|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
GTX 4xx serija Windows "welcome" freeze
Pozdrav svima ![]() Iako bi tema mogla ici u "softverske probleme", otvaram je ovdje jer se tice cijele GTX 4xx serije grafickih kartica, pa me zanimaju samo misljenja ostalih, ne trazim rijesenje ![]() Neki od vas su citali ovu moju temu i problem je bio rijesen, ali samo nakratko, jer je sada opet isti problem. Naime, nakon nekoliko dana testiranja i istrazivanja po netu, otkrio sam da dosta korisnika GTX 4xx serije (svi proizvodjaci) ima slican problem sa zamrzavanjem kompa na Windows 7 "welcome" screenu. Problem se manifestuje iznenada, a kad se jednom pojavi gotovo ga je nemoguce rijesiti. Problem izazivaju driveri, i to se cini svi driveri koji postoje ![]() ![]() ![]() Drugo rijesenje je da se kartica stavi u drugi slot, ali to samo privremeno odgadja problem i onda se opet pojavi ![]() Da napomenem, problem se ne javlja kod svih vlasnika kartica, vec samo kod pojedinih. Uzrok je losa serija ili nesto drugo ![]() U ponedjeljak cu vjerovatno zamijeniti karticu ako do tad ne rijesim problem, pa me zanima da li je iko drugi imao ovakav ili slican problem sa GTX 4xx serijom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
A kakva je situacija kod kod XP-a? Ma ubiti nije ni bitno... Nosi to na garanciju ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Iskreno, taj mi se problem nikad nije pojavio. No također sam čitao o tome, uglavnom netko je modificirao hal.dll i navodno tako rješio problem. Ne znam točno gdje sam to pročitao, inače bih stavio link, ali čisto da imaš referencu odakle početi.
![]() |
#4 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Pošto se na taj način preskače i login i welcome ekran, te se Windowsi automatski logiraju "u desktop" spreman za rad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ne znam na sto tacno mislis? Jesam, jedini sam korisnik, tacnije imam samo administratorski account i loguje se automatski, bez upisivanja sifre i ostalo. Jel na to mislis? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, na to mislim, ali ako ti je to već podešeno i opet se na neku foru smrzava na welcome ekranu - izgleda da je nVidia žešće zayebala drivere za ovu seriju kartica. Makar da ne bi bilo nismo znali ili smo se krivo skužili, ovo je postupak za automatski logon, pa provjeri (za svaki slučaj) dal je i kod tebe tak podešeno. Zadnje izmijenjeno od: McG. 09.09.2010. u 22:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Da li mozda neko zna kako iskljuciti Aero efekte u potpunosti u Windowsima? Edit: Nasao sam, i ja pitam gluposti ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nije samo Aero isključen, u Safe modu (tako je kod svih winsa od XP pa dalje) se koristi drugi (nazovimo ga univerzalni) video drajver by M$. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Nije mi jasno kako Nvidia nista ne poduzima u vezi ovoga, a na njihovom oficijelnom forumu najvise se raspravlja bas oko ovoga. Sto je najgore, izgleda se zna za ovaj problem, tako da ko god prijavi freezanje samo mu zamijene karticu bez pogovora - uputa proizvodjaca. ![]() Niko ni da napise clanak da ima citava serija defektnih kartica... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Ova tema dobija sve veci znacaj na oficijelnom Nvidia forumu, ali i forumima proizvodjaca kartica ![]() Kako sam procitao, vecina ljudi koji su i zamijenili kartice opet imaju probleme s novim karticama ![]() Evo jedan od postova s Nvidia foruma: Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Razer. 11.09.2010. u 11:55. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Ako je to generalni problem, možda glup prijedlog, no želiš li probati s modanim driverima ? LINK Al nie mi jasno kaj to Nvidia radi, pa kaj im je potrebno forsirati nešto i onda na kraju ispadne da je to "nekaj" kaj nije trebalo van tako nedovršeno, ili su se nadali da se nitko nece buniti ili da cemo biti dovoljno glupi pa necemo vidjeti da je to problem do njih ?? Kud ih to vodi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Da li se nVidia ocitovala oko ovog problema? Jesu nasli nekakav sluzbeni fix? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Sto se tice Nvidia foruma, tamo je bila bas jedna aktivna tema o ovom problemu dok nije dosao moderator i preimenovao temu, neke clanove banovao, a dosta postova izbrisao ili izmjenio! (ne znam jel igdje dozvoljeno editovanje postova clanova?! ![]() ![]() Moram reci da je moja prva kartica bila Nvidia TNT2 (prije vise od 10 godina! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Ja sam prekjucer kupil gainward gtx 460 768mb u adm-u, odmah instalirao najnovije drivere (stare pocistio cc cleanerom) i crysis da vidim je'l ima problema, i windowsi se vec barem 15. put nakon igranja bootaju normalno (nakon svakog paljenja je bilo oko 20 min igranja crysisa). Da li je mozda problem nakon Crysisa 2, pa da i to testiram, ili bi trebal duze spilat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() Ako ti grafa radi normalno, onda nemoj da brines, problem ne pogadja sve redom, tako da uzivaj ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mislim da zaista nema potrebe da se sad javlja ekipa koja ima GTX4xx a da nema problema s karticama. I ja sam probao njih 7-8 pa nisam imao problema. No to nije tema. Tema je vezana za ekipu koja ima problema. Također ovo nije Nvidia forum i postovi vezani za njihov forum gdje se insinuira na bilo koji oblik manipulacije ili teorija zavjere bit će obrisani jer se ne tiču ovog foruma!
![]() |
#17 |
Premium
|
Nisam postal da se hvalim ili uzdizem nvidiju ili bilo kaj u tom smislu, vec pokusavam saznati detaljnije podatke o problemu da isprovociram problem jer postoji sansa da ga grafa ima, a garancija u prvih 7 dana se da najbrze rijesit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Mucki provokator
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
OMG. Daj, kupio si novu grafu čovječe pa uživaj lijepo u njoj. Ako nešto ne radi, imaš garanciju. Rađe svoje slobodno vrijeme usmjeri na nešto konstruktivnije. ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
@core2duo22 Unutar tjedan dana nakon kupnje proizvoda, mozes ga vratit ako je u stanju u kakvom je i kupljen i prodavac ti mora vratiti pare, po zakonu RH. Dakle prvi tjedan me niko ne moze j... da dodjem za tjedan dana po to kad bi to bilo ''pravilno'' istestirano, jer svako putovanje u zg me minimalno kosta 40kn i 2h zivota. Bolje sad izgubit par sati i 0 kuna, nego se poslje navlacit s garancijama i vremenskim rokovima da se iste ostvare. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
Dobro kaže Overclock, bolje je novu grafu prvih sedam dana dobro nagazit! Možda onda krepa već 8. dana umjesto nakon 8 mjeseci. ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Decki brkate pojmove. ![]() Malo crysisa, wolfensteina i SC2 sa dozom vantage-a su daleko od gazenja ![]() Furmark je gazenje i occt je gazenje, jos k tome kranje nepotrebno po mom misljenju. Nadam se detektirat sofwareski kvar kroz normalnu upotrebu ako postoji, a ne gazit je glupostima da se rastali od muke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Vidim ne piše se više o problemu, jel to znači da je problem riješen nekim novim driverima ili je problem i dalje tu, ali se naravno više nitko na njega ne obazire? Naime namjeravam kupiti sebi novu karticu, cijena GTX 4xx-ca je po mome, taman sad tu negdje, u granicama normale, pa da si ne zadam nepotrebne probleme jer mi se win7 dosta svidaju zasad.? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
nepotrebno je sada potezati raspravu "problem se rješava kupnjom ATI kartice". i meni je riknulo nekoliko kartica 6600GT/6800GT, čak mi je jedna leadtekica došla defektna, Bože moj, pa nije bilo filozofiranja "kaj ako ovo, kaj ako ono". Pošalješ na RMA, ako je kod tebe takva, bit će i kod njih i dobiješ novu. a i moguće je da je to sve bilo zbog drivera, omaklo se već jednom ili dva puta u zadnjih godinu dana da su povlačili drivere i rekli da ih se ne instalirava. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|