cleanerom) i crysis da vidim je'l ima problema, i windowsi se vec barem 15. put nakon igranja bootaju normalno (nakon svakog paljenja je bilo oko 20 min igranja crysisa).

Da li je mozda problem nakon Crysisa 2, pa da i to testiram, ili bi trebal duze spilat?
Nije problem do Crysisa ili do bilo koje igre, problem je do graficke, jer valjda jednostavno neke dodju defektne Npr. moja je sasvim normalno radila 3 dana i onda pomahnitala. Cak sam odnio u servis liku da testira i 7 dana je pokusavao sve moguce, nista nije pomoglo

Ako ti grafa radi normalno, onda nemoj da brines, problem ne pogadja sve redom, tako da uzivaj
Staro 26.09.2010., 11:47   #16
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Mislim da zaista nema potrebe da se sad javlja ekipa koja ima GTX4xx a da nema problema s karticama. I ja sam probao njih 7-8 pa nisam imao problema. No to nije tema. Tema je vezana za ekipu koja ima problema.

Također ovo nije Nvidia forum i postovi vezani za njihov forum gdje se insinuira na bilo koji oblik manipulacije ili teorija zavjere bit će obrisani jer se ne tiču ovog foruma!

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je online   Reply With Quote
Staro 26.09.2010., 11:55   #17
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Nisam postal da se hvalim ili uzdizem nvidiju ili bilo kaj u tom smislu, vec pokusavam saznati detaljnije podatke o problemu da isprovociram problem jer postoji sansa da ga grafa ima, a garancija u prvih 7 dana se da najbrze rijesit.
Staro 26.09.2010., 16:31   #18
Core2Duo22
Mucki provokator
Moj komp

Core2Duo22's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
Nisam postal da se hvalim ili uzdizem nvidiju ili bilo kaj u tom smislu, vec pokusavam saznati detaljnije podatke o problemu da isprovociram problem jer postoji sansa da ga grafa ima, a garancija u prvih 7 dana se da najbrze rijesit.
Postoji šansa i da ti proc rikne, postoji šansa i da ti napajanje rikne, postoji šansa da si dobio loš primjerak napajanja. Stavi ga pod hitno na tjedan dana OCCT-a, možda stvarno i rikne.
OMG.

Daj, kupio si novu grafu čovječe pa uživaj lijepo u njoj. Ako nešto ne radi, imaš garanciju. Rađe svoje slobodno vrijeme usmjeri na nešto konstruktivnije.

Core2Duo22 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2010., 16:42   #19
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

@core2duo22
Unutar tjedan dana nakon kupnje proizvoda, mozes ga vratit ako je u stanju u kakvom je i kupljen i prodavac ti mora vratiti pare, po zakonu RH. Dakle prvi tjedan me niko ne moze j... da dodjem za tjedan dana po to kad bi to bilo ''pravilno'' istestirano, jer svako putovanje u zg me minimalno kosta 40kn i 2h zivota.

Bolje sad izgubit par sati i 0 kuna, nego se poslje navlacit s garancijama i vremenskim rokovima da se iste ostvare.
Staro 26.09.2010., 16:59   #20
Nybelung
Guest

Dobro kaže Overclock, bolje je novu grafu prvih sedam dana dobro nagazit!
Možda onda krepa već 8. dana umjesto nakon 8 mjeseci.
  Reply With Quote
Staro 26.09.2010., 17:08   #21
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Decki brkate pojmove.
Malo crysisa, wolfensteina i SC2 sa dozom vantage-a su daleko od gazenja
Furmark je gazenje i occt je gazenje, jos k tome kranje nepotrebno po mom misljenju.

Nadam se detektirat sofwareski kvar kroz normalnu upotrebu ako postoji, a ne gazit je glupostima da se rastali od muke.
Staro 06.10.2010., 08:33   #22
Neo2001
Premium

Neo2001's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Vidim ne piše se više o problemu, jel to znači da je problem riješen nekim novim driverima ili je problem i dalje tu, ali se naravno više nitko na njega ne obazire? Naime namjeravam kupiti sebi novu karticu, cijena GTX 4xx-ca je po mome, taman sad tu negdje, u granicama normale, pa da si ne zadam nepotrebne probleme jer mi se win7 dosta svidaju zasad.?
Neo2001 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2010., 09:24   #23
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Neo2001 Pregled postova
Vidim ne piše se više o problemu, jel to znači da je problem riješen nekim novim driverima ili je problem i dalje tu, ali se naravno više nitko na njega ne obazire? Naime namjeravam kupiti sebi novu karticu, cijena GTX 4xx-ca je po mome, taman sad tu negdje, u granicama normale, pa da si ne zadam nepotrebne probleme jer mi se win7 dosta svidaju zasad.?
Win7 ti i trebaju želiš li iskoristiti 4XX-cu do kraja (govorim o DX 11). a zadavanje problema ti ne treba predstavljati glavobolje. kartice mogu doći poludefektne, kao i sva ostala elektronička roba (ipak, ovo je HR). vratiš natrag na RMA, dobiješ novu i to je to.
nepotrebno je sada potezati raspravu "problem se rješava kupnjom ATI kartice". i meni je riknulo nekoliko kartica 6600GT/6800GT, čak mi je jedna leadtekica došla defektna, Bože moj, pa nije bilo filozofiranja "kaj ako ovo, kaj ako ono". Pošalješ na RMA, ako je kod tebe takva, bit će i kod njih i dobiješ novu. a i moguće je da je to sve bilo zbog drivera, omaklo se već jednom ili dva puta u zadnjih godinu dana da su povlačili drivere i rekli da ih se ne instalirava.
Brko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno