|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja imam bas takvu i eto bas ti naisao pitat i mogu ti reci da me danas iznenadila. Inace sam je drzao na 450/210 jer nije isla vise ali: Imam jedan modificirani bios koji karticu prepozna kao 9600XT i taj bios sadrzi postavke od samsung 5ns rama.Da se overklokat na 508/270 a ima 5NS hynix memoriju !!!!!!! Nisam mogao vjerovat da hynix ide tako visoko sa svojom 5 ns memorijom ako promijenis bios. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Hmm, pa kaj promjena bios-a nije zapravo niš drugo nego da se kartica prepoznaje kao neki drugi model( npr 9600XT) , i da ne moras prilikom svakog reebot-a softwareski clockat??
__________________ |
![]() |
#4 |
Premium
|
Cuj,iskreno i nije bas.Bios u sebi ima sve postavke,recimo konfiguracija memorije(tajminzi) ,voltaza itd. Ako stavis recimo bios od connect3d-a sa samsung memorijom na karticu sa hynixovom memorijom,moci ces vise overclockat jer samsung ima labavije postavke latencije i ko jos zna kakve sitnice (ne znam sve). I ja sam mislio ko i ti ali uvjerio sam se u suprotno. Stavio sam bios od 9600 (samsung 5.ns) na 9550 karticu (hynix 5ns) i dobio nevjerojatnu stvar.Overclock sada ide na 508/270 a prije nije isao vise od 450/210. Ako ne vjerujes posaljem ti grafu da isprobas ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
Datum registracije: Nov 2004
|
[QUOTE]Originally posted by Bruno_Rv [B]Ja imam bas takvu ........ ima 5NS hynix memoriju !!!!!!! Zvao sam u links i tip mi kaže da je samsungova mema na njoj. Di si ti kupio i kako je kod tebe hynix?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ima raznih BIOSA. I ne mora biti da imaju samo drugačiji kod za prepoznavanje kartice. Kao što Bruno_Rv reče, imaju razne postavke za memorije, neki BIOS-i imaju zaključane vrijednosti za OC itd... +postoje i editori za BIOS-e tak da možeš sam nariktati recimo PAL/NTSC postavke, napone na memoriji, latencije...ali kao što i zvuči, mogućnosti da se nešto sjebe su veče zato oprezno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
[QUOTE]Originally posted by Rodijak [B] Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |