|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
HDMI kabel
molio bi preporuku za HDMI kabel,neznam dali su velike razlike u kabelima i neznam što odnosno koji nikako ne uzeti,onako iz vašeg iskustva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Sve je to slicno nemoj se opterecivati nekupuj najvece (najjeftinije) smece a sve drugo ti je ok. digitalni signal nije osjetljiv na vrstu i kvalitetu kabla kao analogni, ja imam 3 raznih cijena od 25 eura najskuplji do 5 eura najjeftiniji i svi rade bez problema i razlike.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bill Gates
|
Kupi bilo koji. I nemoj pusiti ove fore za skuplje kablove. Jedinica i nula koja su poslane doci ce kao jedinica i nula, bilo kakav da je kabel, samo da provodi struju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
ma to sam i mislio,samo sam htio čuti jel stvarno tako...hvala na pomoči u odluci koji kabel da uzmem u ponedjeljak.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() |
#6 |
Bill Gates
|
Da, ako ti treba dulji, onda se slazem da treba kupiti kvalitetniji kabel. Ali kad vidim ljude kako kupuje kabl od 1m za 500kn padne mi mrak na oci, a nema nikakve razlike u kvaliteti slike kad je sve digitalija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Ali slažem se da je prosječnom korisniku dovoljan i prosječni kabel. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja sam kupio u admu kabel od 10 metara... http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6245 Jako sam zadovoljan.Imao sam prije namjeru napraviti htpc ali sobzirom da sam naišao na ovaj jeftini ali odlični kabel potpuno sam odustao od te ideje .Spojio sam komp i tv sa ovim kabelom i spremio dvd linijski player na tavan.Uz Power DVD 9 koji radi fenomenalan upscalig nemam potrebu za ničim boljeim .Eventualno u dogledno vrijeme ubacim u komp neki blu ray čitač. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Vjerovatno misli na greske u prenosu pa korekcija mora da to ispravlja, e sad koliko je ta korekcija greske na pojedinom uredaju kvalitetna to je druga stvar.
![]() |
#12 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Stvarno ne kuzim kakve greske...pa signal je ili stigao ili nije, ne radi se o analogiji. S druge strane moram priznat da me je znanje dosta oskudno na ovom polju, zato sam i pitao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
bilo je i no sound kabela, ili samo sound itd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
|
Cables and Connectors U uvodnom postu nije navedeno ni što će se priključivati, kao ni udaljenost. Dobro da je već spomenuto da Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
unaprijed da se pripremim na sačekuše,sutra bi trebao stić kabel,znači spojio bi gtx 260 i lcd tv,preko dv-hdmi adaptera,čito sam po forumima,da samo,nadam se da je samo,treba spojit i onaj mali spdif kabel da bi dobio i zvuk kroz hdmi kabel???treba još nešto podesit osim spojit spdif kabel sa pločom i grafom. kabel je hdmi 5m equip iz linksa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
hdtelevizija.com editor
|
Ono sto treba da se zna da je HDMI kabal u potpunosti digitalan; drugim rijecima kad se na jednom kraju primi nula ili jedinica ta se nula i jedinica treba da isporuci na drugom kraju. Nikakve interferencija nema. Kabal ili radi ili ne, dakle kao sto je neko rekao samo je pitanje koliko su konektori dobri. Dakle ganjati najjeftinije HDMI kablove koji imaju u 99% slucajeva jako dobre konektore.
![]() |
#21 | |
Bill Gates
|
Citiraj:
![]() ![]() EOD. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Sad su konektori krivi kad netko ima problem s kabelom jer kabel ne može radit napola ?
![]() Ja sam mislio da je stvar u lošoj žici / gubicima / na što su neki uređaji (HDMI logika) osjetljiviji nego drugi. ![]() Evo nešto iz moje prakse... jeftini HDMI 10m / chipoteka (izvor slike1) = nema slike uopće jeftini HDMI 10m / chipoteka (izvor slike2) = max 720p ali s nekim točkicama skuplji HDMI 10m (izvor slike 1&2) =720p & 1080p rade bez problema jeftini HDMI 5m (izvor slike 1) = 720p radi normalno a na 1080p neki problem s horizontalnim crtama kao da neko prčka po konektoru pa se gubi kontakt jeftini HDMI 5m (izvor slike 2) =720p radi normalno ali sa 1080p se izgubi signal i povremeno nestane slike/ i nekad se i ne vrati skuplji HDMI 5m (izvor slike1 & 2) =720p & 1080p rade bez problema note: jeftini kabel od 10 i 5m ima konektore iste kvalitete ![]() Inače , pošto su u pravilu kvalitetniji kabeli veće dužine zaista skupi, ako nekom treba bolji/duži kabel nek razmisli o kombinaciji Tasker TSK 1060 (50kn/m) i konektoru T 460 (oko 50kn kom)
![]() |
#23 |
hdtelevizija.com editor
|
Koristim HDMI kablove od 12km (oko 50kn) i nikad nikavih problema nisam imao. Imami jedan od 100km (oko 370kn) i nikakve razlike u kvaliteti slike ili smetnji nema u odnosu na jeftinije.
![]() |
#24 |
Buy now, cry later
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
frend uzeo kabel ali nema zvuka,equip hdmi kabel iz linksa konfa gigabyte 965-ds3 bfg gtx 260 ocx lcd tv lg 4000 32" sliku odmah dobili,svudgje na forumima čitam za radeon da ima u sebi čip koji bla bla za zvuk bez kerefeka,hdmi kabel se spaja preko dvi\hdmi adaptera,grafa na sebi nema hdmi,dobio spdif kabel samo on ima 2 pina a spdif na ploči 3 pina??kako sad to spojit 2 na 3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
DVI nema podršku za zvuk.. Barem nebi trebao imati... ![]() ![]()
![]() |
#30 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Preko adaptera dvi>hdmi ja imam zvuk. Trenutno imam direkt na grafi hdmi izlaz tako da nemam potrebe za adapterom. Kod njega je mislim problem to sto nvidia nema zvuk "preko" grafe kao Ati. Ili barem nisu imale. boo
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|