![]() |
Connect3d 9550
1 privitaka
Molio bi sve vlasnike ove grafičke da mi jave koliko bita i koja memorija je na njoj jer na netu nema ništa.
Imaju je u Linksu i košta 507 kuna. |
Ja imam bas takvu i eto bas ti naisao pitat i mogu ti reci da me danas iznenadila. Inace sam je drzao na 450/210 jer nije isla vise ali:
Imam jedan modificirani bios koji karticu prepozna kao 9600XT i taj bios sadrzi postavke od samsung 5ns rama.Da se overklokat na 508/270 a ima 5NS hynix memoriju !!!!!!! Nisam mogao vjerovat da hynix ide tako visoko sa svojom 5 ns memorijom ako promijenis bios. |
Hmm, pa kaj promjena bios-a nije zapravo niš drugo nego da se kartica prepoznaje kao neki drugi model( npr 9600XT) , i da ne moras prilikom svakog reebot-a softwareski clockat??
|
Cuj,iskreno i nije bas.Bios u sebi ima sve postavke,recimo konfiguracija memorije(tajminzi) ,voltaza itd. Ako stavis recimo bios od connect3d-a sa samsung memorijom na karticu sa hynixovom memorijom,moci ces vise overclockat jer samsung ima labavije postavke latencije i ko jos zna kakve sitnice (ne znam sve). I ja sam mislio ko i ti ali uvjerio sam se u suprotno. Stavio sam bios od 9600 (samsung 5.ns) na 9550 karticu (hynix 5ns) i dobio nevjerojatnu stvar.Overclock sada ide na 508/270 a prije nije isao vise od 450/210. Ako ne vjerujes posaljem ti grafu da isprobas :D . Pod uvjetom da vratis naravno ...:D :D :D
|
[QUOTE]Originally posted by Bruno_Rv
[B]Ja imam bas takvu ........ ima 5NS hynix memoriju !!!!!!! Zvao sam u links i tip mi kaže da je samsungova mema na njoj. Di si ti kupio i kako je kod tebe hynix?? |
Ima raznih BIOSA. I ne mora biti da imaju samo drugačiji kod za prepoznavanje kartice. Kao što Bruno_Rv reče, imaju razne postavke za memorije, neki BIOS-i imaju zaključane vrijednosti za OC itd...
+postoje i editori za BIOS-e tak da možeš sam nariktati recimo PAL/NTSC postavke, napone na memoriji, latencije...ali kao što i zvuči, mogućnosti da se nešto sjebe su veče zato oprezno :D |
[QUOTE]Originally posted by Rodijak
[B] Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:27. |