|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
![]() evo i mene sa malim updateom. dakle, pretostavljam da svi znaju za moju tuznu pricu sa samsungom i brzinom sa kojom radi. zakljucak na kraju je bil da mi je memorija nekompatibilna sa kucistem :-D kaj bu nakaj bu se na kraju i ispostavilo da je istina. dakle krenimo izpocetka. jecer kad sam dosel sa faksa upalim komp i pocne neke tam untra ruiti civliti i kaj ja znam kaj sve ne, uglavnom bilo je bucno i nepodnosljivo. rekoh, vrijeme da ja ovo svoje ultra small kuciste ocistim od prasine i inih napasnika koji su se vec nagnjezdili u njemu. izvadim ja sve van ocistim detaljno i pri tome jos potrgam seraf na cooleru od grafe. onda sam popizdil i isel neke sklepati. sva sreca da sam delal hladjenje sa peltom pa sam mogle iskorisiti serafe kaj sam za njega kupil koji sad vise nikome ne koriste. kekak sam to zmontiral i sad dela ko beba. nakon sto sam apsolutno sve ocistil zel sam maticnu u ruke i isel je vratiti u komp. kad sam je zel u ruke i pogledal onaj srot od kuista rekel sam sam sebi da nema san se da ja to vise vracam nazad. nazval sam đizusa rekel mi je koji model da kupi ze sam nofce i otisel u links (sig). kad sam dosel doma ljepo sam sve popirak u komp i uzival pri tome u slaganju jel je to bilo prvi puta da sam mogle sve staviti sa jednom rukom v nutra (prical sam sa đizusom na tel za to vrijeme). no onda je usljedil jedan problemcek. upalim ja komp kad ono tisina. ljepo si vindovzi digli i ja si gledam pa nemre biti tak dobro kuciste tj tak dobra izolacija kad je i dalje bocna stranica skinuta. tak ja delam negde par minuta i nagledam se u kuciste kad ono plava ledica na grafi ne dela (herkules). odamh panika i trkom na napajanje i power off. brzo pipnem grafu i spalim si prste, bila je ziher prek 100. nis brzo ja upalim komp da je vent ohladi pokrenem CS kad ono sve dela bez ikakvog problema. kamencina mi je odmah pala sa mene. no meni takdanas opet vrag ni dal mira pa rekog, gle nisam nikad probal staviti memoriju u treci utor. tak ja stavim i probam na 200. vidi cuda dela. stavim ja na 205, opet radi. pomjenim ja to na 215 (usput razgovaram sa torom) dela bez greske. stavim ja onda na 220 i tu se zamrzlo (nazalost limit ploce sto je zanimljivo jel nije limit meme.) spustim ja za 1 na 219 i radi bez greske. velim ja toru sad je vrijeme za latencije poclei mi prvi sa CAS. i stavim ga na 2,5. testiram prime dela. onda, ajmo mi na RAS to CAS na 3. stavim i opet dela. rekoh sad je vrijeme za RAS, stavim na 3 isto dela. ja pocel jednostavno gledati sa nevjerocom i stavim ja CAS na 2 no tu se ploca vise nije ni dizala pa sam rekel postavke od 10-3-3-2.5 odlicne i tak ostavih. izgleda da Samsung rula!!! ;-) zakljucak izgleda da je ipak kuciste bilo nekompatibilo sa memorijom jer nsam mogle memu staviti u treci utor ;-) :-D
![]() |
#2 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Vjerovatno je bilo do napajanja, staro nije moglo hranit memoriju (undervoltalo je valjda). PS. u sigu ne piše koje kućište imaš ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
e vidis ipak nije to. napajanje je i dalje isto jer imam doma chiefteca 420W koji je i prije bil u konfi. ma izgleda da su prva dva socketa na ploci malo razjebani pa su stvarali probleme. sad dela ko ludo. no moram papomenuti da je nazalost ipak nakon duzeg vremena memam nestabilana jel dela na 2.95V pa bum sutra trebal ipak kupiti bakreni pasivnjak. no sve u svemu izgleda da sam imal tigra u kanti i sve to nisam znal zbog glupog starog kucista jel nisam mogle memu piknuti u treci slot.
![]() |
#4 |
Premium
|
kak ne pise koje je kuciste. pise DX-01BD-W i chieftec napajanje 420W (odprije)
![]() |
#5 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Znači stvar je bila u gremlinima ![]() I ja sam se preporodio kad sam kupio Anteca, ne bi rekao čovjek kako pozitivan utjecaj ima taj "upgrade" ![]() edit: Evo ipak piše, browser je vukao sliku iz cachea pa se prikazivao stari sig..,
![]() |
#6 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
A možda ti je onaj šaraf sa grafe bil nekompatibilan sa Zamzungom ![]() ![]() ![]() Kak si ga kvragu samo uspio strgat???:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Aha, to si jučer radio u Linksu! Mislio sam da kupuješ kućište za nekog, ne za sebe. Toliko si se zanio u promatranje kućišta da me nisi ni skužio dok te nisam trknuo. Ajde, uživaj sa novim kućištem! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Znači moja diagnoza problema je bila ispravna. ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Update
Evo danas sam kupil heatspreadere u linksu. termaltakeove bakrene. pasivnjacu su zvijer i zavrsna obrada je odlicna tak da svima toplo preporucam. kad sam ih stavil na memu sistem je 100% stabilan na taktu delariranom u sigu ![]() ![]() evo ja sav sretan!
![]() |
#13 |
Premium
|
![]() Evo lagani update. zahvaljujuci toru stavil sam modani bios 17DE82TS i isel malo jos testirati memu i dosao sam do sokirajuceg podatka ![]() samsung dela i na 230 mhz stabilno bez ikakvih problema i to na latencijama 10-3-3-2.5 budem ga jos probao malo muciti sutra ali ovo kaj je sad pokazal jos nemrem vjerovati. dakle napominjem radi se i dalje o obicnoj memoriji i to DDR400! Tor neznam kaj bum moral napraviti da ti zahvalim, evo za prvu ruku barm gajba virtualnih ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Joj ti i tvoja memorija. Isti si ko đizus. Stalno neki problemi a ispadne nešto banalno kao memorija nekompaktibilna s kučištem ![]() ![]() Mene samo zanima kako se nisi sjetio prije trečeg utora dođavola?:clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Administrator
|
Problem je u napajanju. I moj radi na 2,5 uz 1.74V iako brijem da mu treba i manje. ALi probem je kod toga da več preko 2,6 treba mu 1,9. Za 2,8 bi mu trebala mala elektrana s stabilnim naponom do bola. Ja sam ga zveknuo na 2750 ali nije potpuno stabilan, čini mi se da ga ruši pad napona. Dao sam mu 2,1V ali mi ploča stalno undervolta na 1,95-6,7... Samo da je neko jeeeeebačko napajanje od kakvih 550-600 vati s jakim vodom na proc ( i stabilinim) išlo bi to ko zna do kud. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
tor,potpuno ista sitacija i kod mene (bila ![]() inače moj mobilac je išao 2.5Ghz @ 1.7V (čak pri padu na 1.67-1.68V nije rušio prime) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Administrator
|
Da, mislio sam na napajanje opčenito a ne kao komponentu. ABIT je poznat po tome da voli debelo undervoltati, pogotovo na vcoreu. Nije problem kod "manjih frekvi" (2,5 Ghz) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ex-Gastarbajter
|
Ja bum na ferijama se malo igral sa svojom memom. Posudit 2.8 proc i frljit fsb, pa dokle ide... TwinMOS mi ide na 2-2-2-5 na 400, ali mi treba preko 2.8V a ja to nemam ![]() I proklet bio Abit i njihov undervolting.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Evo imal sam prikilu i kupil sam Kingstona 2x512 MB (vidi sig ![]() max FSb nisam trazil jedno me zanimal max takt na 2-2-2 tka da je to 223. uostalom max FSB nemrem znati jle ploca nejde vise od 235 mhz.
![]() |
#23 |
Premium
|
Danas sam cak i slozil vodeno rezultati su vidim odlicni. dakle 2673 mhz na max 47°C
![]() |
#24 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Evo vidiš da je dobro kaj si otišel odmah po to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Premium